Totoro-editie ·

Inhoudsopgave van: Totoro-editie ·


pompoen cheesecake totoros - www.iamafoodblog.com

Totoro-week gaat door!

We hadden vorige week een stroomstoring en het was a.) griezelig b.) best leuk en c.) zorgelijk. Spookachtig omdat de gangen donkere AF waren en we het huis wilden verlaten, dus gebruikten we onze telefoonzaklampen om de weg door de superdonkere gang te verlichten, een beetje griezelige (alleen omdat niemand ze ooit gebruikt) trappen, naar onze parkeerplaats. Vanaf daar was het een makkie en hadden we een uitstekend dagje uit, maar ik maakte me een beetje zorgen over de koelkast, want de dag voor de stroomstoring maakte ik een vel pompoencheesecake dat voorbestemd was om Totoros te zijn!

pompoen cheesecake totoros - www.iamafoodblog.com

Blijkt dat ik me geen zorgen hoefde te maken omdat Mike slim was en me vertelde de koelkast helemaal niet te openen, dus toen onze stroom weer aanging, was alles in de koelkast nog steeds superkoud. Dus we kunnen Mike bedanken voor de schattigheid die Totoro cheesecake is! Ik was vooral enthousiast over het maken van deze omdat het niet alleen Totoro-vormig is, het is ook seizoensgebonden omdat oktober/herfst helemaal draait om het pompoengedoe. Plus oranje Totoros zijn te schattig.

Lees ook:  Sloopy Soot Sprite Brownies · Food for Dads

pompoen cheesecake totoros - www.iamafoodblog.com

Ze zijn ook vrij gemakkelijk te maken, alleen een beetje poedersuiker voor zijn buik, en dan wat snoepogen, en een chocoladeneus en snorharen. Ik heb onlangs candy eyes gevonden en ik ben geobsedeerd. Ik wil ze op ALLES zetten!

Ik wens je in ieder geval een fijn weekend! Bekijk ook deze andere geweldige Totoro-berichten!

Lyndsay maakte deze griezelig schattige Matcha Frankenstein Totoro Cake
Vickie heeft deze GEWELDIGE Totoro Zwarte Sesamkoekjes gemaakt
Syl maakte super schattige en smakelijke Totoro Chocolate Rice Krispies
Em maakte deze ingenieuze rijstkoker Tamagoyaki Totoros

Ik zal binnenkort ALLE Totoro’s afronden, en ik doe nog een post, dus houd ons in de gaten!

xoxo steph

pompoen cheesecake totoros - www.iamafoodblog.com

Recept voor Pompoen Cheesecake Repen
maakt 12 vierkanten


Korst

 • 3/4 kop plus 2 eetlepels graham cracker kruimels (ongeveer 3,75 oz ounces)
 • 1 eetlepel suiker
 • 1/4 kop ongezouten boter (1/2 stok), gesmolten en afgekoeld

Cheesecake

 • 2 (8-ounce) pakjes roomkaas, op kamertemperatuur
 • 3/4 kopjes kristalsuiker
 • 1/4 theelepel zout
 • 2 grote eieren
 • 1 kopje pompoenpuree
 • 1/2 theelepel gemalen kaneel
 • 1/4 theelepel gemalen gember
 • 1/8 theelepel gemalen nootmuskaat
 • snufje gemalen kruidnagel

Naar Totoro:

 • poedersuiker
 • witte chocolade, gesmolten
 • donkere chocolade, gesmolten

heel licht aangepast van de keuken

Verwarm de oven tot 325 ° F.

Klop de graham cracker kruimels en suiker door elkaar. Besprenkel met de boter en meng. Bekleed een bakplaat met bakpapier en laat een overhang over zodat je later je staven eruit kunt tillen. Druk de kruimels in de ovenschaal. Ik gebruikte een 8 x 10 inch lade, dit zal ook werken in een 9×9 vierkant. Bak de korst 12-15 minuten, of totdat de randen bruin beginnen te worden. Laat afkoelen op een rooster terwijl je de cheesecake maakt.

Klop de roomkaas licht en luchtig en zeer glad, ongeveer 2 minuten op medium. Voeg langzaam de suiker toe en blijf kloppen tot het is opgenomen. Klop het zout erdoor.

Schraap langs de zijkanten van de kom en voeg de eieren toe, één voor één, volledig opnemend na elk ei. Meng de pompoen en pompoenkruiden erdoor tot ze net gemengd zijn.

Giet het mengsel op de voorbereide korst en bak tot de randen zijn ingesteld, maar het midden is nog steeds een beetje wiebelig, ongeveer 40-50 minuten. Laat 2 uur afkoelen op een rooster, wikkel het stevig in en laat een nacht in de koelkast opstijven.

Gebruik het perkamentpapier om de staven levend te maken en in vierkanten te snijden.

Bestrooi de buiken met poedersuiker om Totoros te maken. Ik heb een rond sjabloon uitgesneden om te voorkomen dat de suiker overal heen gaat. Spuit op zijn ogen, neus en snorharen. Genieten van! Zorg ervoor dat je de buikjes bestuift voordat je je Totoro moet zien, anders lost de poedersuiker op aan de oppervlakte van de cheesecake. Je kunt ook pijpen op een witte chocoladebuik, als dat meer jouw ding is.

pompoen cheesecake totoros - www.iamafoodblog.com

pompoen cheesecake totoros - www.iamafoodblog.com