Groene Gegrilde Kaas Recept ·

Inhoudsopgave van: Groene Gegrilde Kaas Recept ·


recept groene gegrilde kaas - www.iamafoodblog.com

Ik wilde altijd al een groene tosti maken. Ik bedoel, ja, ik heb spruitjes en broccoli in mijn gegrilde kazen gedaan, maar ik heb nog nooit spinazie in een gegrilde kaas gebruikt. Dit specifieke recept voor groene gegrilde kaas komt naar ons uit Jessica’s boek, Seriously Delish! Als je ooit Jessica’s blog, How Sweet it Is, hebt bezocht, weet je hoe geweldig ze is. Ze vindt het heerlijk om dingen te vernielen op een manier die ongelooflijk goed is en elke keer dat ze berichten plaatst, zou ik willen dat ik in mijn monitor kon reiken en ervan kon smullen.

recept groene gegrilde kaas - www.iamafoodblog.com

Haar boek is net zo fantastisch als haar blog – ik heb bijna elk recept gedoken (ik vouwde de pagina’s niet letterlijk om, ik gebruikte gewoon post-it-notities), maar degene die mijn aandacht trok was de groene gegrilde kaas, omdat gegrilde kaas kaas. Het was alles waarvan ik droomde dat het zou zijn: kaasachtig, hartig en serieus verrukkelijk. Ik hield van de malse bite van de prei, knoflook en spinazie tegen het knapperige brood.

Lees ook:  Framboos Aardbei Watermeloen Popsicle Recept ·

Over knapperig brood gesproken, afgelopen weekend heb ik eindelijk Chef gekeken. Er is een scène in de film waarin Jon Favreau een tosti maakt. Als hij erin snijdt hoor je het knarsen van het boterkrokante brood op een hoorbare manier die meteen aan tosti’s doet denken. Het maakte de film absoluut voor mij. Bij gegrilde kaas draait het allemaal om die knapperige crunch die plaats maakt voor zachte en kleverige binnenkant. Ik zou nog lang kunnen doorgaan over tosti’s, dus ik stop nu…

recept groene gegrilde kaas - www.iamafoodblog.com

Groene Gegrilde Kaas Recept enigszins aangepast van Seriously Delish
maakt 1 boterham

  • olie-
  • 1/2 prei, schoongemaakt, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2-3 kopjes verse spinazie
  • 1-2 eetlepels boter, op kamertemperatuur
  • 2 sneetjes brood naar keuze
  • 1-2 eetlepels pesto
  • 3/4 kop geraspte Fontina en witte cheddar
  • 1 avocado, in plakjes

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog. Voeg een beetje olie toe en kook de prei en knoflook tot ze zacht zijn, 5 minuten. Voeg de spinazie toe en kook tot deze net geslonken is, ongeveer 2 minuten. Verwijder het spinaziemengsel en zet apart.

Stel de tosti samen: beboter de buitenkant van het brood en leg de sneetjes op een snijplank met de beboterde kant naar beneden. Verdeel de pesto gelijkmatig over de niet-beboterde kanten. Leg op een plak de helft van de geraspte kaas en vervolgens de avocadoplakken en het spinaziemengsel. Bestrooi met de resterende geraspte kaas en de andere boterham, met de boterkant naar buiten.

Gebruik dezelfde koekenpan met antiaanbaklaag als hiervoor en verwarm op middelhoog vuur. Verplaats de sandwich voorzichtig naar de pan en bak tot ze goudbruin en krokant zijn, een keer omdraaien.

Opmerkingen: Jessica’s sandwich is perfect zoals het is, maar ik kon het niet laten om boter in plaats van olijfolie te gebruiken en wat dik gesneden avocado’s toe te voegen. Ik ben er vrij zeker van dat ze het zou goedkeuren.

recept groene gegrilde kaas - www.iamafoodblog.com

recept groene gegrilde kaas - www.iamafoodblog.com