Krokante vulling voor cake met kwarteleitjes Recept

Inhoudsopgave van: Krokante vulling voor cake met kwarteleitjes Recept

krokante vulling taarten met kwarteleitjes - www.iamafoodblog.com

Het beste deel van Thanksgiving zijn de restjes, heb ik gelijk? Maar om eerlijk te zijn, ben ik echt en volkomen geobsedeerd door alle restjes. Soms maak ik met opzet een absurde hoeveelheid voedsel zodat ik naar de koelkast kan dwalen en een willekeurig bord voor mezelf kan maken. Maar waar ik nog meer van hou dan van leftovers, noem ik bestovers. Hier haal je willekeurige dingen uit de koelkast en maak je er zo veel meer van. Technisch gezien kan gebakken rijst als bestovers worden beschouwd en jullie weten hoeveel ik van gebakken rijst hou!

Hier nam ik wat vulling (ik heb er bewust een paar bewaard, anders was er geen geweest), gooide het met een lichter losgeklopt ei, vormde wat pasteitjes en bakte ze in mijn vertrouwde gietijzeren koekenpan. De binnenkant is sappig en mals en de buitenkant wordt heerlijk knapperig. Zie ze als het vullen van pannenkoeken met daarop kleine kwarteleitjes. Dit is absoluut het soort brunch dat ik de hele dag zou kunnen doen, elke dag, Thanksgiving-restjes of niet.

Lees ook:  Zoete en Hartige Cheddar Kaas Muffins · Food for Dads

krokante vulling taarten met kwarteleitjes - www.iamafoodblog.com

PS – Ben ik de enige die restjes het beste deel van Thanksgiving vindt?

Knapperige vulling voor cake met kwarteleitjes Recept
serveert 2-4

  • 2 kopjes overgebleven vulling
  • 1 groot ei, licht geklopt
  • olie of boter voor de pan
  • kwarteleitjes, indien nodig
  • zout en versgemalen peper
  • sriracha, indien gewenst

Meng in een grote kom voorzichtig de overgebleven vulling en het lichtgeklopte ei. Verwarm een ​​koekenpan met dikke bodem op middelhoog vuur. Vorm het vullingmengsel tot pasteitjes en bak ze zachtjes in olie of boter tot ze goudbruin en door en door verhit zijn, ongeveer 3-5 minuten per kant.

Terwijl de vulcakes bruin worden, verwarm je een beetje olie in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bak de kwarteleitjes met de zonnige kant naar boven en houd ze in de gaten – ze hebben maar een minuut of twee nodig om te koken. Bestrooi de vulling met de kwarteleitjes en een snufje zout en versgemalen peper. Geniet direct, eventueel met sriracha.

krokante vulling taarten met kwarteleitjes - www.iamafoodblog.com

Het is zondag! Je weet wat dat betekent: het is tijd voor Sunday Brunch. Waarom sla je de wachtrij niet over en maak je deze week een brunch thuis? De koffie is echt bodemloos, de drank heeft geen gekke opmaak en je kunt lekker chillen in je pyjama. Elke zondag post ik een brunchrecept. Binnenkort vraag je niet meer waar we gaan brunchen, maar wat gaan we vandaag brunchen?

krokante vulling taarten met kwarteleitjes - www.iamafoodblog.com