Sophie Grigson’s Chocolade & Olijfoliemousse

Inhoudsopgave van: Sophie Grigson’s Chocolade & Olijfoliemousse


Ongelooflijk rijk en ongelooflijk mooi. Dat is waarschijnlijk alles wat ik hoef te zeggen, behalve dat zelfs de lokale bevolking denkt dat het raar klinkt. Gelukkig lost alle misvattingen op als je eenmaal geproefd hebt.

100 g pure chocolade, fijngehakt
2 eidooiers
80 g lichte muscovadosuiker
Een snufje zout
4 eetlepels extra vierge olijfolie
3 eiwitten

Serveren:

Een beetje extra olijfolie
Zeezoutvlokken


  1. Smelt de chocolade en laat vervolgens een minuut of 5 afkoelen. Klop de eidooiers met de muscovadosuiker totdat de suiker is opgelost. Klop de olijfolie beetje bij beetje erdoor om een ​​prachtige, wulpse dikke bol te creëren. Klop de gesmolten chocolade, een slok of twee tegelijk, in de gloop. Je zou moeten eindigen met een nog voluptueuzere, dikke, glanzende, chocoladeachtige gloop, maar raak niet in paniek als het onheilspellende tekenen van korreling vertoont. Gewoon doorgaan en alles komt goed.
  2. Klop de eiwitten tot ze zachte pieken vormen. Spatel door het chocolademengsel. Verdeel over 4 kleine kommen of espressokopjes of ramekins en zet een paar uur in de koelkast.
  3. Druppel vlak voor het opdienen enkele druppels verse olijfolie over elke mousse en bestrooi met enkele vlokken zout.
Lees ook:  20 minuten garnalen en couscous met yoghurt-hummussaus

  • Sophie Grigson: stukje Italië
  • Italiaans
  • Nagerecht
  • chocola
  • olie-

  1. Smelt de chocolade en laat vervolgens een minuut of 5 afkoelen. Klop de eidooiers met de muscovadosuiker totdat de suiker is opgelost. Klop de olijfolie beetje bij beetje erdoor om een ​​prachtige, wulpse dikke bol te creëren. Klop de gesmolten chocolade, een slok of twee tegelijk, in de gloop. Je zou moeten eindigen met een nog voluptueuzere, dikke, glanzende, chocoladeachtige gloop, maar raak niet in paniek als het onheilspellende tekenen van korreling vertoont. Gewoon doorgaan en alles komt goed.
  2. Klop de eiwitten tot ze zachte pieken vormen. Spatel door het chocolademengsel. Verdeel over 4 kleine kommen of espressokopjes of ramekins en zet een paar uur in de koelkast.
  3. Druppel vlak voor het opdienen enkele druppels verse olijfolie over elke mousse en bestrooi met enkele vlokken zout.

  • Serveert4
  • moeilijkheidsgraadEenvoudig