Peterselie Pesto Pasta met Broccoli en Zalm Recept ·

Inhoudsopgave van: Peterselie Pesto Pasta met Broccoli en Zalm Recept ·


Dwaal je wel eens door de supermarkt tot de inspiratie toeslaat? Soms betekent dat dat ik in vijf minuten de winkel in en uit ben, maar soms betekent het dat ik urenlang doelloos rondloop.

pesto-zalm-18

Ik vind het heel zen om door de supermarkt te lopen en na te denken over wat ik kan maken. De keuzes overweldigen me soms, maar tijdens een recente reis was ik in-en-uit. Het resultaat: een superverse, groen smakende platte peterseliepesto met broccoli, pasta en zalm.

pesto-zalm-1

Over het algemeen wordt pesto gemaakt met basilicum en pijnboompitten, maar het is niet ongebruikelijk dat het ook met andere groene kruiden en noten wordt gemaakt. Ik ging met platte peterselie en pijnboompitten en het kwam supersnel samen. Ik gebruikte een vijzel en een stamper en ik raad het echt aan boven een keukenmachine. Door alles met de hand te vermalen, krijgen de ingrediënten verschillende groottes, waardoor je de goedheid van de afzonderlijke componenten kunt proeven.

Lees ook:  Zweedse Gehaktballen · Food for Dads

pesto-zalm-4

Pesto is zo groen dat het me eraan herinnert dat de lente eraan komt. Als je op zoek bent naar een gerecht om je sombere winter op te fleuren, dan is dit het!

ik ben zalm, ik ben pesto-ed: ik ben peterselie pesto pasta met broccoli en zalm!

Peterselie Pesto Pasta Met Broccoli En Zalm Recept
serveert 2 royaal

 • 3 teentjes knoflook
 • 2 eetlepels pijnboompitten
 • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
 • 3 eetlepels olijfolie
 • Alleen 1 kop peterselieblaadjes, verpakt
 • sap 1/2 citroen
 • rasp 1 citroen
 • zout en peper
 • 2 kopjes broccoli, gekookt
 • 4 ons van je favoriete pasta
 • 1 kleine zalmfilet in tweeën gesneden

Rooster de pijnboompitten in een droge pan op laag vuur en schud regelmatig met de pan. De noten krijgen een prachtige goudbruine kleur en zullen binnen enkele minuten goddelijk gaan ruiken. Houd ze goed in de gaten zodat ze niet verbranden.

Terwijl je pijnboompitten op kamertemperatuur komen, zet je een pan met gezouten water op de kook voor je pasta en hak je de peterselieblaadjes grof.

Plet de knoflook in een vijzel tot een gladde massa en voeg de pijnboompitten toe. Ga door met malen totdat alles samenkomt in een pasta. Roer de olie erdoor tot alles goed is opgenomen en voeg de kaas en peterselie toe. Geef het een snelle puree en proef, voeg naar eigen inzicht citroensap, rasp en zout en peper toe.

Kook je pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Terwijl de pasta kookt, verwarm je een kleine hoeveelheid olijfolie in een koekenpan. Verhoog het vuur tot middelhoog en leg de zalm in de pan, met de huid naar beneden. Kook tot de schil knapperig en bruin is, ongeveer 4 minuten. Draai om en kook nog een minuut of 3. De zalm moet gemakkelijk schilferen als hij klaar is. Kruid met peper en zout.

Je pasta zou nu gaar moeten zijn. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht. Meng de hete pasta met de gekookte broccoli en wat pesto. Begin met het toevoegen van 2 eetlepels pesto en voeg indien nodig meer toe. Om de saus wat losser te maken, voeg je het bewaarde pastawater lepel voor lepel toe. Goed mengen en warm genieten met de zalmfilet erop.

*Opmerking: deze pesto is nogal knoflookachtig, en dat is hoe we het graag hebben, maar als je niet zo’n knoflookfan bent, zijn 1 of 2 teentjes genoeg.

pesto-zalm-19