Tom Kerridge’s Radicchio en Spinazie Salade

Inhoudsopgave van: Tom Kerridge’s Radicchio en Spinazie Salade


Een simpele salade om frisheid en kleur toe te voegen aan je vegetarische zondagse lunch.

Salade

½ rode of roze radicchio
castelfranco radicchio
100 g babyspinazie

Dressing

4 el extra vergine olijfolie
2 el witte wijnazijn
1 flinke tl Dijon-mosterd
1 tl honing
Zout en versgemalen zwarte peper

Serveren

40 g geroosterde pijnboompitten


Scheur beide soorten radicchio in hapklare stukjes en leg ze op de bodem van je serveerschaal. Voeg de spinazieblaadjes toe en meng goed met je handen. Strooi over de radijsjes. Nu kun je deze kom afdekken en in de koelkast bewaren tot je klaar bent voor de lunch.

Doe alle dressingingrediënten in een kleine kom en breng op smaak met zout en peper. Klop goed en zet opzij.

Als je klaar bent om te serveren, schep je de dressing over de salade en bestrooi je met geroosterde pijnboompitten.

Tip van Tom

Je kunt de bladeren en dressing van tevoren klaarmaken, maar houd ze apart en voeg de dressing toe aan de salade als je klaar bent om te serveren.

  • salade
  • salade dressing
  • spinazie
  • Bijgerecht
  • Zondag lunch
  • Tom Kerridge’s zondagse lunch

Scheur beide soorten radicchio in hapklare stukjes en leg ze op de bodem van je serveerschaal. Voeg de spinazieblaadjes toe en meng goed met je handen. Strooi over de radijsjes. Nu kun je deze kom afdekken en in de koelkast bewaren tot je klaar bent voor de lunch.

Doe alle dressingingrediënten in een kleine kom en breng op smaak met zout en peper. Klop goed en zet opzij.

Als je klaar bent om te serveren, schep je de dressing over de salade en bestrooi je met geroosterde pijnboompitten.

Tip van Tom

Je kunt de bladeren en dressing van tevoren klaarmaken, maar houd ze apart en voeg de dressing toe aan de salade als je klaar bent om te serveren.

  • Serveert6