Gezonde Havermout, Dadel en Chocolade Chunk Cookies

Inhoudsopgave van: Gezonde Havermout, Dadel en Chocolade Chunk Cookies


Deze koekjes smaken niet “gezond”, waardoor ze de perfecte manier zijn om te voorkomen dat je eet-betere resoluties overtreedt. Door de haver te roosteren voordat je ze aan het beslag toevoegt, behouden ze hun taaie textuur, zelfs na het bakken.

1 1/2 kopjes gerolde haver
2/3 kop verpakte donkerbruine suiker
6 eetlepels ongezouten boter, op kamertemperatuur
1 groot ei
1 theelepel vanille-extract
3/4 kop volkoren meel of wit volkoren meel
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel gemalen kaneel
1/4 theelepel fijn zout
3/4 kop gehakte ontpitte dadels
1/2 kop halfzoete chocoladestukjes


1. Plaats de roosters in het bovenste en onderste derde deel van de oven en verwarm de oven voor op 175°C.

2. Spreid de havermout uit op een bakplaat en bak in 10 tot 12 minuten licht goudbruin. Bewaar 1/4 kopje van de haver om te besprenkelen en breng de resterende haver over naar een middelgrote mengkom om af te koelen. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.

Lees ook:  Sophie Grigson's Straccetti Di Agnello Con Cicerchie E Ceci Neri

3. Klop de suiker en boter in de kom van een standaardmixer met peddelbevestiging op middelhoge snelheid tot ze lichter van kleur en een beetje luchtig zijn, ongeveer 5 minuten, en schraap de zijkanten van de kom meerdere keren langs de zijkanten. Klop het ei en de vanille erdoor tot het heel luchtig is, nog 2 tot 3 minuten.

4. Voeg in de mengkom met de afgekoelde haver de bloem, kaneel, bakpoeder en zout toe en meng om te combineren. Verlaag de mixersnelheid naar laag, voeg dan het bloemmengsel toe aan de boter en klop tot het net gemengd is. Roer met de hand de dadels en chocolade erdoor.

5. Laat afgestreken eetlepels van het deeg op de bakplaten vallen en laat minstens 1 inch ruimte rond elk koekje, ongeveer 30 koekjes in totaal. Bestrooi de koekjes met de achtergehouden geroosterde havermout. Bak tot de koekjes licht goudbruin zijn, 12 tot 15 minuten. Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaten en breng ze over naar koelrekken om volledig af te koelen.

Lees ook:  Sophie Grigson's Pizza Fichi Prosciutto Fontina

1. Plaats de roosters in het bovenste en onderste derde deel van de oven en verwarm de oven voor op 175°C.

2. Spreid de havermout uit op een bakplaat en bak in 10 tot 12 minuten licht goudbruin. Bewaar 1/4 kopje van de haver om te besprenkelen en breng de resterende haver over naar een middelgrote mengkom om af te koelen. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.

3. Klop de suiker en boter in de kom van een standaardmixer met peddelbevestiging op middelhoge snelheid tot ze lichter van kleur en een beetje luchtig zijn, ongeveer 5 minuten, en schraap de zijkanten van de kom meerdere keren langs de zijkanten. Klop het ei en de vanille erdoor tot het heel luchtig is, nog 2 tot 3 minuten.

4. Voeg in de mengkom met de afgekoelde haver de bloem, kaneel, bakpoeder en zout toe en meng om te combineren. Verlaag de mixersnelheid naar laag, voeg dan het bloemmengsel toe aan de boter en klop tot het net gemengd is. Roer met de hand de dadels en chocolade erdoor.

Lees ook:  Polpettone Ripieno van Sophie Grigson

5. Laat afgestreken eetlepels van het deeg op de bakplaten vallen en laat minstens 1 inch ruimte rond elk koekje, ongeveer 30 koekjes in totaal. Bestrooi de koekjes met de achtergehouden geroosterde havermout. Bak tot de koekjes licht goudbruin zijn, 12 tot 15 minuten. Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaten en breng ze over naar koelrekken om volledig af te koelen.

  • Voorbereidingstijd35 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • moeilijkheidsgraadEenvoudig