DEEG
TOPPING
Doe de gist in een kom en giet het water en de melk erbij. Meng goed en voeg dan de bloem, het zout, de suiker, het ei en de gesmolten boter toe. Kneed 4-5 minuten tot het deeg elastisch, glanzend en glad is, dek de kom af en zet 3-4 uur in de koelkast.
Haal het deeg uit de koelkast en verdeel in 3 bolletjes. Leg ze op een met bloem bestoven oppervlak, rol ze uit tot een dikte van ongeveer 5 mm en leg ze op een bakplaat met antiaanbaklaag. Bestrijk vervolgens de taartbodems met losgeklopt ei.
Verdeel de topping gelijkmatig over de bodems, bestrooi met de gesneden vijgen en laat 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 240C/Hetelucht 220C/Gas 9. Voeg vlak voor het plaatsen van de taartjes in de oven de honing, geitenkaas en verse tijm toe. Rasp vervolgens de harde geitenkaas erover en besprenkel met een beetje olijfolie en peper. Bak ongeveer 15 minuten, verwijder en serveer.
- De Franse Country Cooking van Michel Roux
Doe de gist in een kom en giet het water en de melk erbij. Meng goed en voeg dan de bloem, het zout, de suiker, het ei en de gesmolten boter toe. Kneed 4-5 minuten tot het deeg elastisch, glanzend en glad is, dek de kom af en zet 3-4 uur in de koelkast.
Haal het deeg uit de koelkast en verdeel in 3 bolletjes. Leg ze op een met bloem bestoven oppervlak, rol ze uit tot een dikte van ongeveer 5 mm en leg ze op een bakplaat met antiaanbaklaag. Bestrijk vervolgens de taartbodems met losgeklopt ei.
Verdeel de topping gelijkmatig over de bodems, bestrooi met de gesneden vijgen en laat 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 240C/Hetelucht 220C/Gas 9. Voeg vlak voor het plaatsen van de taartjes in de oven de honing, geitenkaas en verse tijm toe. Rasp vervolgens de harde geitenkaas erover en besprenkel met een beetje olijfolie en peper. Bak ongeveer 15 minuten, verwijder en serveer.
- Voorbereidingstijd30 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Serveert4
- moeilijkheidsgraadEenvoudig