Steak tartaar

Inhoudsopgave van: Steak tartaar


In “Happy Hour” Provençaalse stijl komen de schoonouders van Michel langs voor pastiscocktails en een echt verfijnde kijk op Steak Tartare.

600 g filetstaart of magere biefstuk
1 nieuwe seizoen witte ui (cebette in het Frans) of sjalot, fijngesnipperd
2 el babykappertjes
2 el gehakte peterselie
2 el gehakte bieslook
2 dooiers eieren
1 tl tabasco
1 scheutje cognac
Zout
1 el rode wijn mosterd (niet glad)
Verse zomertruffel om erover te raspen


  1. Hak het vlees met de hand fijn met een scherp mes. Snijd dunne plakjes en leg de plakjes op elkaar en snijd de biefstuk in fijne blokjes. Doe het vlees in een kom die op ijs is gezet.
  2. Voeg alle ingrediënten toe en controleer de kruiden. Serveer op geroosterde stokbroodplakken en geraspte wat verse zomertruffel erover om te serveren.

  • De Franse Country Cooking van Michel Roux

  • Serveert6
  • moeilijkheidsgraadEenvoudig