25 minuten gegrilde varkenskoteletten met succotash

Inhoudsopgave van: 25 minuten gegrilde varkenskoteletten met succotash


2 middelgrote gele tomaten, in partjes van 1/2-inch dik gesneden (ongeveer 1 pond)
Zout en versgemalen zwarte peper
1/2 kop zure room
Zest en sap van 1 limoen
1/4 theelepel komijn
1/4 kopje extra vergine olijfolie, plus meer voor het oliën van de grillroosters
4 varkenskarbonades met bot, 1 inch dik (ongeveer 3 pond)
4 aren gele mais, gepeld
1 grote rode ui, in rondjes van 1/2-inch gesneden (ongeveer 8 ons)
Eén blikje erwten met zwarte ogen, uitgelekt en afgespoeld
1/2 kop grof gehakte verse peterselie


Bereid een grill of grote grillpan voor op middelhoog vuur.

Doe de tomaten in een grote mengkom. Bestrooi met zout en peper en laat op kamertemperatuur staan ​​terwijl je de rest van de ingrediënten klaarmaakt.

Doe de zure room, limoenrasp en -sap, komijn en een snufje zout en peper in een kleine kom en klop door elkaar. Reserveren.

Vet de grillroosters licht in. Bestrijk het varkensvlees rondom met 2 eetlepels olie en bestrooi rijkelijk met zout en peper. Leg het varkensvlees aan één kant van de grill (laat ruimte over voor het grillen van de groenten) en kook tot het aan beide kanten licht verkoold is en een direct afleesbare thermometer in het diepste deel van een hakmes 60°C registreert, ongeveer 5 minuten per kant. Haal van de grill en laat 5 minuten rusten alvorens te serveren.

Lees ook:  Michel Roux's IJs Nougat met Frambozensaus

Bestrijk intussen de mais en ui royaal met de resterende 2 eetlepels olie, bestrooi met zout en peper en leg ze op de grill. Kook de maïs tot ze licht verkoold zijn, 6 tot 8 minuten, draai de oren zodat ze gelijkmatig garen. Kook de ui tot verkoold en zacht, 6 tot 8 minuten, draai indien nodig. Leg de groenten op een snijplank en laat ze 2 tot 3 minuten afkoelen. Als het voldoende is afgekoeld om te hanteren, snijdt u de maïs weg van de kolven en snijdt u de uienringen in vieren. Voeg de mais, ui, black-eyed peas en de helft van de peterselie toe aan dezelfde grote kom met de tomaten. Schud voorzichtig om te combineren. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de succotash over 4 grote borden en garneer met een klodder van het achtergehouden zure roommengsel. Leg op elk bord 1 karbonade naast de succotash. Garneer de succotash met de achtergehouden peterselie en serveer direct.

Copyright 2014 Television Food Network, GP Alle rechten voorbehouden.

Lees ook:  De perfecte vinaigrette van Michel Roux met saladecomposie

Als je een houtskoolgrill gebruikt, zorg er dan voor dat je wat extra tijd hebt om de houtskool op de juiste temperatuur te laten komen.

  • tomaat
  • peper
  • room
  • sap
  • komijn
  • olijf-
  • varkensvlees
  • maïs
  • erwt
  • Hoofdgerecht

Bereid een grill of grote grillpan voor op middelhoog vuur.

Doe de tomaten in een grote mengkom. Bestrooi met zout en peper en laat op kamertemperatuur staan ​​terwijl je de rest van de ingrediënten klaarmaakt.

Doe de zure room, limoenrasp en -sap, komijn en een snufje zout en peper in een kleine kom en klop door elkaar. Reserveren.

Vet de grillroosters licht in. Bestrijk het varkensvlees rondom met 2 eetlepels olie en bestrooi rijkelijk met zout en peper. Leg het varkensvlees aan één kant van de grill (laat ruimte over voor het grillen van de groenten) en kook tot het aan beide kanten licht verkoold is en een direct afleesbare thermometer in het diepste deel van een hakmes 60°C registreert, ongeveer 5 minuten per kant. Haal van de grill en laat 5 minuten rusten alvorens te serveren.

Bestrijk intussen de mais en ui royaal met de resterende 2 eetlepels olie, bestrooi met zout en peper en leg ze op de grill. Kook de maïs tot ze licht verkoold zijn, 6 tot 8 minuten, draai de oren zodat ze gelijkmatig garen. Kook de ui tot verkoold en zacht, 6 tot 8 minuten, draai indien nodig. Leg de groenten op een snijplank en laat ze 2 tot 3 minuten afkoelen. Als het voldoende is afgekoeld om te hanteren, snijdt u de maïs weg van de kolven en snijdt u de uienringen in vieren. Voeg de mais, ui, black-eyed peas en de helft van de peterselie toe aan dezelfde grote kom met de tomaten. Schud voorzichtig om te combineren. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de succotash over 4 grote borden en garneer met een klodder van het achtergehouden zure roommengsel. Leg op elk bord 1 karbonade naast de succotash. Garneer de succotash met de achtergehouden peterselie en serveer direct.

Copyright 2014 Television Food Network, GP Alle rechten voorbehouden.

Als je een houtskoolgrill gebruikt, zorg er dan voor dat je wat extra tijd hebt om de houtskool op de juiste temperatuur te laten komen.

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Serveert4
  • moeilijkheidsgraadEenvoudig
Lees ook:  Laphroaig Long Islay Spritz