Sloopy Soot Sprite Brownies · Food for Dads

Inhoudsopgave van: Sloopy Soot Sprite Brownies · Food for Dads


De maand van spoopy (schattig en spookachtig) is hier! Oktober is echt geweldig, niet alleen omdat het volop herfst is en ik verliefd ben op herfstbladeren, maar omdat het de maand is waarin we geobsedeerd kunnen raken door ALLE lekkernijen. Ik maak altijd wat zelfgemaakte Halloween-traktaties, vooral brownies, zodra oktober toeslaat, want waarom niet? We hebben allemaal een beetje halloweenvreugde nodig in ons leven, nietwaar?

Laatst hadden Mike en ik het er net over dat de maand oktober zoveel meer kan zijn: halloweenbomen, halloweencadeautjes, halloweenkousen, halloween adventskalenders! Halloween alle dingen! En nu het erop lijkt dat trick-or-treating tot het verleden behoort, zijn zelfgebakken Halloween-traktaties precies wat je zoekt. Deze schattige kleine brownies met googly-eyed, geïnspireerd door de roet sprites in Totoro zijn gewoon de spoopy schattige traktatie die je nodig hebt in je leven.

totoro roet sprite brownies |  www.iamafoodblog.com

Maar wacht, wat zijn roetsprites?

Als je fan bent van Studio Ghibli en Totoro, dan weet je waarschijnlijk wat roetsprites, of susuwatari, zijn. Als je er nog nooit van hebt gehoord, het zijn schattige kleine ronde stofkonijntjes met glimmende ogen en ze zitten in twee Miyazaki-films: Totoro en Spirited Away. Ze doen me altijd denken aan Halloween omdat a.) ze wazig zijn en b.) Totoro en Spirited Away beide perfect zijn om in oktober naar te kijken.

Waarom roet sprite brownies?

Er zijn een heleboel roet sprite cupcakes die er zijn en ik heb zelfs roet sprite koekjes en roet sprite onigiri gemaakt, maar dit jaar had ik het gevoel dat brownies de juiste keuze waren. Wie houdt er niet van een brownie, vooral een die in een muffinvorm is gebakken, dus hij is mooi rond en precies de juiste vorm om op te vallen en hem een ​​roetsprite te noemen?

Lees ook:  Kettle Corn · Food for Dads

roet sprite brownies |  www.iamafoodblog.com

Cakey vs fudgy brownies

Er zijn twee browniekampen: cakey en fudgy. Ik ben helemaal een fudgy brownie-persoon. Ik hou van dichte, dikke brownies, en deze brownie stelt niet teleur op dat gebied, maar het is ook meer een balans tussen cakey en fudgy. Het is een oxymoron, zo je wilt: zacht en cakeachtig aan de randen met een iets dichter, melig, fudgy midden. Ik heb ze in muffinvormpjes gebakken, zodat ze allemaal randen hebben (brownie-randen voor de overwinning!) en dezelfde structurele integriteit. Als bonus hoef je je brownies niet te snijden en ziet elke brownie er hetzelfde uit. Ze zien er ook een beetje uit als iets grotere two-bite brownies, wat hilarisch schattig is omdat ik dol ben op two-bite brownies.

Cacaopoeder versus gesmolten chocolade brownies

Deze brownies zijn een brownie met allemaal cacao en je vraagt ​​je misschien af, maar zal het chocoladeachtig genoeg zijn? Het antwoord is ja! Cacaopoeder is 100 procent cacao versus chocolade die suiker en cacaovetten bevat. Cacaopoeder geeft je meer controle bij het maken van brownies – jij bepaalt hoeveel suiker en vet er in je brownies gaat. En wie heeft er geen blikje cacao in zijn voorraadkast? Het is een win-win in mijn boeken.

cake vs fudgy brownies |  www.iamafoodblog.com

Het beste cacaopoeder voor brownies

Ik gebruik ongezoet Nederlands procescacaopoeder, dit is cacaokracht waarvan de zuurgraad is verminderd, waardoor de cacao donkerder en meer chocoladeachtig is, maar zachter van smaak dan natuurlijke cacaokracht. Omdat natuurlijk cacaopoeder eenvoudigweg cacaobonen in poedervorm is, is het zuurder, bitterder en geconcentreerder in vergelijking met het Nederlandse proces.

Lees ook:  Meyer citroen-amandelbroodcakerecept zonder bloem · Food for Dads

Kun je deze brownies vullen?

Ja! Schep gewoon wat van het beslag in de muffinvorm, doe ongeveer 1 theelepel van je vulling erin en schep er wat extra beslag op. Je krijgt een gevulde brownie die extra melig is met een verrassing in het midden. Enkele ideeën voor vulling:

  • chocoladestukjes/chocoladechips
  • noten: hazelnoten, walnoten, macadamianoten, pistachenoten, pecannoten
  • spreads: nutella, jam, pindakaas, koekjesboter
  • koekjes/candybars: verkruimelde oreo’s, biscuitkoekjes, fijngehakte candybars

Hoe haal je brownies uit een muffinvorm?

Zorg ervoor dat je je bakvorm royaal bebotert. Ik vind het ook leuk om een ​​strook perkamentpapier met wat overhang in de vorm te leggen, zodat ik de overhang kan gebruiken om de brownies er gemakkelijk uit te tillen.

totoro roet sprite brownies |  www.iamafoodblog.com

Kun je brownies invriezen?

Ja, wikkel ze gewoon afzonderlijk in plasticfolie en plaats ze in een luchtdichte container. In de vriezer zijn ze minstens een maand houdbaar, als ze zo lang meegaan.

Kan je deze brownies ook zonder ogen maken?

Natuurlijk! Hiermee maak je ook gewone brownies.

Hoe maak je brownie bites

  1. Boter bakvorm en bekleed met reepjes bakpapier en verwarm de oven voor.
  2. Smelt de boter, laat het iets afkoelen en meng het dan met de suiker en het zout. Roer het cacaopoeder en de oploskoffie erdoor.
  3. Mix de eieren erdoor één voor één en roer dan de vanille en het water erdoor.
  4. Voeg de droge ingrediënten toe en mix tot er geen bloemstrepen meer zijn.
  5. Bak, koel en geniet!

brownies helemaal opnieuw |  www.iamafoodblog.com

Beste brownie bites tips

  • Beter cacaopoeder = betere brownies! Gebruik een goed Nederlands bewerkt cacaopoeder. Nederlands bewerkt cacaopoeder is minder zuur dan gewoon natuurlijk cacaopoeder. Het is de sleutel tot een goede chocoladebrownie.
  • Instantkoffie is het geheime ingrediënt. Oploskoffie geeft net het kleinste beetje bitterheid dat contrasteert met de chocolade en ik nog meer chocoladeachtig laat smaken. Je proeft de koffie helemaal niet.
  • Onder bakken is beter dan overbakken. Haal bij twijfel de brownies er wat eerder uit. Niemand houdt van een droge brownie en de brownies zullen blijven koken en stevig worden terwijl ze afkoelen, dus ondergebakken in plaats van bovengebakken.
  • Laat de brownies afkoelen. Door de brownies af te laten koelen, worden ze smeuïger en smeuïger, met een intensere chocoladesmaak. Als je de volgende dag een warme brownie wilt, verwarm hem dan in stappen van 30 seconden in de magnetron totdat hij naar wens is opgewarmd.
Lees ook:  Airfryer Oreos · Food for Dads

Fijne halloweenmaand!
xoxo steph

totoro roet sprite brownies |  www.iamafoodblog.com


Zelfgemaakte Halloween-traktaties: Spooky Googly Eye Roet Sprite Brownies

Deze schattige kleine brownies met googly-eyed, geïnspireerd door de roet sprites in Totoro zijn gewoon de spoopy schattige traktatie die je nodig hebt in je leven.

Serveert 12

Voorbereidingstijd 8 minuten

Kooktijd 12 minuten

Totale tijd 20 minuten

  • 1/2 beker ongezouten boter gesmolten en afgekoeld
  • 3/4 beker suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 beker ongezoet cacaopoeder nederlands verwerkt voorkeur
  • 1 theelepel oploskoffie
  • 2 grote eieren Kamer temperatuur
  • 2 theelepel vanille-extract
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 6 eetlepel bloem voor alle doeleinden

Voedingsfeiten

Zelfgemaakte Halloween-traktaties: Spooky Googly Eye Roet Sprite Brownies

Hoeveelheid per portie

calorieën 153
Calorieën van Vet 83

% Dagelijkse waarde*

Vet 9,2g14%

Verzadigd vet 5.5g34%

cholesterol 51mg17%

Natrium 187 mg8%

Potassium 29mg1%

Koolhydraten 17g6%

Vezel 0,8 g3%

Suiker 12,7 g14%

Eiwit 1.5g3%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.