Zoetzure Kip · Food for Dads

Inhoudsopgave van: Zoetzure Kip · Food for Dads


Dit is een variatie op ons authentieke ovengebakken zoetzure varkensvlees met kip. Het is een gemakkelijke, gezonde, 8 ingrediënten, geen frituurversie van de klassieke afhaalfavoriet.

Het was nogal verrassend voor mij dat zoetzure kip veel populairder is dan zoetzure varkensvlees. Misschien omdat zoetzure varkensvlees zeker is waar ik mee ben opgegroeid. Maar, varkensvlees of kip, deze zoetzure saus is zo GOED met luchtige witte rijst. Vergeet afhalen of bezorgen, dit is beter.

Waarom dit zoetzure kiprecept?

Je kip bakken is niet helemaal hetzelfde als frituren, maar vanwege het gebrek aan inspanning is het geweldig. De kip wordt sappig met een klein beetje krokantheid dankzij een maizena-coating. Behalve dat je niet hoeft op te ruimen, geen dure olie hoeft weg te gooien en geen spetters hebt, is dit ook veel beter voor je, dus je kunt er elke avond goed van genieten en dat zul je ook willen. Het smaakt net zo goed als de gefrituurde versie zonder schuldgevoel.

Lees ook:  Het beste Vietnamees geïnspireerde recept voor vistaco's · Food for Dads

zoetzure kip |  www.iamafoodblog.com

Hoe maak je zoetzure kip?

  1. voorverwarmen uw oven tot 450ºF en breng uw kip op smaak met zout en peper.
  2. Bestrijk de kip. We gebruiken maizena, dat zorgt voor een authentiek licht en krokant laagje. Elk ander zetmeel zoals aardappelzetmeel is ook goed.
  3. Bak de kip. 20 minuten, draai dan om en bak nog eens 10.
  4. Maak de saus terwijl je wacht. Snijd ook je uien en ananas grof.
  5. Saus de kip en kook tegelijkertijd de uien en ananas lichtjes.
  6. Genieten van!

Hoe maak je zoetzure kip |  www.iamafoodblog.com

Tips en trucs

  • Vergeet niet om het rooster lichtjes in te vetten als je je kip kookt, het helpt het niet te plakken en maakt de kip op de een of andere manier ook knapperiger op de bodem.
  • Als je nog meer knapperigheid wilt, zet je het vuur aan het einde van de baksessie hoog en laat je alles diep bruin worden – zorg er gewoon voor dat je het in de gaten houdt.
Lees ook:  Ahi Tuna Poke Quinoa Bowl ·

Zoetzure saus ingrediënten

  • Ketchup?! Ik weet dat je denkt, waarom? Maar de echte reden is dat ketchup wordt gebruikt en geliefd in veel Chinese keukens. Mijn moeder gebruikte ketchup vaak als extra smaakversterker toen we opgroeiden en de waarheid is dat veel restaurants het ook gebruiken. Het is het geheim om die unieke pittige zoetzure smaak in zoetzure gerechten te krijgen.
  • Ananas of geen ananas? Meestal zit er ananas in zoetzure gerechten, maar die hadden we niet bij de hand en ik wilde niet naar buiten om een ​​blikje (of stuk) te kopen. Voel je vrij om groenten toe te voegen – elke knapperige, sappige groente is altijd een goede gok – zoals de rode ui en gele paprika op de foto’s. Ananas is echter klassiek en vers is het lekkerst!

zoetzure kip recept |  www.iamafoodblog.com

Houd je van Chinees eten?

Serveer dit met wat

zoetzure kip |  www.iamafoodblog.com

  • 1 pond kippendijen zonder botten in blokjes
  • 2 eetlepel maïszetmeel
  • 1/4 beker suiker
  • 3 eetlepel ketchup
  • 2 eetlepel witte azijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 paprika in blokjes
  • 1/2 rode ui in blokjes

Voor 2 personen als hoofdgerecht of voor 4 bij andere gerechten.

Voedingsfeiten

Zoetzure Kip Recept

Hoeveelheid per portie (4 oz)

calorieën 307
Calorieën van Vet 77

% Dagelijkse waarde*

Vet 8.5g13%

Verzadigd vet 2,3 g14%

cholesterol 101mg34%

Natrium 450 mg20%

Potassium 409mg12%

Koolhydraten 22,9 gram8%

Vezel 0,8 g3%

Suiker 17,2g19%

Eiwit 33.7g67%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.