Zomerse Groente Pastilla Met Harissa

Inhoudsopgave van: Zomerse Groente Pastilla Met Harissa


Michel bakt een vegetarische showstopper: een torenhoge, knapperige banketbakkerstaart, een pastilla genaamd, geserveerd met vurige, zelfgemaakte harissa-saus.

12 feuille de brique vellen

Zomerse Groentevulling:

3 el extra vergine olijfolie
200 g bonen, in stukjes van 1 inch gesneden
3 courgettebloemen, grof gesneden
2 nieuwe seizoen uien, fijn gesneden
Peultjes, bijgesneden en grof gehakt
200 g verse erwten
200 g tuinbonen, geblancheerd en gepeld
Zwarte, groene en paarse ontpitte olijven, grof gehakt
Radijstoppen vanaf 8 radijzen
12 blaadjes basilicum, grof gescheurd
50 ml extra vergine olijfolie om mee te borstelen
Zout peper

Harissa:

5 lange rode pepers, schoongemaakt en in dikke plakken gesneden
2 teentjes knoflook, gepeld en grof gehakt
100 g geroosterde rode paprika, dik gesneden
100 ml extra vierge olijfolie


  1. Voeg olie toe aan een grote sauteerpan en voeg de bonen, babycourgettes en nieuwe seizoenuien toe, bak 2-3 minuten. Voeg vervolgens de peultjes en erwten toe en kook nog 3 minuten. Snijd als laatste de groentjes van de nieuwe seizoensuien en doe ze samen met de tuinbonen in de pan. Scheur de courgettebloemen en gooi de meeldraden weg, voeg de bloemen toe aan de pan samen met de olijven en radijstoppen en roer voorzichtig tot ze net gaar zijn. Voeg de basilicum samen met een beetje kruiden toe en breng het mengsel vervolgens over naar een grote ovenschaal en laat afkoelen.
  2. Terwijl dat afkoelt, is het tijd om de harissa te beginnen. Begin met het gieten van de olijfolie in een kleine pan en zet deze op middelhoog vuur. Voeg de chili en knoflook toe, bak 4-5 minuten. Voeg vervolgens het komijnzaad en de geroosterde paprika toe en kook verder tot alles zacht is geworden. Voeg de rasp van ½ citroen en het sap van citroen toe en breng op smaak met een beetje zout. Haal van het vuur en laat een beetje afkoelen.
  3. Leg 3 stukken briquedeeg in lagen op de bodem van een vlaaivorm van 24 cm, bestrijk elke laag met extra vergine olijfolie. Voeg de afgekoelde groenten in het midden toe. Bestrijk nog een laag bladerdeeg royaal met olie en leg deze op de groenten en stop deze om de groenten. Bestrijk met de volgende lagen beide kanten van het deeg met olijfolie en knijp het deeg uit en leg het bovenop die laag. Herhaal met de volgende 7 stukken deeg
  4. Als alles klaar is, bestrijk je ze met nog wat olijfolie en bak je ze 15-20 minuten in de oven op 180°C tot ze bruin en krokant zijn.
  5. Schep het chilimengsel in een kleine keukenmachine en mix tot een gladde massa. Proef en voeg eventueel extra kruiden toe. Snijd de pastille in partjes en serveer elke plak met een klodder harissa ernaast.
Lees ook:  Chocolade- en braamtaart van ROKU

  • De Franse Country Cooking van Michel Roux

  1. Voeg olie toe aan een grote sauteerpan en voeg de bonen, babycourgettes en nieuwe seizoenuien toe, bak 2-3 minuten. Voeg vervolgens de peultjes en erwten toe en kook nog 3 minuten. Snijd als laatste de groentjes van de nieuwe seizoensuien en doe ze samen met de tuinbonen in de pan. Scheur de courgettebloemen en gooi de meeldraden weg, voeg de bloemen toe aan de pan samen met de olijven en radijstoppen en roer voorzichtig tot ze net gaar zijn. Voeg de basilicum samen met een beetje kruiden toe en breng het mengsel vervolgens over naar een grote ovenschaal en laat afkoelen.
  2. Terwijl dat afkoelt, is het tijd om de harissa te beginnen. Begin met het gieten van de olijfolie in een kleine pan en zet deze op middelhoog vuur. Voeg de chili en knoflook toe, bak 4-5 minuten. Voeg vervolgens het komijnzaad en de geroosterde paprika toe en kook verder tot alles zacht is geworden. Voeg de rasp van ½ citroen en het sap van citroen toe en breng op smaak met een beetje zout. Haal van het vuur en laat een beetje afkoelen.
  3. Leg 3 stukken briquedeeg in lagen op de bodem van een vlaaivorm van 24 cm, bestrijk elke laag met extra vergine olijfolie. Voeg de afgekoelde groenten in het midden toe. Bestrijk nog een laag bladerdeeg royaal met olie en leg deze op de groenten en stop deze om de groenten. Bestrijk met de volgende lagen beide kanten van het deeg met olijfolie en knijp het deeg uit en leg het bovenop die laag. Herhaal met de volgende 7 stukken deeg
  4. Als alles klaar is, bestrijk je ze met nog wat olijfolie en bak je ze 15-20 minuten in de oven op 180°C tot ze bruin en krokant zijn.
  5. Schep het chilimengsel in een kleine keukenmachine en mix tot een gladde massa. Proef en voeg eventueel extra kruiden toe. Snijd de pastille in partjes en serveer elke plak met een klodder harissa ernaast.
Lees ook:  Gezonde Havermout, Dadel en Chocolade Chunk Cookies

  • Serveert4
  • moeilijkheidsgraadMedium