Hoe maak je een rond ei ·

Inhoudsopgave van: Hoe maak je een rond ei ·


Het valt niet te ontkennen: een rond ei is perfect voor ontbijtbroodjes (en nog veel meer!).

Om de een of andere reden zijn alle beste ontbijtbroodjes rond: Engelse muffins, bagels, zachte en donzige briochebroodjes, wafels, donuts, wonuts, de lijst gaat maar door. Natuurlijk kun je op de normale manier eieren met de zonnige kant naar boven maken met een klein beetje van het eiwit dat eruit hangt. Maar als je een perfect McDonald’s-achtig rond ei wilt, dan heb ik jou!

rond ei | www.iamafoodblog.com

Op een keer, toen Mike op roadtrip was, stopten we bij McDonald’s voor het ontbijt. De persoon voor ons bestelde een worst en ei mcmuffin met een extra rond ei. Ik was geïntrigeerd. “Wat is een extra rond ei?” Ik fluisterde tegen Mike: “Is het net een super speciaal superrond ei?!” Hij haalde zijn schouders op, dus ik bouwde mijn vertrouwen op en vroeg de persoon aan de balie.

Ze zeiden op een heel zakelijke toon tegen me: ‘Het is een ei. Zo noemen we onze eieren.” Blijkt dat een extra rond ei geen ei is dat extra rond is, de persoon wilde gewoon twee eieren op zijn eiermuts. Sindsdien noem ik ronde eieren graag “extra ronde eieren”.

Lees ook:  Asperges en eieren, twee manieren ·

ronde eiermuffin | www.iamafoodblog.com

Wat is een rond ei?

Zoals de McDonald’s-persoon zei, het is een ei dat in een ronde vorm wordt gekookt. McDonald’s gebruikt eierringen om hun eieren in een ronde cirkel te koken die precies de juiste maat heeft voor Engelse muffins.

Hoe maak je een rond ei?

 1. Warmte een beetje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
 2. Toevoegen je eierring en laat hem heet worden. Zorg ervoor dat je de ring licht bebotert zodat het ei niet vast komt te zitten.
 3. Scheur een ei in de eierring en laat het koken. Als je een klassiek McDonald’s-ei wilt, breek dan de dooier.
 4. Toevoegen een beetje water in de pan en dek het ei af om het een beetje te stomen.
 5. Wanneer het is naar wens gedaan, haal het uit de pan en gebruik een offset spatel of botermes om het uit de ring te halen.
 6. Genieten van jouw ronde ei!
Lees ook:  Modena-editie · Food for Dads

een ei koken in een eierring | www.iamafoodblog.com

Voeg een beetje stoom toe

Als ze bij McDonald’s ronde eieren koken, voegen ze een klein beetje water toe aan de bakplaat en bedekken deze zodat de eieren perfect stomen. Daarom zijn ze zacht en mals en niet zo krokant als gewone gebakken eieren. Ze breken ook hun dooiers zodat ze gelijkmatig garen.

Wat is een eierring?

Een eierring is een ring die je eidooiers op hun plaats houdt terwijl ze koken. Je kunt ze online kopen, in siliconen of metaal. Ik heb de metalen en die werken prima. Ik ben er vrij zeker van dat McDonald’s speciale siliconen gebruikt die ze op maat hebben gemaakt.

eierringen | www.iamafoodblog.com

Wat als ik geen eierring wil kopen?

Als je geen eierring wilt kopen, kun je het deksel van een glazen pot gebruiken, zorg er dan wel voor dat je deze heel goed boter/olie gebruikt zodat het ei niet gaat plakken. Je kunt ook een ronde koekjes uitsteker of koekjes uitsteker gebruiken.

Lees ook:  Cranberry Lemon Loaf · Food for Dads

Gebakken ronde eieren

Als je kleine schaaltjes in huis hebt, kun je ook gebakken ronde eieren maken. Zorg ervoor dat u de bodems en zijkanten royaal bebotert en bak de eieren, onbedekt, in een oven van 400 ° F gedurende 10-15 minuten, laat een mes langs de buitenkant lopen en kantel ze eruit. Of, als je een grote muffinvorm of een grote muffinvorm hebt, kun je die ook in boter bakken en bakken.

Gelukkig ronde eieren!
xoxo steph

rond ei | www.iamafoodblog.com

Hoe maak je een rond ei | www.iamafoodblog.com


Hoe maak je een rond ei?

Het perfecte ei voor je ontbijtbroodje

Serveert 1

Voorbereidingstijd 1 min

Kooktijd 3 minuten

Totale tijd 4 minuten

 • 1 groot ei
 • 1/4 theelepel boter

Voedingsfeiten

Hoe maak je een rond ei?

Hoeveelheid per portie

calorieën 80
Calorieën van Vet 53

% Dagelijkse waarde*

Vet 5.9g9%

Verzadigd vet 2,2 g14%

cholesterol 189 mg63%

Natrium 77mg3%

Potassium 67mg2%

Koolhydraten 0,4g0%

Vezel 0.01g0%

Suiker 0.4g0%

Eiwit 6.3g13%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.