Zoete Aardappel en Wortel Curry Soep Recept · ik ben een food blog ik ben een food blog

Inhoudsopgave van: Zoete Aardappel en Wortel Curry Soep Recept · ik ben een food blog ik ben een food blog


State Bird Provisions in San Francisco stond al een tijdje op mijn radar. Ik wilde het al eens proberen voordat Bon Appetit het Restaurant van het Jaar 2012 noemde. Mijn eerste poging om afgelopen april bij State Bird te eten, was een volslagen mislukking. Mike en ik maakten een roadtrip langs de Pacifische kust met een wilde droom om ’s avonds laat nog wat hapjes te gaan eten, maar we kwamen iets te laat aan – tegen de tijd dat we de stad binnenreden waren ze al gesloten. We hebben het een jaar lang niet meer geprobeerd, maar de tweede poging was de charme. Gewapend met hoop en geen reserveringen, slaagden we erin om plaats te nemen aan de bar.

De bar is verreweg de beste plek om bij State Bird te zijn. Je ziet alles uit de keuken komen, ideaal. De keuken slaat niet-zo-kleine borden met verrukkingen uit die willekeurig tevoorschijn komen, net als dim sum. Servers komen langs met dienbladen en karren en verkopen hun waren, zodat u uw plezier kunt kiezen en kiezen zoals u dat wilt. We probeerden de cavia-knoedel, lookbrood met burrata, eendenlevermousse en een spervuur ​​of andere happen van puur lekkers.

Lees ook:  Gemakkelijke Al Pastor-saus met 6 ingrediënten voor de beste in de oven gebakken kip Al Pastor Tacos · Food for Dads

Alles wat we hadden was heerlijk, maar de eenvoudige, rustieke, huiselijke wortelsoep met curry, geserveerd in kleine kopjes, was een van onze favorieten. Het was zo verslavend dat Mike uiteindelijk twee porties had. Romig, weelderig en vol curry-goedheid. Ik wist dat ik het thuis moest namaken.

Dit recept is zo eenvoudig dat ik aarzel om het zelfs maar een recept te noemen. Het is meer “alles samen laten sudderen en je staafmixer erbij nemen”. Ik hou van mijn soepen aan de dikkere kant, maar voel je vrij om het te verdunnen met extra bouillon als dunne soepen je ding zijn. De zoetheid van de groenten en het kruid van de curry maken dit een perfecte opkikker voor de winter.

ik ben sinaasappel, ik ben curried: ik ben zoete aardappel en wortel curry soep!

Zoete Aardappel en Wortel Curry Soep Recept
serveert 2

  • 1 gigantische wortel, of 2 gewone wortelen
  • 1 zoete aardappel
  • 2 kopjes groentebouillon, of meer naar smaak
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • zout en peper naar smaak

Schil je wortelen en zoete aardappel en hak ze grof. Doe in een pan met de groentebouillon. De bouillon moet de wortelen en aardappelen bedekken. Breng aan de kook en zet dan het vuur lager. Laat 20 minuten sudderen of tot de wortelen en zoete aardappelstukjes gaar zijn. Mix met een staafmixer, breng op smaak met de kerriepoeder en peper en zout.