Zoete en Hartige Cheddar Kaas Muffins · Food for Dads

Inhoudsopgave van: Zoete en Hartige Cheddar Kaas Muffins · Food for Dads


zoete en hartige cheddar cheese muffins - www.iamafoodblog.com

Soms zie ik kleine kinderen in het winkelcentrum met hun ouders en dat brengt me terug naar de tijd dat mijn moeder me altijd meenam om boodschappen te doen. Vroeger verveelde ik me rot. Ik begreep helemaal niet waarom of hoe mijn moeder uren kon besteden aan het uitzoeken van groenten en fruit – of erger nog – huishoudelijke spullen. Er was echter een zilveren randje – boodschappen eindigden altijd met een uitstapje naar de bibliotheek (ja, ik was een nerdy jongen) en een stop voor cheddar-kaasmuffins.

zoete en hartige cheddar cheese muffins - www.iamafoodblog.com

Er is een Canadese muffinketen in bijna elk winkelcentrum waar ik als klein kind ooit ben geweest. Ze bakken hun muffins de hele dag vers en de geur die uit hun kleine kiosken komt is absoluut bedwelmend. Ik herinner me dat hun muffins met chocoladeschilfers bijzonder goed waren, maar toen ik eenmaal hun cheddar-kaasmuffin had geproefd, was ik een goner.

zoete en hartige cheddar cheese muffins - www.iamafoodblog.com

Ze zijn zoet, hartig en extra cheesy. Ik heb geprobeerd ze thuis na te maken, maar het moet een handelsgeheim zijn, want de mijne worden nooit helemaal hetzelfde. Toen ik echter probeerde kaasmuffins te maken zonder te proberen die jeugdherinnering te creëren, was ik aangenaam verrast. Alle kaasmuffins zijn heerlijk. Vooral als je Canadese cheddar gebruikt met wat gesneden groene uien voor een beetje diepte.

zoete en hartige cheddar cheese muffins - www.iamafoodblog.com

Zoete en Hartige Cheddar Kaas Muffins aangepast van Betcha Can’t Eat Just One
maakt 16 mini muffins


 • 1 1/4 kop bloem
 • 3/4 theelepel bakpoeder
 • 1/8 theelepel bakpoeder
 • 1/4 theelepel zout
 • 1/2 kop geraspte Canadese cheddarkaas, plus extra om af te maken
 • 1/3 kop dun gesneden groene uien
 • 2 eetlepels gesmolten boter
 • 2 eetlepels olie
 • 1/4 kop suiker
 • 1 ei
 • 1/4 kop karnemelk
 • 2 eetlepels zure room

Verwarm tot 425 ° en verplaats een rooster naar het bovenste derde deel van de oven. Beboter of vet een mini-muffinvorm licht in.

Meng in een kom de bloem, bakpoeder, bakpoeder, zout, cheddar en groene uien. Opzij zetten.

Klop in een andere kom de gesmolten boter en olie door elkaar. Voeg de suiker toe en mix tot alles goed gemengd is. Klop het ei erdoor. Als het glad is, voeg je de karnemelk en zure room toe. Voeg toe aan de droge ingrediënten en vouw tot ze net gemengd zijn, zorg ervoor dat je niet te lang mixt.

Schep in je voorbereide pan en bedek royaal met extra cheddar. Bak 5 minuten en draai de oven dan terug naar 350° en bak 8-10 minuten of tot de kaas goudbruin en bubbelend is en een tester er redelijk schoon uitkomt. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je ze verwijdert. Warm genieten!

FLP-partnerschap_DairyFarmersofCanada-DFC_Cheese-CAN-29711 (1)

zoete en hartige cheddar cheese muffins - www.iamafoodblog.comLees ook:  Bolognese Crispy Rice Bowl Recept · Food for Dads