Sophie Grigson’s Courgette Flower Fritters met Ricotta, Citroen en Pistache

Inhoudsopgave van: Sophie Grigson’s Courgette Flower Fritters met Ricotta, Citroen en Pistache


Sophie is op de markt aan het proeven van de ricottasoorten en andere lokale kazen. Ricotta zit in de gevulde courgettebloemen die ze maakt.

12 courgettebloemen
Extra bloem om te bestuiven
Zonnebloemolie om te frituren
Citroenpartjes om te serveren

Voor de vulling:

150 g ricotta
Fijn geraspte schil 1 citroen
20 g grof gehakte pistachenoten

Voor het beslag:

100 gram bloem
200 ml ijswater
1 eigeel
½ theelepel zout


  1. Spoel de courgettebloemen af ​​onder de koude kraan, wikkel ze losjes in keukenpapier en bewaar ze tot gebruik in een luchtdichte bak of plastic zak in de koelkast.
  2. Giet voor de vulling de wei van de ricotta af en meng met de citroenschil, pistachenoten, zout en peper. Lepel in een spuitzak. Bewaar in de koelkast tot ongeveer een half uur voordat je de courgettebloemen gaat bakken. Haal eruit en laat weer op kamertemperatuur komen of iets dergelijks. Knip de punt van de zak af.
  3. Maak een voor een de courgettebloemen open en vul ze met het ricottamengsel, waarbij je de bloemblaadjes voorzichtig terugvouwt over de vulling zodat ze helemaal bedekt zijn. Draai de uiteinden voorzichtig in elkaar.
  4. Snijd de geraspte citroen in partjes en zet apart om te serveren. Bekleed een dienblad of bord met een dubbele laag keukenpapier. Doe drie of vier eetlepels bloem in een ander bord. Zet je olie op het vuur.
  5. Maak nu het tempurabeslag. Doe de eidooier in een kom, voeg de bloem en het zout toe en meng het water dat ultrakoud moet zijn erdoor. Doe dit snel en maak je geen zorgen over kleine klontjes bloem in het beslag. Zet uw productielijn snel op het werkoppervlak naast de kookplaat. Leg het tempurabeslag het dichtst bij de hete olie, ernaast het bord bloem en daarnaast je gevulde courgettebloemen. Plaats de met keukenpapier beklede plaat dicht bij de hete olie, aan de andere kant van de kookplaat, of net achter het beslag, wat voor jou het beste werkt.
  6. Neem nu de courgettebloemen een paar tegelijk, keer de bloem erdoor zodat ze licht bedekt zijn, dompel dan in het beslag, schud het overtollige eraf en leg in de hete olie. Bak ongeveer 4 minuten, draai af en toe, tot het beslag krokant is en net lichtbruin aan de uiteinden. Schep uit met een schuimspaan en leg op de keukenhanddoekplaat om even uit te lekken. Bak de overige courgettes op dezelfde manier.
  7. Bestrooi licht met zout en serveer met de partjes citroen voor degenen die ze willen.
Lees ook:  Courgette Alla Poverella

  • Sophie Grigson: stukje Italië
  • Italiaans
  • courgette
  • kaas
  • pistache

  1. Spoel de courgettebloemen af ​​onder de koude kraan, wikkel ze losjes in keukenpapier en bewaar ze tot gebruik in een luchtdichte bak of plastic zak in de koelkast.
  2. Giet voor de vulling de wei van de ricotta af en meng met de citroenschil, pistachenoten, zout en peper. Lepel in een spuitzak. Bewaar in de koelkast tot ongeveer een half uur voordat je de courgettebloemen gaat bakken. Haal eruit en laat weer op kamertemperatuur komen of iets dergelijks. Knip de punt van de zak af.
  3. Maak een voor een de courgettebloemen open en vul ze met het ricottamengsel, waarbij je de bloemblaadjes voorzichtig terugvouwt over de vulling zodat ze helemaal bedekt zijn. Draai de uiteinden voorzichtig in elkaar.
  4. Snijd de geraspte citroen in partjes en zet apart om te serveren. Bekleed een dienblad of bord met een dubbele laag keukenpapier. Doe drie of vier eetlepels bloem in een ander bord. Zet je olie op het vuur.
  5. Maak nu het tempurabeslag. Doe de eidooier in een kom, voeg de bloem en het zout toe en meng het water dat ultrakoud moet zijn erdoor. Doe dit snel en maak je geen zorgen over kleine klontjes bloem in het beslag. Zet uw productielijn snel op het werkoppervlak naast de kookplaat. Leg het tempurabeslag het dichtst bij de hete olie, ernaast het bord bloem en daarnaast je gevulde courgettebloemen. Plaats de met keukenpapier beklede plaat dicht bij de hete olie, aan de andere kant van de kookplaat, of net achter het beslag, wat voor jou het beste werkt.
  6. Neem nu de courgettebloemen een paar tegelijk, keer de bloem erdoor zodat ze licht bedekt zijn, dompel dan in het beslag, schud het overtollige eraf en leg in de hete olie. Bak ongeveer 4 minuten, draai af en toe, tot het beslag krokant is en net lichtbruin aan de uiteinden. Schep uit met een schuimspaan en leg op de keukenhanddoekplaat om even uit te lekken. Bak de overige courgettes op dezelfde manier.
  7. Bestrooi licht met zout en serveer met de partjes citroen voor degenen die ze willen.
Lees ook:  Bobby's kerstpunch

  • Serveert4
  • moeilijkheidsgraadMedium