Asperges en eieren, twee manieren ·

Inhoudsopgave van: Asperges en eieren, twee manieren ·


zachtgekookte eieren met asperges - www.iamafoodblog.com

Ik heb de laatste tijd veel problemen met zachtgekookte eieren. Niet het zachtkokende gedeelte, maar het schillen. Het is vreemd omdat (om niet opschepperig te zijn of zo) ik nooit problemen had met het pellen van eieren. Ik heb me altijd afgevraagd wat de grote ophef was – mijn eierschalen kwamen altijd heerlijk gemakkelijk los. Ik weet niet zeker of mijn eieren te vers zijn, of dat ik te ruw ben, maar het pellen van eieren is mijn meest gehate keukentaak geworden.

asperges en eieren op twee manieren - www.iamafoodblog.com

Eerlijk gezegd moesten deze zachtgekookte eieren worden geschild, gehalveerd en gegarneerd met dijon-citroenmayonaise, citroenschil en een aspergespeer. Het pellen werkte echter niet voor mij, dus ik sneed gewoon hun toppen eraf en hield het voor gezien. De dijon-citroenmayo, citroenschil en aspergesperen kwamen nog steeds voor, maar ik moest een lepel aan de vergelijking toevoegen. Ze waren heerlijk, maar is eten zonder gebruiksvoorwerpen niet zoveel beter?

asperges en eieren op twee manieren - www.iamafoodblog.com

Natuurlijk hebben sommige etenswaren keukengerei nodig, zoals omeletten. Ik maak zelden omeletten – ik geef de voorkeur aan roerei die in wezen hetzelfde is, maar zonder dat luxe vouwen. Het is me wel gelukt om hier mijn omelet op te vouwen (jaja voor spatels!), maar echt, het maakt niet uit of je roerei of omelet. Dit gerecht gaat meer over de knapperige knapperige textuur van de nauwelijks gekookte asperges en de romigheid van de eieren.

Lees ook:  Cranberry Lemon Loaf · Food for Dads

makkelijke aspergeomelet - www.iamafoodblog.com

Er is zeker iets met eieren en asperges samen. Misschien is het de groene en gele, misschien is het het feit dat asperges de lente inluiden, of misschien is het gewoon dat ze zo verdomd goed samen smaken. Hoe krijg jij je ei en asperges het liefst op?

asperges en zachtgekookte eieren - www.iamafoodblog.com

Makkelijk Asperge Omelet/Scramble Recept
serveert 1-2

 • 3-4 stengels asperges
 • olie-
 • 2 grote eieren
 • 1 eetlepel gesneden groene uien
 • 1 eetlepel grof gehakte koriander
 • zout en peper
 • citroenschil
 • knijp citroen

Snijd de asperges van de bodem en snijd de asperges in plakjes zoals je groene uien zou doen, zodat je dunne rondjes krijgt. Stop 1-2 inch voordat je de tips bereikt en reserveer voor de zachtgekookte eieren. Bak de aspergepunten lichtjes in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur tot ze heldergroen zijn, ongeveer 1 minuut. Houd apart voor de zachtgekookte eieren.

Voeg de aspergerondes toe aan de pan en bak lichtjes tot ze heldergroen zijn, ongeveer 1 minuut. Haal uit de pan. Klop de eieren, de gesneden groene uien en de fijngehakte koriander lichtjes door elkaar. Kruid met peper en zout. Verhit een beetje olie in de pan op middelhoog vuur. Voeg de eieren toe aan de pan en roer. Beweeg met een rubberen spatel de gekookte eieren voorzichtig naar het midden van de pan, terwijl u wervelt om ongekookte eieren te verplaatsen om ze te vervangen. Als de eieren er voor 70% gaar uitzien, voeg dan de gekookte asperges toe. Spatel voorzichtig door elkaar en serveer met een scheutje citroenschil en een scheutje citroen. Als je geen zin hebt om je eieren te vouwen, sla het vouwen dan over en roer voorzichtig op middelhoog vuur.

Zacht gekookte eieren met asperges en citroen Recept
serveert 1-2

 • 2 grote eieren
 • 1 theelepel mayonaise
 • 1/4 theelepel dijon
 • knijp citroen
 • citroenschil
 • zout en peper
 • gesauteerde aspergetips, zoveel als gewenst

Kook je eieren zacht: Breng een pan water met 5 cm water aan de kook op hoog vuur. Zet het vuur lager tot het water nauwelijks kookt. Voeg met een schuimspaan voorzichtig je eieren toe en stel een timer in op 6 minuten. Haal onmiddellijk van het vuur en dompel onder in ijskoud water.

Meng de mayonaise, dijon en het citroensap. Snijd de bovenkant van de eieren af ​​en garneer met een puntje van de dijon-citroenmayonaise, een snufje zout en peper, een beetje citroenschil en een of twee asperges. Meteen genieten!

makkelijke aspergeomelet - www.iamafoodblog.com

Kun je geen genoeg krijgen van asperges? Bekijk mijn Asperges met Miso Boter!

asperges en eieren op twee manieren