Tom Kerridge’s Churros met gezouten karamel en chocoladesaus

Inhoudsopgave van: Tom Kerridge’s Churros met gezouten karamel en chocoladesaus


Churros zijn gefrituurde deegtraktaties van Spaanse en Portugese oorsprong. Ze zijn knapperig en knapperig aan de buitenkant en zacht en mals in het midden. Dit churros-recept is een echte verwennerij – heerlijke deeghapjes gedoopt in gezouten karamel-chocoladesaus. Zowel de churros als de saus kunnen van tevoren worden gekookt en vervolgens worden opgewarmd in de oven – ideaal als u een zondagse lunch moet plannen en bereiden – of ze kunnen op bestelling worden gekookt als u dat wilt.

Churros

500 gram bloem
2 tl bakpoeder
Snufje zout
2 tl vanille-extract
120 ml gesmolten boter
480 ml kokend water
Plantaardige olie om te frituren

Kaneel suiker

250 g basterdsuiker
2 tl gemalen kaneel

Gezouten karamel en chocoladesaus

120 g lichte muscovadosuiker
60 g boter
250 ml slagroom
80 g pure chocoladeschilfers
½ tl zeezoutvlokken

Serveren

250 ml slagroom slagroom


Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in een hittebestendige kom. Voeg het vanille-extract en de gesmolten boter toe, giet voorzichtig het kokende water erbij en klop tot een gladde massa. Het mengsel moet de consistentie hebben van een heel dik beslag. Laat een paar minuten afkoelen.

Meng ondertussen de suiker en kaneel door elkaar en breng over naar een ondiepe schaal of bord.

Lees ook:  Bundt Sticky Toffee Puddingen

Doe de lichte muscovadosuiker, boter en slagroom in een pan en zet op middelhoog vuur tot de boter smelt en de suiker is opgelost. Roer het zout erdoor en zet het vuur uit. Voeg de chocoladeschilfers toe en blijf 2-3 minuten roeren of tot ze volledig zijn gesmolten.

Giet plantaardige olie (4-5 cm diep) in een diepe braadpan en verwarm tot 170C.

Doe het churrosmengsel in een spuitzak met een klein stervormig mondje. Pak een schaar en dompel de punten in de olie. Spuit stukken deeg van 12-15 cm in de olie en knip het uiteinde van elk deeg af met de schaar. Spuit er 4 of 5 tegelijk in en kook ongeveer 4 minuten of tot ze goudbruin en krokant zijn. Haal uit de olie en leg op een rooster. Herhaal met de rest van het deeg. Laat afkoelen om later op te warmen of rol de churros anders door de kaneelsuiker en serveer direct met de warme chocoladesaus en slagroom.

Als u uw churros wilt opwarmen, verwarm dan de oven voor op 180C hetelucht. Leg de gekookte churros 5-8 minuten op een bakplaat in de oven om op te warmen. Terwijl ze opwarmen, verwarm je de chocoladesaus in een pan en serveer je in een kom om te dippen. Haal je churros uit de oven en rol ze elk in kaneelsuiker. Leg op een serveerschaal en serveer zoals hierboven.

Lees ook:  Tom Kerridge's Midden-Oosterse Kippenpoten

  • Dessert & Snack
  • Nagerecht
  • chocola
  • karamel
  • Mexicaans-
  • Zondag lunch
  • Tom Kerridge’s zondagse lunch

Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in een hittebestendige kom. Voeg het vanille-extract en de gesmolten boter toe, giet voorzichtig het kokende water erbij en klop tot een gladde massa. Het mengsel moet de consistentie hebben van een heel dik beslag. Laat een paar minuten afkoelen.

Meng ondertussen de suiker en kaneel door elkaar en breng over naar een ondiepe schaal of bord.

Doe de lichte muscovadosuiker, boter en slagroom in een pan en zet op middelhoog vuur tot de boter smelt en de suiker is opgelost. Roer het zout erdoor en zet het vuur uit. Voeg de chocoladeschilfers toe en blijf 2-3 minuten roeren of tot ze volledig zijn gesmolten.

Giet plantaardige olie (4-5 cm diep) in een diepe braadpan en verwarm tot 170C.

Doe het churrosmengsel in een spuitzak met een klein stervormig mondje. Pak een schaar en dompel de punten in de olie. Spuit stukken deeg van 12-15 cm in de olie en knip het uiteinde van elk deeg af met de schaar. Spuit er 4 of 5 tegelijk in en kook ongeveer 4 minuten of tot ze goudbruin en krokant zijn. Haal uit de olie en leg op een rooster. Herhaal met de rest van het deeg. Laat afkoelen om later op te warmen of rol de churros anders door de kaneelsuiker en serveer direct met de warme chocoladesaus en slagroom.

Lees ook:  Geroosterde Pastinaken Met Kaas En Spek

Als u uw churros wilt opwarmen, verwarm dan de oven voor op 180C hetelucht. Leg de gekookte churros 5-8 minuten op een bakplaat in de oven om op te warmen. Terwijl ze opwarmen, verwarm je de chocoladesaus in een pan en serveer je in een kom om te dippen. Haal je churros uit de oven en rol ze elk in kaneelsuiker. Leg op een serveerschaal en serveer zoals hierboven.

  • Voorbereidingstijd18 minuten
  • Kooktijd5 mins
  • Serveert6