Tom Kerridge’s rijst in Mexicaanse stijl

Inhoudsopgave van: Tom Kerridge’s rijst in Mexicaanse stijl


Dit rijstgerecht is de perfecte begeleider van de heerlijke saus van de runderborst. Het maakt gebruik van een aantal nietjes in de winkelkast, samen met verse pepers voor kleur en smaak. De rode en gele paprika’s geven zoetheid, terwijl de groene een vleugje bitterheid geeft.

2 el olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 groene paprika, in blokjes gesneden
1 gele paprika, in blokjes gesneden
1 tl knoflookpoeder
1 flinke tl chipotle chilivlokken
400 g langkorrelige rijst
1 el tomatenpuree
400 g blik gepelde tomaten
800 ml kippenbouillon
400 g kidneybonen uit blik, gewassen en uitgelekt
Zout en versgemalen zwarte peper


Verhit de olie in een grote pan met antiaanbaklaag. Voeg de ui toe en bak 2-3 minuten of tot hij zacht is. Voeg vervolgens de paprika toe en bak nog 4-5 minuten.

Strooi het knoflookpoeder en de chipotle-vlokken erover en roer een minuut voordat je de rijst toevoegt. Roer goed en voeg dan de tomatenpuree toe. Roer nog een minuut of twee en voeg dan de gehakte tomaten, kippenbouillon en kidneybonen toe. Breng het mengsel aan de kook en breng goed op smaak met peper en zout. Roer goed door en doe een deksel op de pan. Zet het vuur lager en kook op laag vuur gedurende 15 minuten of tot alle vloeistof is opgenomen.

Haal van het vuur en zet nog 10 minuten opzij. Verwijder het deksel en roer de rijst goed door voordat je hem serveert.

Tip van Tom

De rijst wordt gekookt met behulp van de faalveilige absorptiemethode. Breng eenvoudig 1 deel rijst en 2 delen vloeistof aan de kook, dek af en laat sudderen tot alle vloeistof is opgenomen en de rijst zacht en zacht is.

  • rijst
  • peper
  • Hoofdgerecht
  • Zondag lunch
  • ui
  • Mexicaans-
  • Tom Kerridge’s zondagse lunch

Verhit de olie in een grote pan met antiaanbaklaag. Voeg de ui toe en bak 2-3 minuten of tot hij zacht is. Voeg vervolgens de paprika toe en bak nog 4-5 minuten.

Strooi het knoflookpoeder en de chipotle-vlokken erover en roer een minuut voordat je de rijst toevoegt. Roer goed en voeg dan de tomatenpuree toe. Roer nog een minuut of twee en voeg dan de gehakte tomaten, kippenbouillon en kidneybonen toe. Breng het mengsel aan de kook en breng goed op smaak met peper en zout. Roer goed door en doe een deksel op de pan. Zet het vuur lager en kook op laag vuur gedurende 15 minuten of tot alle vloeistof is opgenomen.

Haal van het vuur en zet nog 10 minuten opzij. Verwijder het deksel en roer de rijst goed door voordat je hem serveert.

Tip van Tom

De rijst wordt gekookt met behulp van de faalveilige absorptiemethode. Breng eenvoudig 1 deel rijst en 2 delen vloeistof aan de kook, dek af en laat sudderen tot alle vloeistof is opgenomen en de rijst zacht en zacht is.

  • Serveert6