Mini-roomkaas en groene uienkoekjes en pittige worstjus · Food for Dads Food for Dads

Inhoudsopgave van: Mini-roomkaas en groene uienkoekjes en pittige worstjus · Food for Dads Food for Dads


minikoekjes en jus-2

minikoekjes en jus-1

minikoekjes en jus-3 minikoekjes en jus-4

minikoekjes en jus-7 minikoekjes en jus-8

minikoekjes en jus-5

minikoekjes en jus-6

minikoekjes en jus-9

minikoekjes en jus-12 minikoekjes en jus-13

Vertel me alsjeblieft dat je in een van die hotels langs de weg hebt verbleven waar ze gratis koekjes en jus aanbieden voor het ontbijt? De koekjes en jus zijn niet zo goed, maar zelfs de trieste bedden zien er na uren en uren op de snelweg aanlokkelijk uit. Het is een tijdje geleden dat ik in een van die hotels heb verbleven, maar koekjes en jus doen me altijd denken aan roadtrips.

Ik heb goede herinneringen aan koekjes en jus op roadtrips, en niet alleen in hotels langs de weg. Ik ben een van die mensen die altijd zoek op waar je het beste kunt ontbijten en koekjes en jus zijn een van mijn topkeuzes. Toen ik dacht aan een vervanging voor de laag scone en clotted cream van mijn middagbier, leken koekjes en jus de voor de hand liggende keuze.

Ik ging voor piepkleine scones omdat ik onlangs de schattigste, meest miniatuur ronde koekjesvormer kocht. En dus, deze jongens zijn KLEIN! Ik wou dat ik een banaan had voor de schaal, maar helaas waren er thuis geen bananen te vinden. Je zult het je maar moeten voorstellen. Ze zijn een klein beetje groter dan een kwart. Ze waren zo schattig dat ik bijna dood ging. Bovendien waren ze lekker. Ik ben een grote fan van groene uien in koekjes en als ik de keuze heb tussen een zoet koekje en een hartig koekje, kies ik bijna altijd voor hartig.

Lees ook:  Mini Twice Baked Potatoes Recept · Food for Dads

Deze kleine kerels zijn verslavend, zo erg zelfs dat ik wou dat ik een dubbele batch had gemaakt. De dag na ons middagbierspektakel zou Mike zelfs wat jus opwarmen om de overgebleven koekjes op te eten, maar ik had ze allemaal al opgegeten. Oeps! Ik kan me voorstellen dat ze het goed zouden doen op feestjes – prik ze gewoon op kleine stokjes en neem een ​​grote kom jus om in te dippen!

Mini roomkaas en groene uienkoekjes enigszins aangepast van How Sweet it Is
maakt 12 minikoekjes

  • 1/2 kop meel
  • 1/4 eetlepel bakpoeder
  • 1/8 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • versgemalen peper naar smaak
  • 1 eetlepel gesneden groene uien
  • 1 eetlepel koude, ongezouten boter, in kleine stukjes gesneden
  • 2 eetlepels geraspte cheddar, plus extra om te bedekken
  • 2 eetlepels slagroomkaas, zo koud mogelijk
  • 3 eetlepels melk

Verwarm de oven voor op 450 ° F.

Meng in een kom de bloem, bakpoeder, soda, zout, versgemalen peper en de groene uien. Snijd de boter (gebruik je handen, een vork of een deegsnijder) door het bloemmengsel tot er grove kruimels ontstaan ​​en je nog een paar stukjes boter ter grootte van een erwt hebt. Voeg de roomkaas bij de kleine lepel toe, evenals de cheddar.

Voeg de melk toe en roer tot het net gemengd is. Niet te lang mixen. Keer uit op een licht met bloem bestoven werkoppervlak en dep tot ongeveer 1 inch hoog. Gebruik een kleine koekjes- of koekjesvorm (ongeveer 1 inch) en steek koekjes uit. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, bedek met een extra beetje versgemalen peper en geraspte cheddar en bak 8-10 minuten of tot ze licht goudbruin zijn. Serveer met jus om te dippen.

Makkelijke Pittige Worstenjus
maakt ongeveer 1 kopje

  • 1/4 pond pittige ontbijtworst, verwijderd uit de omhulsels
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 kopje melk
  • zout en versgemalen peper naar smaak

Op middelhoog vuur, in een koekenpan met zware bodem, kook de worst, in stukjes brekend, tot ze bruin en gaar zijn. Strooi de bloem erover, roer en kook een minuut of twee. Giet de melk in een langzame stroom onder voortdurend roeren in de pan.

Kook, onder regelmatig roeren, tot de jus dikker wordt. Breng op smaak met zout en veel versgemalen peper. Warm genieten.

Het is zondag! Je weet wat dat betekent: het is tijd voor Sunday Brunch. Waarom sla je de wachtrij niet over en maak je deze week een brunch thuis? De koffie is echt bodemloos, de drank heeft geen gekke opmaak en je kunt lekker chillen in je pyjama. Elke zondag post ik een brunchrecept. Binnenkort zul je niet meer vragen waar we gaan brunchen – in plaats daarvan zal het zijn, wat gaan we vandaag brunchen?

minikoekjes en jus - www.iamafoodblog.com
minikoekjes en jus - www.iamafoodblog.com