Citroengras vulling recept ·

Inhoudsopgave van: Citroengras vulling recept ·


Het lijkt erop dat er een grote kloof is tussen vulling en dressing. Technisch gezien is dit geen vulling omdat het niet in een vogel is gestopt (moeilijk te doen als je gewoon een poot smoren), maar hoe dan ook, ik hou van mijn vulling zonder gevulde en gebakken in een schaal, zodat de bovenkant knapperig kan worden terwijl de onderkant blijft lekker mals.

recept voor vulling met citroengras - www.iamafoodblog.com

Net als de grote kloof tussen vulling en dressing, vallen de meeste mensen in de categorie van vulling of ervan houden. Ik ben niet opgegroeid met het eten van het spul (ha!) Dus ik heb er geen goede jeugdherinneringen aan, maar ik ben er echt dol op. Ik was een tiener toen ik voor het eerst vulling had en het gebeurde alleen omdat mijn broer naar buiten ging en een doos Stove Top kocht.

De nummer één reden dat ik voor die tijd geen vulling had, is vanwege mijn moeder. Ze houdt niet van veel eten (kaneel, vulling, lamsvlees), dus als kinderen kregen Kevin en ik niet echt de kans om veel gewone niet-Chinese gerechten te proberen. Te weten: onze kinderversie van vulling voor het kalkoendiner was een Chinese worst-kleverige rijst-affaire. Als kinderen smeekten Kevin en ik om vulling, maar mijn moeder vertelde ons eigenlijk dat het walgelijk was en dat ze het nooit zou halen.

Lees ook:  Recept voor gefrituurde kip met huid ·

recept voor vulling met citroengras - www.iamafoodblog.com

Ik weet zeker dat ik er ooit aan toe zou zijn gekomen om vulling te eten, maar ik ben blij dat Kevin het heft in eigen handen heeft genomen. Stove Top is niet de beste, maar het was liefde op het eerste hap, in ieder geval voor ons kinderen. Tot op de dag van vandaag houden mijn vader en moeder niet van vulling. Ik denk dat ik lichtjes gehersenspoeld ben door mijn moeder, omdat ik eigenlijk altijd verbaasd ben als mensen van vulling houden. Een paar jaar geleden had ik een Friendsgiving en ik was aangenaam geschrokken toen de vulling het eerste gerecht was dat werd opgepoetst.

recept voor vulling met citroengras - www.iamafoodblog.com

Deze citroengras vulling is vrij eenvoudig. Meestal gooi ik wat spek of worst in mijn vulling, maar ik heb het hier (enigszins) klassiek gehouden: mirepoix (ui, wortel, bleekselderij) met veel fijngehakt citroengras voor een beetje diepte. Ik heb wat overgebleven witbrood in Japanse stijl geroosterd als basis, maar meestal hou ik van een steviger brood dat vloeistof opneemt en goed bakt.

Lees ook:  Inktvispasta met garnalen en burrata Recept ·

Het is grappig, want vulling is op geen enkele manier een nostalgisch gerecht voor mij, maar als ik het eet, voel ik me ongelooflijk gezellig. Hoe zit het met jullie? Geeft vulling (dressing) je een warm en gezellig gevoel? Ben je opgegroeid met eten?

recept voor vulling met citroengras - www.iamafoodblog.com

Citroengras Vulling Recept
serveert 2

  • 4 sneetjes dik brood, in blokjes gesneden, ongeveer 3 kopjes
  • 1-2 eetlepels boter
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in blokjes gesneden
  • 1 kleine wortel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel fijngehakt citroengras
  • zout en versgemalen peper
  • 1/2 – 3/4 kopjes bouillon, groente of kip

Verwarm de oven voor op 400 ° F.

Leg de blokjes brood op een omrande bakplaat en rooster ze in ongeveer 10-12 minuten goudbruin en droog. Zet opzij en laat afkoelen.

Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien, bleekselderij, wortelen en citroengras toe en kook tot ze zacht zijn, 7-8 minuten.

Gooi de gekookte groenten met de geroosterde broodblokjes tot ze gecombineerd zijn. Proef en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg de kippenbouillon langzaam toe terwijl je voorzichtig roert.

Bak de vulling in een kleine ovenvaste bak, onbedekt, in ongeveer 30 minuten goudbruin en knapperig aan de bovenkant. Warm genieten.

 thanksgiving - www.iamafoodblog.com

recept voor vulling met citroengras - www.iamafoodblog.com