Tom Kerridge’s rode en witte slaw

Inhoudsopgave van: Tom Kerridge’s rode en witte slaw


Dit is een Mexicaanse versie van een eenvoudige, lichte koolsalade. Zonder mayo is het vers, pittig, knapperig en gezond.

½ kleine witte kool, fijngesnipperd
½ kleine rode kool, fijngesnipperd
3 el verse koriander, grof gehakt
3 el extra vergine olijfolie
Sap van 1 citroen
Zout en versgemalen zwarte peper


Doe de witte kool in een grote kom, bedek met koud water en meng. Laat goed uitlekken en doe in een serveerschaal. Herhaal met de rode kool. Voeg vervolgens de koriander toe aan de witte en rode kool en meng goed. Dek de kom af en zet hem in de koelkast tot je hem nodig hebt. Als je klaar bent om te serveren, besprenkel je de olie en het citroensap, breng op smaak met zout en peper en meng goed.

  • sla
  • geraspte koolsla mix
  • kool
  • Bijgerecht
  • kruiderij
  • Zondag lunch
  • Tom Kerridge’s zondagse lunch

Doe de witte kool in een grote kom, bedek met koud water en meng. Laat goed uitlekken en doe in een serveerschaal. Herhaal met de rode kool. Voeg vervolgens de koriander toe aan de witte en rode kool en meng goed. Dek de kom af en zet hem in de koelkast tot je hem nodig hebt. Als je klaar bent om te serveren, besprenkel je de olie en het citroensap, breng op smaak met zout en peper en meng goed.

  • Voorbereidingstijd5 mins
  • Serveert6