Chocolade- en braamtaart van ROKU

Inhoudsopgave van: Chocolade- en braamtaart van ROKU


Geniet van de herfst terwijl de avonden invallen met onze donkere en decadente chocolade- en bramentaart. Combineer met een verfrissende ROKU Gin & Tonic met verse gember. Samen zijn dit de perfecte begeleiders van een gezellige avond met vrienden!

Voor de korst:

400 g chocolade koekkruimels
50 g suiker
100 g ongezouten boter, gesmolten

Voor de vulling:

600 g verse of bevroren bramen
250 ml water
60 ml ahornsiroop
1 tl agar of gelatinepoeder

Voor de ganache:

340 g bitterzoete chocolade, fijngehakt
250 ml slagroom


  1. Verwarm je oven voor op 180C.
  2. Neem een ​​middelgrote kom en combineer je koekkruimels, suiker en boter tot het mengsel goed vochtig is.
  3. Druk je mengsel gelijkmatig in een taartvorm van 20 cm met een verwijderbare bodem. Bak ongeveer 15 minuten – of tot het gaar is – en laat volledig afkoelen.
  4. Verwarm voor de bramenlaag je bramen, water en ahornsiroop in een kleine of middelgrote pan. Laat sudderen tot de bramen zacht worden en uit elkaar vallen.
  5. Pureer met een handmixer en zet terug op het fornuis. Voeg het bindmiddel (agar of gelatinepoeder) toe aan het bramenmengsel en laat nog 5 minuten sudderen onder voortdurend roeren. Laat ongeveer 5 minuten rusten, verdeel het dan over de bodem van de taart voordat je het ongeveer 10 minuten in de koelkast zet of tot het stevig is.
  6. Om de ganache te maken, plaats je je chocolade in een middelgrote kom. Breng je room net aan de kook in een kleine steelpan en giet dan over de chocolade. Laat het een minuut staan ​​en roer dan in een cirkelvormige beweging tot de ganache glad is. Giet op je andere lagen en zet minstens een uur in de koelkast of tot ze volledig zijn uitgehard.
Lees ook:  Snoepjes met pindakaas, chocolade en pretzel

Serveersuggestie

Snijd, leg op borden en maak het af met extra chocoladeschilfers en verse bessen

  • ROKU

  1. Verwarm je oven voor op 180C.
  2. Neem een ​​middelgrote kom en combineer je koekkruimels, suiker en boter tot het mengsel goed vochtig is.
  3. Druk je mengsel gelijkmatig in een taartvorm van 20 cm met een verwijderbare bodem. Bak ongeveer 15 minuten – of tot het gaar is – en laat volledig afkoelen.
  4. Verwarm voor de bramenlaag je bramen, water en ahornsiroop in een kleine of middelgrote pan. Laat sudderen tot de bramen zacht worden en uit elkaar vallen.
  5. Pureer met een handmixer en zet terug op het fornuis. Voeg het bindmiddel (agar of gelatinepoeder) toe aan het bramenmengsel en laat nog 5 minuten sudderen onder voortdurend roeren. Laat ongeveer 5 minuten rusten, verdeel het dan over de bodem van de taart voordat je het ongeveer 10 minuten in de koelkast zet of tot het stevig is.
  6. Om de ganache te maken, plaats je je chocolade in een middelgrote kom. Breng je room net aan de kook in een kleine steelpan en giet dan over de chocolade. Laat het een minuut staan ​​en roer dan in een cirkelvormige beweging tot de ganache glad is. Giet op je andere lagen en zet minstens een uur in de koelkast of tot ze volledig zijn uitgehard.
Lees ook:  Ciceri e Tria van Sophie Grigson

Serveersuggestie

Snijd, leg op borden en maak het af met extra chocoladeschilfers en verse bessen

  • Kooktijd25 minuten
  • Serveert12
  • moeilijkheidsgraadEenvoudig