Worst Falafel met Romaine en Yoghurtsaus

Inhoudsopgave van: Worst Falafel met Romaine en Yoghurtsaus


9 ons kalkoenworst
2 eetlepels extra vergine olijfolie
15-ounce blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
1/2 middelgrote ui, fijngehakt, 2/3 kop
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 theelepel komijn
1/2 kopje gewone bloem
1/2 theelepel bakpoeder
Zout en fijngemalen zwarte peper
1 kopje yohgurt in Griekse stijl
2 eetlepels limoensap
2 Romaine harten, fijngehakt
Hete saus


Verwarm de oven voor op 400 graden F.

Pulseer de kikkererwten, ui, knoflook, komijn, 1 theelepel zout en 1/2 theelepel peper in een keukenmachine tot ze fijngehakt zijn. Bestrooi met de bloem, bakpoeder en pulseer tot ze net zijn gecombineerd. Breng over naar een middelgrote mengkom en voeg de worst toe, al roerend met je handen. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast om te koelen.

Eenmaal afgekoeld, verdeel het mengsel in eetlepels en rol met natte handen in balletjes van 1 inch. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg in twee porties de falafelballetjes toe en kook tot ze lichtbruin zijn, ongeveer anderhalve minuut per kant. Breng over naar een bakplaat en bak in de oven tot ze gaar zijn, ongeveer 10 minuten.

Lees ook:  Rivierkreeftsalade met Franse cocktailsaus

Klop de yoghurt, het limoensap, 1/2 theelepel zout en 1/4 theelepel peper door elkaar. Verdeel de sla over 4 borden en besprenkel met wat yoghurtsaus. Verdeel de falafel over borden en serveer met hete saus.

  • worst
  • olijf-
  • kikkererwten
  • ui
  • knoflook
  • komijn
  • meel
  • peper
  • sap
  • Hoofdgerecht
  • Lunch
  • Gezond
  • Koolhydraatarm

Verwarm de oven voor op 400 graden F.

Pulseer de kikkererwten, ui, knoflook, komijn, 1 theelepel zout en 1/2 theelepel peper in een keukenmachine tot ze fijngehakt zijn. Bestrooi met de bloem, bakpoeder en pulseer tot ze net zijn gecombineerd. Breng over naar een middelgrote mengkom en voeg de worst toe, al roerend met je handen. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast om te koelen.

Eenmaal afgekoeld, verdeel het mengsel in eetlepels en rol met natte handen in balletjes van 1 inch. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg in twee porties de falafelballetjes toe en kook tot ze lichtbruin zijn, ongeveer anderhalve minuut per kant. Breng over naar een bakplaat en bak in de oven tot ze gaar zijn, ongeveer 10 minuten.

Lees ook:  Warme geitenkaastaart van Michel Roux met vijgen

Klop de yoghurt, het limoensap, 1/2 theelepel zout en 1/4 theelepel peper door elkaar. Verdeel de sla over 4 borden en besprenkel met wat yoghurtsaus. Verdeel de falafel over borden en serveer met hete saus.

  • Serveert4
  • moeilijkheidsgraadEenvoudig