Steak Hache van Michel Roux

Inhoudsopgave van: Steak Hache van Michel Roux


2 eetlepels plantaardige olie
1 eetlepel boter
1 x grote ui
Zout
Peper
1 theelepel suiker
2 theelepels rode wijnazijn
2 x 160g rundergehaktpasteitjes
2 x grote scharreleieren

SALADE DRESSING

Theelepel honing Dijon mosterd
Scheutje rode wijnazijn
3 x eetlepels extra vierge olijfolie
8 x cornichons, fijngehakt
1-2 eetlepels bieslook, fijngehakt
2 x grote handen mache
Serveer met hete pomme sauté


Schil en snijd de uien, kook in een pan met de helft van de plantaardige olie, zout, suiker en peper op middelhoog vuur. Voeg zodra het gekarameliseerd is de azijn toe en zet apart.

Kruid de pasteitjes en bestrijk elk pasteitje met de resterende olie. Als de barbecue warm is, voegt u de pasteitjes toe aan de barbecue en bakt u ze 2-3 aan elke kant. U wilt een mooie kleur op de pasteitjes, maar ze moeten van binnen roze blijven.

Terwijl ze aan het koken zijn, zet je een kleine koekenpan op de BBQ om op te warmen en voeg je een beetje olie en boter toe aan de pan. Als ze allebei beginnen te sissen, breek de eieren dan in de pan. Breng op smaak met een beetje zout en peper en als het wit gestold is en de dooier nog vloeibaar is, uit de pan halen. Leg de uien op de pasteitjes, gevolgd door het ei. Maak de mache-salade aan met de dressing en meng goed. Serveer de salade naast de met ui en ei bedekte steak hache op het bord samen met de pommes sautés.

Lees ook:  Geroosterde Pastinaken Met Kaas En Spek

  • De Franse Country Cooking van Michel Roux

Schil en snijd de uien, kook in een pan met de helft van de plantaardige olie, zout, suiker en peper op middelhoog vuur. Voeg zodra het gekarameliseerd is de azijn toe en zet apart.

Kruid de pasteitjes en bestrijk elk pasteitje met de resterende olie. Als de barbecue warm is, voegt u de pasteitjes toe aan de barbecue en bakt u ze 2-3 aan elke kant. U wilt een mooie kleur op de pasteitjes, maar ze moeten van binnen roze blijven.

Terwijl ze aan het koken zijn, zet je een kleine koekenpan op de BBQ om op te warmen en voeg je een beetje olie en boter toe aan de pan. Als ze allebei beginnen te sissen, breek de eieren dan in de pan. Breng op smaak met een beetje zout en peper en als het wit gestold is en de dooier nog vloeibaar is, uit de pan halen. Leg de uien op de pasteitjes, gevolgd door het ei. Maak de mache-salade aan met de dressing en meng goed. Serveer de salade naast de met ui en ei bedekte steak hache op het bord samen met de pommes sautés.

Lees ook:  Michel Roux's gebraden kip met kruidenboter

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Serveert2
  • moeilijkheidsgraadEenvoudig