Miso Hummus met Crispy Onion Furikake

Inhoudsopgave van: Miso Hummus met Crispy Onion Furikake


Gisteren was het Vacuum V(W)endsday, de dag dat ik het huis probeer te stofzuigen. Ik eindig niet altijd met stofzuigen op woensdag, maar ik merk dat het helpt om een ​​toegewijde dag te hebben, want wie weet hoe lang er anders tussen de stofzuigsessies zit. Mike en ik hadden eigenlijk een heel gesprek over de hele frequentie van stofzuigen. Nu stofzuig ik min of meer één keer per week, maar vroeger stofzuigde ik gewoon wanneer het “vuil” aanvoelde.

recept voor miso-hummus - www.iamafoodblog.com

Dus vertel me vrienden, hoe vaak stofzuig je? Ik ben ervan overtuigd dat de meeste mensen het een keer per week doen en Mike denkt dat het iets om de twee weken is. Wees eerlijk, want onderzoekende geesten willen het weten! Ik ben eigenlijk een beetje geobsedeerd door stofzuigen en stofzuigen. Ik heb er twee, een voor een lichte stofzuiger en een voor een diepere reiniging. En ik ben ook verliefd op vacuüm, wat een beetje gek is, maar het is toevallig het schattigste vacuüm aller tijden.

recept voor miso-hummus - www.iamafoodblog.com

Hoe dan ook, stofzuigen heeft niets te maken met deze post, die eigenlijk gaat over miso-hummus met knapperige ui-furikake! Hummus is zeker een aanrader voor mij. Ik heb het als tussendoortje en soms eet ik gewoon hummus en noem ik het een maaltijd. Waarom niet: kikkererwten bevatten veel eiwitten en vezels en bevatten weinig vet. En ze zijn ook nog eens mega betaalbaar. Voor mij is het verbazingwekkend dat je zoiets als gedroogde kikkererwten kunt nemen en de meest romige, soepele, verslavende dip kunt maken.

Lees ook:  Papaya Pear Rucola Salade Recept · Food for Dads

recept voor miso-hummus - www.iamafoodblog.com

Het is hier koud en winderig geweest en hummus is waarschijnlijk niet waar je nu naar hunkert, maar hummus doet me denken aan zomerse terrasvibes, de zon die mijn rug zachtjes verwarmt, een ijskoud glas in de hand en knapperige knapperige dingen om een ​​schop te gebruiken voor zonnige, hartige hummus. Als je nog nooit hummus hebt gemaakt, moet je het zeker eens proberen, want je zult je een absoluut keukengenie voelen. Deze hummus zwelt op als een droom.

recept voor miso-hummus - www.iamafoodblog.com

recept voor miso-hummus - www.iamafoodblog.com

Over dromerige dingen gesproken, de VN hebben 2016 uitgeroepen tot het Internationale Jaar van de Peulvruchten. Peulvruchten, voor het geval je het nog niet wist, zijn alle mooie eetbare zaden van planten in de peulvruchtenfamilie. Peulvruchten bevatten dingen als: kikkererwten, linzen, gedroogde erwten en bonen en ze passen helemaal in mijn idee van wat dromerig eten is. Ik heb iets met textuur, en de textuur van goed gekookte peulvruchten is een van de dingen waar ik absoluut dol op ben. Peulvruchten zijn absoluut een nietje in mijn voorraadkast (op dit moment heb ik adzukibonen, kikkererwten, spliterwten, grote noordelijke bonen en mungbonendraadjes) en als onderdeel van het Internationale Jaar van de Peulvruchten hoop ik dat u de Pulse Pledge met mij meeneemt!

recept voor miso-hummus - www.iamafoodblog.com

PS – Ik kon het niet laten om deze hummus te toppen met wat knapperige uienfurikake, maar het is volledig optioneel; Zonder vind ik het net zo lekker.

PPS – Ik heb mijn oog laten vallen op deze twee leuke recepten met pulsen die nu rondzweven: warme kikkererwtensalade en romige Franse linzen.

Witte Miso Hummus aangepast van Bon Appetit
maakt 2 kopjes


Deze specifieke hummus is superglad en gekruid met een van mijn favoriete ingrediënten, witte miso. Umami forward miso geeft deze hummus een diepe rijkdom die wordt gecompenseerd door citroen. Ik heb traditionele tahini ingeruild voor Chinese sesampasta, die nog meer smaak toevoegt omdat tahini wordt gemaakt met niet-geroosterde sesamzaadjes en Chinese sesampasta wordt gemaakt met geroosterd. Het resultaat is een ultra-nootachtige, maar toch luchtige hummus, helemaal waar de hummus-dromen van gemaakt zijn.

  • 1/2 kop gedroogde kikkererwten
  • 1 theelepel bakpoeder, verdeeld
  • 2 teentjes knoflook, ongepeld
  • 2 eetlepels plus 2 theelepels vers citroensap, of naar smaak
  • 1/3 kopje Chinese sesampasta
  • 1/4 – 1/3 kop shiro (witte miso)
  • 2 eetlepels ijskoud water
  • 1/8 theelepel gemalen komijn
  • olijfolie of geroosterde sesamolie (voor serveren)
  • krokante ui furikake, om te serveren (optioneel)

Plaats kikkererwten en 1/2 theelepel bakpoeder in een middelgrote kom en voeg koud water toe om 2 inch te bedekken. Dek af en laat een nacht bij kamertemperatuur staan ​​tot de kikkererwten in omvang zijn verdubbeld. Giet af en spoel af.

Meng in een grote pan de geweekte kikkererwten en de resterende 1/2 theelepel bakpoeder en voeg koud water toe om minimaal 5 cm te bedekken. Breng aan de kook, schuim zo nodig af. Zet het vuur laag tot middelhoog, dek het gedeeltelijk af en laat sudderen tot de kikkererwten zacht zijn en gemakkelijk tussen je vingers kunnen worden geplet, ongeveer 45-60 minuten. Giet af en zet opzij.

Terwijl de kikkererwten koken, doe je de knoflook, het citroensap, de sesampasta en de miso in een blender of keukenmachine en pulseer je tot een gladde massa. Voeg, terwijl de motor draait, het ijswater toe, 1 eetlepel per keer (het kan in het begin vastlopen) tot het mengsel heel glad, bleek en dik is. Voeg de uitgelekte kikkererwten en komijn toe en verwerk, zo nodig langs de zijkanten, tot ze heel glad zijn, ongeveer 4 minuten. Verdun met water als een lossere consistentie nodig is. Proef en breng op smaak met citroensap en komijn naar wens. Omdat je aan het toppen bent met furikake, moet je de wens weerstaan ​​​​om te kruiden met zout of extra miso.

Schep de hummus in een ondiepe kom en besprenkel rijkelijk met olijfolie of geroosterde sesamolie. Top met een besprenkeling van furikake. Geniet met veel krokante dingen om op te scheppen, of gewoon met een lepel.

Krokante ui Furikake
maakt ongeveer 1/4 kop


  • 1 eetlepel witte sesamzaadjes
  • 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes
  • 2 eetlepels krokant gebakken uitjes of sjalotten
  • 2 eetlepels bonitovlokken
  • 1 eetlepel gemalen geroosterde nori
  • 1 theelepel suiker naar keuze (ik gebruikte superfijn)
  • 1 theelepel gerookt zeezout

Meng alle ingrediënten door elkaar. Gebruik als afwerkingszout/kruiden. Strooi op hummus of andere dingen die een beetje jazzing nodig hebben.

recept voor miso-hummus - www.iamafoodblog.com
recept voor miso-hummus - www.iamafoodblog.com