Flaky Buttery Biscuit BLT Sliders · Food for Dads

Inhoudsopgave van: Flaky Buttery Biscuit BLT Sliders · Food for Dads


blt karnemelk biscuit slider recept - www.iamafoodblog.com

Hebben jullie ooit gehoord van hygge? Het is het Deense woord voor gezellig, maar het is ook zoveel meer: ​​het is gevoel, een stemming, een warme mok gevuld met je favoriete thee op een regenachtige dag, weggestopt onder een pluizig dekentje met je favoriete persoon. Hygge is het nemen van een normale alledaagse gebeurtenis en het doordrenken van betekenis. Het is een van de overheersende krachten in mijn leven en ik ben geobsedeerd.

blt karnemelk biscuit slider recept - www.iamafoodblog.com

Als je, net als ik, dol bent op het idee van hygge en de hele gezelligheid van het zijn, zul je waarschijnlijk geobsedeerd zijn door mijn lieve vriendin, Adrianna, en haar nieuwe boek, The Year of Cosy. Het staat vol met kleine (en grote!) manieren om je leven net even wat gezelliger te maken. Natuurlijk is er niets gezelliger dan iets bakken, vooral in de herfst. Het heeft hier een ton bliksem bestormd – compleet met stortregens. Ik heb geprofiteerd van de stormachtige atmosfeer door een storm op te stoken.

Lees ook:  Small Batch Mini Chocolade Zuurdesem Babka Loaf · Food for Dads

blt karnemelk biscuit slider recept - www.iamafoodblog.com

Deze karnemelkkoekjes waren in een mum van tijd opgeklopt. Ze gebruiken mijn meest favoriete methode om koekjes te maken – door bevroren boter te raspen. Het is absoluut de beste manier om klontjes boter gelijkmatig in je deeg te krijgen. Met kleine stukjes boter die niet volledig zijn verwerkt, krijg je lange en luchtige koekjes. De boter explodeert in de hete hete hitte van de oven, waardoor het deeg in schilferige lagen wordt gedwongen.

blt karnemelk biscuit slider recept - www.iamafoodblog.com

Deze koekjes zijn op zichzelf al heerlijk, maar ik kon het niet laten ze te vullen met dikgesneden spek, knapperige sla en sappige tomaten. Wat kan ik zeggen? Ik vind alles met spek, sla en tomaten erg hygge.

Ik hoop dat jullie tot nu toe een gezellige herfst hebben en een fijne zondag!

blt karnemelk biscuit slider recept - www.iamafoodblog.com

Schilferige Boterkoekjes uit Het Jaar van Gezelligheid
maakt 8 grote koekjes of 24 mini’s


  • 2 kopjes All-purpose Flour
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 karige theelepel fijnkorrelig zeezout
  • 3/4 kopjes ongezouten boter, bevroren
  • 1/2 kop karnemelk, koud en geschud
  • 1 groot ei, koud
  • eierwas (1 groot ei opgeklopt met 1 eetlepel water of melk)

Verwarm de oven voor op 400 ° F en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Klop in een grote kom de bloem, het bakpoeder en het zout door elkaar. Rasp met een rasp de bevroren boter direct door het bloemmengsel. Breek voorzichtig met een vork en gooi tot de boter op kleine erwten lijkt. Zet 10 minuten in de vriezer.

Klop in een kleine kom of glazen maatbeker de karnemelk en het ei door elkaar en roer door het gekoelde bloemmengsel tot het net gemengd is. Kneed het licht tot een bal en keer het uit op een licht met bloem bestoven oppervlak. Klop voorzichtig tot een dikte van 3/4 inch en steek er uit met een uitsteker van 2 1/2 inch voor 8 koekjes, of een uitsteker van 1 inch voor 24 mini’s. Leg de gesneden koekjes op de voorbereide plaat. Combineer de restjes voorzichtig als dat nodig is.

Koel de koekjes 5-7 minuten op de bakplaat in de vriezer. Als ze koud zijn, bestrijk je de bovenkant met het ei en bak ze tot ze medium goudbruin en hoog zijn, 10-12 minuten voor grote koekjes en 8-10 minuten voor mini’s. Warm genieten!

Opmerking: voor de BLT’s heb ik ze net gevuld met knapperige bacon, sla en in plakjes gesneden tomaten. Ik heb niet eens mayo gebruikt.

Het is zondag! Je weet wat dat betekent: het is tijd voor Sunday Brunch. Waarom sla je de wachtrij niet over en maak je deze week een brunch thuis? De koffie is echt bodemloos, de drank heeft geen gekke opmaak en je kunt lekker chillen in je pyjama. Elke zondag post ik een brunchrecept. Binnenkort zul je niet meer vragen waar we gaan brunchen – in plaats daarvan zal het zijn, wat gaan we vandaag brunchen?

blt karnemelk biscuit slider recept - www.iamafoodblog.com
blt karnemelk biscuit slider recept - www.iamafoodblog.com