Sinaasappel-Pecan Baklava

Inhoudsopgave van: Sinaasappel-Pecan Baklava


Recept met dank aan Damaris Phillips

340 g pecannoten
340 g walnoten
1 eetlepel Sweet Wintery Spice Blend, recept volgt
4 stokjes (2 kopjes) ongezouten boter, gesmolten
450 g bevroren filodeeg, ontdooid, uitgerold en afgedekt met een vochtige handdoek
700 ml sinaasappel-honingsiroop, recept volgt

Zoete Winterse Kruidenmix:

100 g suiker
3 eetlepels gemalen kaneel
1 1/2 theelepels gemalen piment
1 1/2 theelepels gemalen kardemom
1 1/2 theelepels gemalen kruidnagel
Sinaasappel-honingsiroop:
680g honing
400 g suiker
2 kaneelstokjes
Zest en sap van 1 sinaasappel
1 theelepel vanille-extract


  1. Verwarm de oven voor op 160 graden C.
  2. Hak de pecannoten en walnoten in een keukenmachine tot ze grof gemalen zijn. Voeg de Sweet Wintery Spice Blend toe en pulseer om te combineren.
  3. Borstel met een deegborstel de bodem van een 9-bij-13-inch bakvorm met wat gesmolten boter. Voeg 2 vellen filodeeg toe en bestrijk ze met meer boter. Ga zo door tot je 10 vellen filodeeg hebt gestapeld. Bedek met een kwart van het notenmengsel.
  4. Voeg 5 vellen filodeeg toe, bestrijk met boter na het tweede en het vierde vel. Voeg na het vijfde vel nog een kwart van het notenmengsel toe. Herhaal het toevoegen van 5 vellen en een kwart van het notenmengsel nog twee keer.
  5. Bedek met de resterende filodeegvellen, bestrijk ze om de 2 vellen met boter. Bestrijk de bovenkant met extra boter. Snijd diagonale stroken ongeveer 1 inch uit elkaar. Snijd nog een rij diagonale stroken in de tegenovergestelde richting.
  6. Bak tot ze goudbruin en krokant zijn, 75 tot 90 minuten. Controleer na 1 uur op gaarheid door de bovenste lagen filodeeg uit het midden op te tillen om het notenmengsel te onthullen – de filodeeg moet er droog en knapperig uitzien.
  7. Zodra de baklava uit de oven komt, giet je de sinaasappel-honingsiroop erover. Laat minimaal 5 uur staan ​​zodat de siroop kan intrekken.
  8. Snijd de baklava in diamanten. Afgedekt met plasticfolie is het 5 dagen houdbaar.
Lees ook:  No-Bake Chocolade Mokka Yule Logboek

Zoete winterse kruidenmix:

Opbrengst: 1/4 kop

  1. Meng de suiker, kaneel, piment, kardemom en kruidnagel in een kleine kom tot alles goed gemengd is. Bewaar in een kleine, luchtdichte verpakking.

Sinaasappel-honingsiroop:

  1. Voeg de honing, suiker, kaneelstokjes, sinaasappelschil en 2 kopjes water toe aan een pan met dikke bodem. Breng aan de kook op middelhoog vuur en kook tot het iets ingedikt is, 12 tot 15 minuten. Voeg het sinaasappelsap en het vanille-extract toe; kook nog 3 tot 5 minuten. Haal van het vuur en laat afkoelen. Bewaar in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot 2 weken.

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden C.
  2. Hak de pecannoten en walnoten in een keukenmachine tot ze grof gemalen zijn. Voeg de Sweet Wintery Spice Blend toe en pulseer om te combineren.
  3. Borstel met een deegborstel de bodem van een 9-bij-13-inch bakvorm met wat gesmolten boter. Voeg 2 vellen filodeeg toe en bestrijk ze met meer boter. Ga zo door tot je 10 vellen filodeeg hebt gestapeld. Bedek met een kwart van het notenmengsel.
  4. Voeg 5 vellen filodeeg toe, bestrijk met boter na het tweede en het vierde vel. Voeg na het vijfde vel nog een kwart van het notenmengsel toe. Herhaal het toevoegen van 5 vellen en een kwart van het notenmengsel nog twee keer.
  5. Bedek met de resterende filodeegvellen, bestrijk ze om de 2 vellen met boter. Bestrijk de bovenkant met extra boter. Snijd diagonale stroken ongeveer 1 inch uit elkaar. Snijd nog een rij diagonale stroken in de tegenovergestelde richting.
  6. Bak tot ze goudbruin en krokant zijn, 75 tot 90 minuten. Controleer na 1 uur op gaarheid door de bovenste lagen filodeeg uit het midden op te tillen om het notenmengsel te onthullen – de filodeeg moet er droog en knapperig uitzien.
  7. Zodra de baklava uit de oven komt, giet je de sinaasappel-honingsiroop erover. Laat minimaal 5 uur staan ​​zodat de siroop kan intrekken.
  8. Snijd de baklava in diamanten. Afgedekt met plasticfolie is het 5 dagen houdbaar.
Lees ook:  Tomatenveloute van Michel Roux met Pistou

Zoete winterse kruidenmix:

Opbrengst: 1/4 kop

  1. Meng de suiker, kaneel, piment, kardemom en kruidnagel in een kleine kom tot alles goed gemengd is. Bewaar in een kleine, luchtdichte verpakking.

Sinaasappel-honingsiroop:

  1. Voeg de honing, suiker, kaneelstokjes, sinaasappelschil en 2 kopjes water toe aan een pan met dikke bodem. Breng aan de kook op middelhoog vuur en kook tot het iets ingedikt is, 12 tot 15 minuten. Voeg het sinaasappelsap en het vanille-extract toe; kook nog 3 tot 5 minuten. Haal van het vuur en laat afkoelen. Bewaar in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot 2 weken.

  • Voorbereidingstijd40 minuten
  • Serveert30
  • moeilijkheidsgraadMedium