Zure room en cheddar Drop Biscuit Ontbijtbroodjes · Food for Dads

Inhoudsopgave van: Zure room en cheddar Drop Biscuit Ontbijtbroodjes · Food for Dads


Broodje met zure room en bieslookkoekjes recept - www.iamafoodblog.com

Broodje met zure room en bieslookkoekjes recept - www.iamafoodblog.com

Broodje met zure room en bieslookkoekjes recept - www.iamafoodblog.com

Ik heb iets met koekjes. Of scones. Ik weet eigenlijk niet wat het verschil is tussen koekjes en scones. Ongeacht hoe ze heten, ze zijn heerlijk en ik eet ze vrijwel zonder onderscheid. Ik krijg willekeurig een intense trek in koekjes/scones en ga op zoek naar de beste in de stad.

Soms denk ik dat scones/koekjes thuis het lekkerst zijn, want er gaat niets boven een heet koekje uit de oven. Dan kom ik toevallig een plaats tegen als deze kleine bakkerij in Tokio, waar de scones glimlachen en ik denk daar anders over. Japan is gewoon overdreven schattig met hun gebakken goederen. Ik heb geprobeerd deze kleine ontbijtsandwiches schattiger te maken door ze mini te maken en hoewel ze niet hun eigen glimlach hebben, brachten ze zeker een glimlach op mijn gezicht.

Deze jongens zijn perfect voor als je zin hebt in koekjes. Het is een stuk sneller dan onderzoek doen en een scone/koekje vinden. Denk maar aan, je bent ongeveer 30 minuten verwijderd van de warme en donzige koekjeshemel! En, bonus: de koekjes worden in één kom gemaakt en je hoeft ze niet uit te rollen. Drop scones zijn perfect als je de vaat niet wilt vuil maken. Ik heb deze jongens gevuld met wat dunne, crêpe-achtige gevouwen eieren, maar ze smaken geweldig zoals ze zijn, vooral als ze recht uit de oven komen. Ze zijn zacht, vochtig (ja, ik zei vochtig!), En absoluut verslavend.

Lees ook:  Kaasachtige Spaghetti Bolognese op Krokante Knoflookbroodboten ·

PS – Vergeet niet mee te doen aan mijn Shun and Boos Block-weggeefactie!

Zure room en Cheddar Drop Biscuit Ontbijtsandwiches
opbrengst: maakt 5-6 grote jongens en 12-16 mini’s


 • 1 kop bloem
 • 1/2 verpakt kopje geraspte cheddar
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1/2 theelepel zout
 • 1/4 theelepel bakpoeder
 • 1/8 theelepel zwarte peper
 • 2 eetlepels dun gesneden lente-uitjes
 • 1/3 kopje zure room, gekoeld
 • 1/4 kop plus 1 eetlepel melk, gekoeld
 • 2 eetlepels ongezouten boter, gesmolten voor het bestrijken van biscuittoppen
 • eieren, om te sandwichen, naar wens
 • olie om in te bakken
 • zout en versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 400 ° F.

Klop in een kom de bloem, cheddar, bakpoeder, zout, bakpoeder, peper en lente-uitjes door elkaar.

Roer de zure room erdoor tot het mengsel op grove korrels lijkt. Voeg de gekoelde melk toe en spatel tot het net samenkomt.

Voor grote scones: schep het beslag met 1/4 kop (ik gebruik een ijsschep) op met bakpapier beklede vellen, 1 inch uit elkaar. Bak gedurende 15 minuten, verwijder en bestrijk met gesmolten boter. Bak nog 5-7 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Voor mini’s: schep het beslag, 2 eetlepels per keer (ik gebruik een ijsschep) op met bakpapier beklede vellen, 1 inch uit elkaar. Bak 10 minuten, bestrijk met boter en bak nog 2-3 minuten. Warm genieten!

Om dubbelgevouwen eieren te maken voor ontbijtbroodjes: klop de eieren lichtjes (1 per grote scone of 1/2 per mini) tot ze volledig zijn opgenomen. Verhit een kleine koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg een vleugje olie toe en draai om te coaten. Giet er een dunne laag ei ​​in en draai om de bodem van de pan te bedekken, net als een crêpe. Kook, onaangeroerd op laag vuur tot het ei stolt en loslaat. Gebruik een rubberen spatel om te draaien en nog eens 10-15 seconden te koken. Verwijder en vouw tot een vierkant. Breng op smaak met peper en zout en plaats in warme koekjes. Genieten van!

Geïnspireerd door: zure room en bieslookkoekjes

Broodje met zure room en bieslookkoekjes recept - www.iamafoodblog.com

Het is zondag! Je weet wat dat betekent: het is tijd voor Sunday Brunch. Waarom sla je de wachtrij niet over en maak je deze week een brunch thuis? De koffie is echt bodemloos, de drank heeft geen gekke opmaak en je kunt lekker chillen in je pyjama. Elke zondag post ik een brunchrecept. Binnenkort zul je niet meer vragen waar we gaan brunchen – in plaats daarvan zal het zijn, wat gaan we vandaag brunchen?

Broodje met zure room en bieslookkoekjes recept - www.iamafoodblog.com