Broccoli en Cheddar Burger ·

Inhoudsopgave van: Broccoli en Cheddar Burger ·

broccoli cheddar burger - www.iamafoodblog.com

broccoli cheddar burger - www.iamafoodblog.com broccoli cheddar burger - www.iamafoodblog.com

broccoli cheddar burger - www.iamafoodblog.com

Ik weet dat ik hier elke maand een variatie op zeg, maar ik kan, kan niet geloven dat het maart is! De lente staat voor de deur! Ik ruik het in de lucht – dat beetje aardsheid en dooi gecombineerd met alle frisse groene scheuten die overal opduiken. In het weekend maakten Mike en ik een wandeling rond een nabijgelegen meer en alle bomen hadden kleine groene bladeren. Er zijn hier ook volop kersenbloesems – het was de belichaming van de lente.

Met al dat groen om me heen, krijg ik zin om te eten … je snapt het, broccoli. Ik hou van die kleine boomachtige spruiten. Ik eet het zelfs rauw. Rauwe broccoli is niet voor iedereen, maar ik geloof echt dat gekookte broccoli dat wel is. De sleutel is om het snel en heet te koken, zodat het wat verkoling en diepte van smaak heeft, maar nog steeds knap en knapperig is. Overgekookte broccoli heeft zeker zijn plaats in de wereld, maar op deze burger wil je licht knapperige broccoli met een beetje bite.

Lees ook:  Garnalencocktailrecept ·

Broccoli en cheddar gaan samen zoals PB en J, melk en koekjes, dumplings en sojasaus. Het werkt gewoon. Natuurlijk, Chinees opgroeien betekent dat ik pas in mijn late tienerjaren broccoli en kaas samen proefde, maar na die eerste hap was ik verslaafd. Broccoli en cheddar op een sappig, verkoold rundvleespasteitje en je hebt een burger die klaar is voor de lente!

Recept voor broccoli en cheddarburger
maakt 4 hamburgers
voorbereidingstijd: 10 minuten
kooktijd: 10 minuten
totale tijd: 20 minuten

  • 1 lb magere grond boorkop
  • zout en versgemalen peper
  • olie-
  • 4 kopjes broccoliroosjes
  • 1 – 1/2 kopjes geraspte cheddar, of indien nodig
  • 4 broodjes naar keuze (ik gebruikte ciabatta)

Snijd de broodjes eventueel doormidden. Rooster desgewenst terwijl de burgers bakken. Vorm het vlees in 4 gelijke pasteitjes van ongeveer 2 centimeter lang en 2,5 centimeter breed. Kruid beide kanten met peper en zout.

Verhit een grote, zware gietijzeren koekenpan op middelhoog tot hoog vuur, voeg een vleugje olie toe en draai om te coaten. Voeg de broccoli toe aan de kook, onder af en toe roeren gedurende 2-3 minuten. De broccoli moet heldergroen en diep verkoold zijn. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en zet apart. Veeg de koekenpan voorzichtig af.

Voeg een scheutje olie toe aan de pan, draai om te coaten en verwarm op middelhoog vuur. Voeg de pasteitjes toe en druk ze aan met een platte spatel. Kook tot er een korst is gevormd, ongeveer 2 minuten. Schraap en draai, bedek elk pasteitje gelijk met geraspte kaas, de gekookte broccoli en de rest van de geraspte cheddar. Bedek de pan met een deksel om de kaas te laten smelten. Het helpt om een ​​glazen deksel te gebruiken, zodat je precies kunt zien wat er aan de hand is. Als de kaas naar wens is gesmolten, moet de burger ongeveer 2-3 minuten gaar zijn.

Verplaats de met broccoli beklede pasteitjes voorzichtig naar de broodjes en geniet er meteen van.

broccoli cheddar burger - www.iamafoodblog.com
broccoli cheddar burger - www.iamafoodblog.com