Kaneel-rozijnen ontbijtgranen

Inhoudsopgave van: Kaneel-rozijnen ontbijtgranen


Ontbijtgranen krijgen een nieuwe smaak en nieuwe look met deze leuke publiekstrekker in de vorm van een Bundtcake. De combinatie van zemelenvlokken en rijstgraan zorgt voor serieus knapperige en knapperige lekkernijen.

4 eetlepels ongezouten boter, plus meer om in te vetten
Zakje mini marshmallows van 280 g
1/2 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel puur vanille-extract
Koosjer zout
75 g knapperige rijstgranen, zoals Rice Krispies
75 g tarwezemelengranen met rozijnen, zoals rozijnenzemelen
35 g banketbakkerssuiker


  1. Vet de binnenkant van de Bundt-pan in met wat boter.
  2. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de marshmallows en kaneel toe en kook, af en toe roerend, tot de marshmallows volledig smelten, ongeveer 5 minuten. Haal van het vuur en roer de vanille en een snufje zout erdoor. Voeg de knapperige rijstgraan en tarwezemelen toe en roer met een rubberen spatel, zorg ervoor dat je de bodem schraapt, totdat de granen volledig bedekt zijn. Schep het mengsel in de voorbereide Bundt-pan en dep het in een gelijkmatige laag (gebruik de bodem van een maatbeker om te helpen). Laat ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur staan ​​tot het stevig is.
  3. Om te serveren, keert u de Bundt-pan om op een serveerschaal. Klop de suiker met 1 1/4 theelepel water in een kleine kom tot een glad, dik en gietbaar mengsel. Sprenkel het glazuur over het dessert en laat het ongeveer 5 minuten uitharden. Snijd in plakjes. Maximaal 2 dagen bewaren in een luchtdichte verpakking.
Lees ook:  Snelle en gemakkelijke minikoekjes

  • graan
  • rozijn
  • vruchtbaar ontbijt
  • fruit
  • Dessert & Snack

  1. Vet de binnenkant van de Bundt-pan in met wat boter.
  2. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de marshmallows en kaneel toe en kook, af en toe roerend, tot de marshmallows volledig smelten, ongeveer 5 minuten. Haal van het vuur en roer de vanille en een snufje zout erdoor. Voeg de knapperige rijstgraan en tarwezemelen toe en roer met een rubberen spatel, zorg ervoor dat je de bodem schraapt, totdat de granen volledig bedekt zijn. Schep het mengsel in de voorbereide Bundt-pan en dep het in een gelijkmatige laag (gebruik de bodem van een maatbeker om te helpen). Laat ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur staan ​​tot het stevig is.
  3. Om te serveren, keert u de Bundt-pan om op een serveerschaal. Klop de suiker met 1 1/4 theelepel water in een kleine kom tot een glad, dik en gietbaar mengsel. Sprenkel het glazuur over het dessert en laat het ongeveer 5 minuten uitharden. Snijd in plakjes. Maximaal 2 dagen bewaren in een luchtdichte verpakking.
Lees ook:  Tomaat Veloute Met Pistou

  • Voorbereidingstijd25 minuten
  • Kooktijd5 mins
  • Serveert14
  • moeilijkheidsgraadEenvoudig