Michel Roux’s gegrilde asperges met hazelnoten en radijzen met Cevelle De Canut

Inhoudsopgave van: Michel Roux’s gegrilde asperges met hazelnoten en radijzen met Cevelle De Canut


Gegrilde Asperges Met Hazelnoten

28 groene asperges
80 g gepelde hazelnoten, geroosterd
4 el hazelnootolie
1 rode ui
1 el rode wijnazijn
2 el olijfolie
Zout en peper

Radijsjes Met Cevelle De Canut

2 bosjes radijs, goed gewassen
150 g zachte verse geitenkaas (brousse de chevre)
150 g crème frache, fijngehakt
1 el rode wijnazijn
3 el extra vergine olijfolie
2 nieuwe seizoen uien, fijngesnipperd
1 el bieslook, fijngehakt
1 el dragon, fijngehakt
1 el platte peterselie


Gegrilde Asperges Met Hazelnoten

Breek de houtachtige steeltjes van de asperges en schil ze indien nodig. Gooi de olijfolie erdoor zodat alles bedekt is en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Leg ze op een grillpan en bak ze aan alle kanten tot ze verkoold en gaar zijn. Dit duurt niet zo’n 3-4 minuten, de asperges moeten nog een kleine bite hebben.

Hak de hazelnoten fijn en voeg toe aan een kom. Schenk de hazelnootolie en azijn erbij. Kruid goed en meng goed. Snijd de ui in zeer fijne ringen en leg ze 10 minuten in koud water. Dit verwijdert de harde rauwe smaak van de ui.

Lees ook:  20 minuten kippendijen en couscous met dille

Sprenkel wat dressing over de asperges en strooi de ui erover.

Radijsjes Met Cevelle De Canut

Combineer de geitenkaas, crème fraichche, azijn en olie in een kleine kom. Klop tot een gladde massa. Roer de sjalot, dragon, bieslook en peterselie erdoor. Kruid met peper en zout. Leg de radijsjes op een serveerschaal en schep de dip in een kom om ernaast te serveren.

  • De Franse Country Cooking van Michel Roux
  • Asperges
  • radijs

Gegrilde Asperges Met Hazelnoten

Breek de houtachtige steeltjes van de asperges en schil ze indien nodig. Gooi de olijfolie erdoor zodat alles bedekt is en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Leg ze op een grillpan en bak ze aan alle kanten tot ze verkoold en gaar zijn. Dit duurt niet zo’n 3-4 minuten, de asperges moeten nog een kleine bite hebben.

Hak de hazelnoten fijn en voeg toe aan een kom. Schenk de hazelnootolie en azijn erbij. Kruid goed en meng goed. Snijd de ui in zeer fijne ringen en leg ze 10 minuten in koud water. Dit verwijdert de harde rauwe smaak van de ui.

Lees ook:  Tom Kerridge's Radicchio en Spinazie Salade

Sprenkel wat dressing over de asperges en strooi de ui erover.

Radijsjes Met Cevelle De Canut

Combineer de geitenkaas, crème fraichche, azijn en olie in een kleine kom. Klop tot een gladde massa. Roer de sjalot, dragon, bieslook en peterselie erdoor. Kruid met peper en zout. Leg de radijsjes op een serveerschaal en schep de dip in een kom om ernaast te serveren.

  • Serveert4