Zachte en taaie peperkoekkoekjes ·

Inhoudsopgave van: Zachte en taaie peperkoekkoekjes ·


Deze zachte en taaie peperkoekkoekjes hebben de plek ingenomen als mijn topvakantiekoekje!

Ik hou zo veel van peperkoek dat ik er het hele jaar door van hou. Ik bestel gingersnaps en gemberkoekjes en alle gemberdingen, zelfs als het niet het vakantieseizoen is. De warme en rustgevende mix van gember en kaneel raakt me elke keer weer, elk seizoen, maar vooral tijdens de feestdagen.

peperkoek koekjes |  www.iamafoodblog.com

De geur van peperkoek als het buiten koud is en binnen warm is zo ontzettend gezellig. Het is een instant serotonine boost, precies wanneer je het het meest nodig hebt. Wat ik het leukste vind aan peperkoek, is dat het een overkoepelende term is voor ALLE heerlijke dingen op smaak gebracht met gember en kaneel. Het kan zacht en cakeachtig zijn, zoals dit peperkoekbrood tot knapperig en wachtend op glazuur, zoals deze uitsnijdingen, tot zacht en taai zoals deze peperkoekkoekjes.

peperkoek koekjes |  www.iamafoodblog.com

Deze peperkoekkoekjes

Dit recept voor peperkoekkoekjes komt naar ons via NY Times en Sohla El-Waylly. Toen ik de foto ervan zag, was het een must om te bakken. NY Times doet elk jaar een kerstkoekje en elk jaar zeg ik tegen mezelf dat ik iets ga maken en dit is het jaar dat ik het echt heb gedaan! Deze cookies stelden niet teleur. Deze koekjes zitten boordevol gember en een vleugje zwarte peper, bevatten een punch met het kruid en hebben een fudgy, taai centrum en knapperige randen. Als je van peperkoek houdt die naar gember smaakt, dikke en taaie koekjes met knapperige randen en zachte middens, dan zijn dit de gemberkoekjes voor jou!

peperkoek koekjes |  www.iamafoodblog.com

Hoe maak je zachte en taaie peperkoekkoekjes?

  1. Bak de boter bruin: voeg de boter toe aan een pan en bruin op middelhoog vuur, roer tot het bruin en geroosterd is.
  2. Verwijder de pan van het vuur en roer er vers geraspte gember, gemalen gember, gemalen kaneel, vers geraspte zwarte peper en vers geraspte nootmuskaat door. Laat 20 minuten in de koelkast afkoelen, tot een beetje stevig maar nog steeds romig.
  3. Poedersuiker toevoegenmelasse, vanille, zout en bakpoeder bij de afgekoelde boter en mix tot een romig geheel.
  4. Klop het ei erdoor tot bleek en luchtig.
  5. Meng de bloem erdoor tot ze gelijkmatig zijn gemengd, en dan minimaal 2 uur in de koelkast zetten.
  6. In een kleine kom, roer suiker en gemalen gember door elkaar. Verwarm de oven tot 375 ° F en plaats de rekken in het bovenste en onderste derde deel van de oven. Bekleed bakplaten met bakpapier.
  7. Schep het deeg in balletjes (ongeveer 2 eetlepels elk) en rol ze in de gembersuiker en bak ze 10 minuten. Laat afkoelen en geniet!
Lees ook:  Het beste recept voor chocoladekoekjes ooit · Food for Dads

peperkoekkoekjes klaar om te bakken |  www.iamafoodblog.com

ingrediënten

  • boter – in dit recept bak je de boter tot ze nootachtig en geurig is, dan koel je ze af zodat je ze kunt opkloppen met de suiker. Browning boter voegt zoveel smaak toe aan gebakken goederen voor slechts een klein beetje extra inspanning.
  • vers geraspte gember – er zitten 3 hele eetlepels vers geraspte gember in deze koekjes! Ze zijn zeker voor gemberkoppen. De verse gember, samen met de grond, voegt een warme, aangename, pittige punch toe.
  • specerijen – hier hebben we de gebruikelijke verdachten: gemalen gember, gemalen kaneel, nootmuskaat (versgemalen is het beste, maar als je alleen gemalen hebt, werkt dat ook!), en versgemalen zwarte peper.
  • suiker – Ik heb nog nooit poedersuiker/banketbakkerssuiker in gemberkoekjes gebruikt en ik was aangenaam verrast en hoe het romig werd en hoe taai en fudgy de koekjes eruit kwamen. Er zit ook een beetje gewone kristalsuiker in de ingrediënten die worden gebruikt voor het coaten om de koekjes een beetje sprankeling te geven.
  • ongezwavelde melasse – ook bekend als fancy melasse of light melasse, dit is de zoetste en lichtste van alle melasse die wordt gebruikt voor koken en bakken. Het is wat de meeste mensen gebruiken voor gingersnaps, peperkoek, gemberkoekjes en gembercakes.
  • vanille – een eetlepel vanille om al die verwarmende kruiden te accentueren en een vleugje romigheid toe te voegen.
  • ei – vergeet niet je ei op kamertemperatuur te laten komen, je krijgt veel betere koekjes en het ei zal zich gelijkmatiger door het beslag mengen.
  • meel – gewone bloem voor alle doeleinden, hier valt niet veel te zeggen!
Lees ook:  Hoe Galaxy Glaze te maken ·

peperkoek koekjes |  www.iamafoodblog.com

Receptnotities

  • Er is een hele theelepel zwarte peper, dus als je er geen grote fan van bent, draai het dan terug naar 1/2 theelepel. Sommige beoordelingen online zeiden dat het te veel peper was voor hun gehemelte.
  • Er zit ook behoorlijk wat zout in dit recept, 1 en een kwart theelepel Diamond Crystal koosjer zout. Ik heb het een beetje teruggedraaid, want hoe graag ik ook van zoet en zout houd, dat voelde gewoon een beetje veel. Ik gebruikte een licht ophopende 1/2 theelepel zeezout, niet koosjer.
  • Dit is een baking soda-koekje, wat betekent dat je er een dik, taai koekje van krijgt.

Ik heb er onlangs een partij van gemaakt met de bedoeling ze aan vrienden te schenken, maar toen aten Mike en ik er een aantal terwijl we naar de sneeuw keken. Ik ben er niet gek op, want ze waren een plezier om te maken en ik hou gewoon van bakken tijdens de feestdagen. Ik hoop dat je deze zachte en taaie peperkoekkoekjes eens probeert!

xoxo
steph

peperkoekkoekjes recept |  www.iamafoodblog.com


Taaie Peperkoekkoekjes

Deze zachte en taaie peperkoekkoekjes zijn het beste vakantiekoekje ooit.

Serveert 24 koekjes

Voorbereidingstijd 20 minuten

Kooktijd 10 minuten

Chill Tijd 2 uur 30 minuten

Totale tijd 3 uur

  • 14 eetlepel ongezouten boter in stukjes snijden (200g)
  • 2 kopjes banketbakkerssuiker (240g)
  • 3 theelepel stroop ongezwavelde/fancy/light (60g)
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 1 1/4 theelepel koosjer zout Bij voorkeur diamantkristal
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 groot ei kamertemperatuur
  • 2 kopjes bloem voor alle doeleinden (250g)

Kruiden

  • 3 eetlepel verse gember fijn geraspt (50g)
  • 1 eetlepel gemalen gember
  • 2 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel zwarte peper vers gemalen
  • 1/2 theelepel nootmuskaat vers geraspt

Coating

  • 1/4 beker suiker 50g
  • 2 theelepel gemalen gember
  • Smelt de boter in een middelgrote pan op middelhoog vuur tot het schuimig is, ongeveer 3 minuten. Ga door met het koken van boter, regelmatig roerend en schrapend met een stijve siliconen spatel, tot het sputteren is verdwenen en de vaste boterdeeltjes er diep bruin uitzien, 3 tot 5 minuten.

  • Haal van het vuur en klop de verse gember en kruiden erdoor. Schraap de boter en eventuele bruine stukjes aan de onderkant in de kom van een staande mixer (of in een grote kom als je een handmixer gebruikt). Zet opzij tot het afgekoeld, enigszins stevig maar nog steeds romig is, ongeveer 20 minuten in de koelkast of 2 uur bij kamertemperatuur. Voeg banketbakkerssuiker, melasse, vanille, zout en bakpoeder toe aan de afgekoelde boter. Meng op laag met het opzetstuk van de peddel, stop eenmaal om de kom te schrapen en peddel, tot het romig en gecombineerd is, ongeveer 1 minuut.

  • Voeg het ei toe en mix op medium tot bleek en luchtig, stop eenmaal om de kom te schrapen en te peddelen, ongeveer 2 minuten. Voeg bloem toe en meng tot het gelijkmatig is gemengd, ongeveer 30 seconden. Dek af en laat minimaal 2 uur en maximaal 3 dagen voor het bakken afkoelen.

  • Bereid de suikerlaag voor: Roer in een kleine kom de suiker en de gemalen gember door elkaar. Bekleed twee bakplaten met bakpapier, plaats de rekken in het bovenste en onderste derde deel van de oven en verwarm de oven tot 375 graden. Gebruik een #40 koekjeslepel of twee lepels om het koekjesdeeg in porties van 2 eetlepels (30 gram) te scheppen. Rol het geportioneerde koekjesdeeg in balletjes en wentel ze in de gembersuiker.
  • Schik op de bakplaat met een tussenruimte van minstens 2,5 cm en bak tot ze stevig en lichtbruin zijn aan de randen, ongeveer 10 minuten. Breng over naar een rooster om af te koelen.

Lees ook:  Chocolate Chip Cookie S'mores Recept · Food for Dads
Koekjes kunnen het beste gegeten worden op de dag dat ze gebakken worden. Koekjesdeegporties kunnen worden ingevroren, vervolgens met suiker bedekt en indien nodig bevroren gebakken. Niet nodig om te ontdooien; bak bevroren porties gedurende 11 tot 13 minuten.
via nytimes

Voedingsfeiten

Taaie Peperkoekkoekjes

Hoeveelheid per portie (1 koekje)

calorieën 158
Calorieën van Vet 62

% Dagelijkse waarde*

Vet 6.9g11%

Verzadigd vet 4,9 g31%

cholesterol 26mg9%

Natrium 72mg3%

Potassium 64 mg2%

Koolhydraten 22,7g8%

Vezel 0,5 g2%

Suiker 13.7g15%

Eiwit 1.4g3%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.