Warme geitenkaastaart van Michel Roux met vijgen

Inhoudsopgave van: Warme geitenkaastaart van Michel Roux met vijgen


DEEG

1 zakje van 7 g snelwerkende gist
90 ml lauw water
25 ml melk
250 g broodmeel, plus extra om te bestuiven
5 g zout
½ theelepel suiker
1 x klein scharrelei, losgeklopt
35 g gesmolten boter

TOPPING

2 x grote rode uien, gepeld
3 x knoflookteentjes, gepeld
Olijfolie
6-8 rijpe vijgen, dik gesneden
4 x eetlepels honing
250 g verse zachte geitenkaas
50 g harde geitenkaas
Verse citroentijm
Zout
Peper


Doe de gist in een kom en giet het water en de melk erbij. Meng goed en voeg dan de bloem, het zout, de suiker, het ei en de gesmolten boter toe. Kneed 4-5 minuten tot het deeg elastisch, glanzend en glad is, dek de kom af en zet 3-4 uur in de koelkast.

Haal het deeg uit de koelkast en verdeel in 3 bolletjes. Leg ze op een met bloem bestoven oppervlak, rol ze uit tot een dikte van ongeveer 5 mm en leg ze op een bakplaat met antiaanbaklaag. Bestrijk vervolgens de taartbodems met losgeklopt ei.

Lees ook:  Polpettone Ripieno van Sophie Grigson

Verdeel de topping gelijkmatig over de bodems, bestrooi met de gesneden vijgen en laat 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 240C/Hetelucht 220C/Gas 9. Voeg vlak voor het plaatsen van de taartjes in de oven de honing, geitenkaas en verse tijm toe. Rasp vervolgens de harde geitenkaas erover en besprenkel met een beetje olijfolie en peper. Bak ongeveer 15 minuten, verwijder en serveer.

  • De Franse Country Cooking van Michel Roux

Doe de gist in een kom en giet het water en de melk erbij. Meng goed en voeg dan de bloem, het zout, de suiker, het ei en de gesmolten boter toe. Kneed 4-5 minuten tot het deeg elastisch, glanzend en glad is, dek de kom af en zet 3-4 uur in de koelkast.

Haal het deeg uit de koelkast en verdeel in 3 bolletjes. Leg ze op een met bloem bestoven oppervlak, rol ze uit tot een dikte van ongeveer 5 mm en leg ze op een bakplaat met antiaanbaklaag. Bestrijk vervolgens de taartbodems met losgeklopt ei.

Lees ook:  Sinaasappel-Pecan Baklava

Verdeel de topping gelijkmatig over de bodems, bestrooi met de gesneden vijgen en laat 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 240C/Hetelucht 220C/Gas 9. Voeg vlak voor het plaatsen van de taartjes in de oven de honing, geitenkaas en verse tijm toe. Rasp vervolgens de harde geitenkaas erover en besprenkel met een beetje olijfolie en peper. Bak ongeveer 15 minuten, verwijder en serveer.

  • Voorbereidingstijd30 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Serveert4
  • moeilijkheidsgraadEenvoudig