Michel Roux’s Aardbeiensoufflé met pistachenoten

Inhoudsopgave van: Michel Roux’s Aardbeiensoufflé met pistachenoten


600 g aardbeien
4 el demerara suiker
Sap van ½ citroen
4 el water
2 el maïsmeel
2 eetlepels kirsch

Meringue

10 eiwitten
80 g suiker
Poedersuiker tot stof
Extra aardbeien om te serveren


Maak de aardbeien schoon en pel ze, doe ze in een pan met de suiker, het citroensap en 2 el water, breng aan de kook, roer voorzichtig en kook ze gaar. Verwijder 1 of 2 aardbeien per persoon om als garnering te dienen en overgiet met de kirsch. Blitz de rest met het sap tot een puree. Druk dit door een fijne zeef en blus de maizena met het resterende water. Schenk dit bij de puree en breng al roerend aan de kook om klontjes te voorkomen.

Klop de eiwitten tot ze schuimig zijn, voeg dan de suiker toe en blijf kloppen tot ze stevig zijn. Neem 1/3 van het eiwit en klop dit door de puree en spatel dan de rest erdoor. Vul de beboterde en gesuikerde vormpjes voor de helft en voeg dan de aardbeien toe. Vul de vormpjes tot aan de rand, leg ze waterpas met een paletmes en maak met je duim een ​​kuiltje rond de rand. Bestrooi met pistachenoten en zet 10-12 minuten in de oven op 180°C.

Lees ook:  Strawberry & Cream Shortcakes van ROKU

Haal ze uit de oven, bestuif ze elk met poedersuiker en serveer met een paar verse aardbeien ernaast.

  • De Franse Country Cooking van Michel Roux
  • aardbei

Maak de aardbeien schoon en pel ze, doe ze in een pan met de suiker, het citroensap en 2 el water, breng aan de kook, roer voorzichtig en kook ze gaar. Verwijder 1 of 2 aardbeien per persoon om als garnering te dienen en overgiet met de kirsch. Blitz de rest met het sap tot een puree. Druk dit door een fijne zeef en blus de maizena met het resterende water. Schenk dit bij de puree en breng al roerend aan de kook om klontjes te voorkomen.

Klop de eiwitten tot ze schuimig zijn, voeg dan de suiker toe en blijf kloppen tot ze stevig zijn. Neem 1/3 van het eiwit en klop dit door de puree en spatel dan de rest erdoor. Vul de beboterde en gesuikerde vormpjes voor de helft en voeg dan de aardbeien toe. Vul de vormpjes tot aan de rand, leg ze waterpas met een paletmes en maak met je duim een ​​kuiltje rond de rand. Bestrooi met pistachenoten en zet 10-12 minuten in de oven op 180°C.

Lees ook:  Pasta Maritati al Sughetto di Pesce

Haal ze uit de oven, bestuif ze elk met poedersuiker en serveer met een paar verse aardbeien ernaast.

  • Serveert8