Garnalencocktailrecept ·

Inhoudsopgave van: Garnalencocktailrecept ·


Ik ben geobsedeerd door Marks and Spencer-snacks met garnalencocktails. Vroeger had Vancouver een buitenpost van de populaire Britse winkel en als ik er langskwam, kocht ik een tas. Ze waren volledig verslavend: knapperige chips van het type die smelten in de mond, op smaak gebracht als de klassieke Britse garnalencocktail.

Garnalencocktail is een machtig heerlijke smaak. Zo lekker dat het een paradigmaverschuiving in mijn denken veroorzaakte. Op de middelbare school besloot ik dat ik vegetariër zou worden. Het was niet om gezondheidsredenen, of zelfs maar omdat ik medelijden had met de dieren. Nee, ik schaam me om toe te geven, ik deed het om cool te zijn.

Verrassend genoeg ben ik als vleesliefhebber die geen zelfbeheersing heeft, erin geslaagd om een ​​goede 3 maanden vegetariër te zijn. Mijn vegetarische streak eindigde eindelijk toen ik erachter kwam dat de Marks and Spencer ging sluiten en ik geen toegang meer had tot garnalencocktailsnacks. Ik ging naar de winkel zodra ik het hoorde en ging verder met een snackfeest met garnalencocktails. Als ik erover nadenk, denk ik dat ik door had kunnen gaan als pescetariër, maar die garnalenchips waren als een gateway-drug; toen ik weer vlees proefde, kon ik niet meer stoppen.

Lees ook:  Airfryer Char Siu Recept · Food for Dads

Als smaak is garnalencocktail razend populair in het VK. Tussen de zakjes zout & azijn en kaas & uienchips (chips) vind je veel garnalencocktails. Ze smaken naar ketchup, mayo en een vleugje garnaal. Klinkt vreemd, maar garnalencocktailchips zijn echt heerlijk.

Garnalencocktail is een beetje retro en old school, maar klassiekers zijn niet voor niets klassiek! Zoete gamba’s worden gesmoord in een marie-rozensaus en geserveerd met een beetje knapperige ijsbergsla en romige avocado. Dit voorgerecht is super makkelijk te maken en nog makkelijker te eten.

ik ben gevuld met garnalen, ik ben niet echt een cocktail, maar toch: ik ben een garnalencocktail!

Garnalencocktail aangepast van Heston Blumenthal at Home
serveert 2

  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels mayonaise
  • snufje cayennepeper
  • 1/4 theelepel Worcestershire-saus
  • scheutje citroensap
  • 1 kop gekookte gepelde garnalen (ik gebruikte babygarnalen)
  • 1/4 krop ijsbergsla, fijngesnipperd
  • 1/2 avocado, fijn gesneden
  • zout en versgemalen peper
  • zalmkuit (optioneel)

Doe de ketchup, mayonaise, cayennepeper, worcestershiresaus en citroensap in een kom en meng goed. Kruid met zout en versgemalen peper. Voeg de garnalen toe en roer om te coaten.

Verdeel de gesnipperde sla over twee kommen, bestrooi met de in blokjes gesneden avocado en vervolgens de garnalen en saus. Voeg de zalmkuit toe als je deze gebruikt. Genieten van!