Chili Knoflook Spicy Noodles ·

Inhoudsopgave van: Chili Knoflook Spicy Noodles ·


15 minuten en slechts 8 ingrediënten voor wat extra heerlijke pittige noedels met knoflook!

Deze noedels zijn pittig, pittig, een beetje zoet en vol umami. Ze zijn extra garlicky en vegan! Natuurlijk kun je hier extra eiwitten en groenten aan toevoegen om het op te vullen en er een hele maaltijd van te maken. Deze noedels zijn super veelzijdig en het beste is dat ze verbazingwekkend snel samenkomen.

Wij zijn dol op noedels. Zoveel dat we een heel boek hebben geschreven over noedels. We worden nooit moe van het eten en maken van noedels thuis en we zijn altijd bezig met nieuwe recepten. Dit is een van onze klassieke go-to’s: een supereenvoudige umami-verpakte saus met brede, kauwende rijstnoedels. Ze zijn klaar in minder dan 15 minuten en zitten boordevol smaak.

pittige noedels |  www.iamafoodblog.com

ingrediënten

  • brede noedels – Ik gebruik met een mes gesneden Chinese shanxi geschaafde lintnoedels of dao xiao mian (刀削面). Ze verkopen ze in Aziatische supermarkten of je kunt ze online kopen. Ze zijn in wezen een tarwenoedel met stroken randen die een heerlijk zijdezachte, taaie textuur hebben die goed bestand is tegen saus. Je kunt elke brede noedel die je in je voorraadkast hebt gebruiken.
  • neutrale olie – we hebben een beetje olie nodig om de knoflook te koken en de rode pepervlokken te roosteren, zodat alles verbazingwekkend geurig en heerlijk wordt.
  • knoflook – 6 teentjes knoflook omdat we knoflookliefhebbers zijn. Voel je vrij om aan te passen als dat nodig is!
  • rode pepervlokken – dit is wat de hitte gaat brengen. Voor dit recept heb je 1 theelepel nodig die net pittig genoeg is zonder te overheersend te zijn, maar dat hangt af van je kruidenniveau. Onthoud dat je altijd kruiden kunt toevoegen, maar niet weg kunt halen, dus begin klein.
  • sojasaus – umami en zout om te combineren met het kleine beetje suiker dat we toevoegen voor een zoete en hartige saus.
  • gochujang – een klein beetje gochujang (een pittige Koreaanse saus) voegt hartige zoetheid en zoveel smaak toe. Meer over gochujang hieronder!
  • bruine suiker – alleen de lichtste aanraking van bruine suiker om alle hartige en kruidige tonen te accentueren.
Lees ook:  Worstenjus · Food for Dads

Gekookte geschaafde noedels |  www.iamafoodblog.com

Zo maak je pittige noedels

  1. Kook de noedels: breng een grote pan water aan de kook en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak de saus: Voeg terwijl de noedels koken de olie toe en verwarm de knoflook en rode pepervlokken in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur, roer tot de knoflook geurig is. Roer de sojasaus, gochujang en honing erdoor.
  3. Mengen: Voeg de noedels toe aan de pan en roer tot alle noedels glanzend en bedekt zijn. Eventueel losmaken met een scheutje noedelwater.
    Genieten van!

pittige noedels |  www.iamafoodblog.com

Pittige noedels aanpassen?

Deze pittige noedels zijn oneindig aanpasbaar, vooral met het kruid. Ik gebruik gochujang als basis voor hete saus van dit recept, maar je kunt je favoriete Aziatische chilisaus gebruiken: sriracha, sambal oelek, zelfs chili crisp. Ik hou van de funky zoete en hartige smaak die gochujang naar de tafel brengt, omdat het zoveel diepte van smaak toevoegt.

Lees ook:  De beste makkelijke slowcooker / Dutch Oven New Mexico Green Chile Recept

Wat is gochujang?

Gochujang is een heerlijke pittige Koreaanse saus. Het is een hartige, zoete, pittige dikke pasta gemaakt van chilipoeder en kleefrijst. Het voegt zoet en warmte en een heleboel smaak toe. Traditioneel komt het in kuipjes, maar tegenwoordig vind je het in handige knijpflessen in het Aziatische gangpad van letterlijk elke supermarkt en natuurlijk online. Het is wat zoveel Koreaanse recepten pittig en robijnrood maakt.

gochujang |  www.iamafoodblog.com

Wat te serveren bij pittige noedels?

We serveren ze graag met groenten en een proteïne voor een uitgebalanceerde maaltijd. Je kunt ze ook serveren met:

Help, ik wil deze niet te pikant!

Je kunt deze meer of minder pittig maken, afhankelijk van het aantal rode pepervlokken dat je gebruikt en de hete saus naar keuze. Je kunt de gochujang ook weglaten om hem nog minder pittig te maken. Of, als je van de smaak van gochujang houdt, zorg er dan voor dat je het pakket krijgt dat mild is.

pittige noedels |  www.iamafoodblog.com

Noem je dit pittig!??!

Als deze noedels niet pittig genoeg voor je zijn, verhoog dan zeker de chilipepervlokken en de hoeveelheid gochujang die je gebruikt. Pro tip, gebruik ook chilivlokken die vers zijn, ze zijn meestal pittiger. Enkele specifieke pepervlokken die je kunt proberen:

  • Gochugaru – Een pitloze Koreaanse peper die zoet en zacht is met niet te veel hitte.
  • Aleppo chilivlokken – fruitig en aards met een beetje warmte en een vleugje komijn.
  • Guajillo chilivlokken – zeer aards en meer warmte!
  • Sichuan chili vlokken – pittig maar niet te pittig tenzij je een enorme hoeveelheid gebruikt. Mijn favoriete chilivlokken aller tijden!
Lees ook:  Hoe maak je de beste zelfgemaakte tortillachips · Food for Dads

Wat voor soort noedels voor pittige noedels?

Om eerlijk te zijn kun je alle soorten noedels gebruiken waar je van houdt, zelfs pasta. Meestal gaan we voor wat er in de voorraadkast staat. Enkele noedels om te proberen:

  • instant ramen noodles (gooi het pakje weg)
  • dunne rijstnoedels
  • Chinese eiernoedels
  • udon
  • ramen
  • pasta
  • vermicelli
  • lo mein

Zet je pit op!
xoxo steph

pittige noedels |  www.iamafoodblog.com


Chili Knoflook Pittige Noedels

15 minuten en slechts 8 ingrediënten voor wat extra heerlijke pittige noedels met knoflook!

Serveert 4

Voorbereidingstijd 5 minuten

Kooktijd 10 minuten

Totale tijd 15 minuten

  • 8 oz noedels brede noedels hebben de voorkeur
  • 2 eetlepel neutrale olie
  • 6 kruidnagel knoflook
  • 1 theelepel rode pepervlokken of naar smaak
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel gochujang optioneel
  • 1 eetlepel bruine suiker

Beleg (optioneel)

  • geroosterde sesamzaadjes
  • groene uien gesneden
  • gochugaru Koreaanse chilivlokken

Geschatte voeding is exclusief optionele toppings of gochujang.

Voedingsfeiten

Chili Knoflook Pittige Noedels

Hoeveelheid per portie

calorieën 279
Calorieën van Vet 72

% Dagelijkse waarde*

Vet 8g12%

Verzadigd vet 0,9 g6%

cholesterol 0,01 mg0%

Natrium 2mg0%

Potassium 30mg1%

Koolhydraten 46.7g16%

Vezel 2.5g10%

Suiker 3.4g4%

Eiwit 7.1g14%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.