Zelfgemaakt Al Pastor Recept · Food for Dads

Inhoudsopgave van: Zelfgemaakt Al Pastor Recept · Food for Dads


Als Steph en ik thuis taco’s willen (ongeveer een keer per week), is onze eerste keus al pastor. Is er iets zo bevredigend en lekker als thuis je eigen taco’s maken? En als we het over taco’s hebben, dan is het beste wat je thuis kunt maken al pastoor. Het is zo goed dat je niet zult geloven dat je het helemaal opnieuw hebt gemaakt.

Je lokale Mexicaanse restaurant heeft altijd de beste taco’s al pastor, maar voor die keren dat je niet naar buiten kunt, is dit recept zo goed dat je het gevoel hebt dat je terug bent waar je taco-hart thuishoort.

taco's al pastoor |  www.iamafoodblog.com

Wat is al pastoor?

Al pastor is een Mexicaans gerecht met varkensvlees dat langzaam is geroosterd aan een verticaal spit. Verticale spitten worden vaak geassocieerd met voedsel uit het Midden-Oosten en dit is geen uitzondering. De legende zegt dat Libanese immigranten de kookmethode naar Mexico brachten, waar ze het combineerden met traditionele adobada om de geniale stijl bekend te maken als al pastor.

Het wordt in allerlei gerechten geserveerd, van tortas/sandwiches tot pizza’s en zelfs op rijst, maar de meest gevierde manier om het te serveren is in tacos al pastor. Het knapperige, rokerige varkensvlees wordt op bestelling gesneden met een vlijmscherp mes, terwijl het krokant wordt door het verticale spit. Het vlees valt precies in elke taco en wordt gegarneerd met een vleugje langzaam geroosterde ananas. Het is de hemel in een kleine tortilla.

al pastoor |  www.iamafoodblog.com

Omdat je waarschijnlijk geen vlamaangedreven verticaal spit in huis hebt, kun je het niet 100% perfect nabootsen. Maar dat betekent niet dat je ook thuis geen geweldige, net zo goede versie kunt hebben, vooral als je nu ver weg bent van Mexico of het zuiden.

Waarom dit al pastor recept

Dit is het beste zelfgemaakte Al Pastor-recept dat je ooit zult vinden. Het is rokerig, zoet en supergemakkelijk. Ik heb veel recepten op internet geprobeerd en geen van hen komt echt in de buurt van wat ik zo leuk vind aan al pastor: de rokerige afdronk en de knapperige randen.

Ik heb dit recept al heel lang in mijn achterzak. Het is onze go-to voor taco-avonden, maar ik heb het tot nu toe nooit opgehangen omdat ik altijd dacht dat de ingrediënten een beetje esoterisch waren. Het is het echter waard, dit recept is eenvoudig, smakelijk en komt heel dicht in de buurt van het echte straatdeal.

Lees ook:  Het beste Carnitas-recept · Food for Dads

taco's al pastoor |  www.iamafoodblog.com

Al pastor ingrediënten

Guajillo pepers

Gedroogde mirasol chilipepers die zoet, rokerig en niet erg pittig zijn. Een van de meest voorkomende chilipepers voor Mexicaans eten en een van onze favorieten. Ik heb ontdekt dat de gemakkelijkste manier om chilipepers van de beste kwaliteit online te kopen, veel beter is dan alles buiten een goede Mexicaanse supermarkt.

guajillo chilipepers |  www.iamafoodblog.com

Achiote pasta

Een mix van kruiden met annatto die overal goed bij past. Helemaal niet pittig, gewoon diep smaakvol. Mijn favoriete merk is El Yucateco. Pas op dat u geen vlekken maakt op uw kleding of oppervlakken als u dit kunt voorkomen.

achiote pasta |  www.iamafoodblog.com

Chipotle-pepers in adobo

Dit zijn rokerige, kruidige, gedroogde chipotle-pepers (chipotle is gerookte jalapeno) in adobosaus – een zoete mix van tomaten, azijn en kruiden. Dit recept gebruikt een heel blik. De meeste mensen zullen chipotle in adobo niet erg pittig vinden, maar als je niet de voorkeur geeft aan het pittige niveau van jalapeno, is het misschien het beste om een ​​​​of twee van de peperpods in het blik over te slaan – het adobo-gedeelte is echter een must.

chipotles in adobo |  www.iamafoodblog.com

Ananas uit blik

Al pastor wordt traditioneel geserveerd met geroosterde ananas, gesneden uit de bovenkant van het verticale spit. Dit recept heeft sowieso ananassap nodig, dus ik gebruik liever stukjes ananas uit blik en rooster deze dan dat ik een hele ananas eet. De meeste blikken van 398 ml/13,5 oz zullen precies een halve kop sap opleveren, wat in dit recept wordt gevraagd.

Maïs- of bloemtortilla’s

Veel mensen geven de voorkeur aan maïs, maar als je in Sonora woont, weet je dat meel geweldig is. Als ik niet in de buurt ben van geweldige bloemtortilla’s, koop ik lokaal gemaakte witte maïs. En als het massamarkt moet zijn, ga ik voor Mission. Zoek naar een straattaco-maat.

Hoe maak je een predikant?

  1. Week je chilipepers. Guajillo’s worden gedroogd geleverd en door ze te weken, zijn ze buigzaam en gemakkelijk te verwijderen.
  2. Snijd en kruid je varkensvlees. Ik probeer een zo dun mogelijke plak te nemen, zodat er meer oppervlak is om de marinade op te nemen.
  3. Maak de marinade. Mix de guajillo’s samen met knoflook, suiker, achiote, adobo en ananassap tot een gladde massa.
  4. Marineren. Marineer uw varkensvlees voor minstens 30 minuten, maar beter nog, ’s nachts.
  5. Gebraden. Je hebt waarschijnlijk geen verticaal spit thuis, dus de beste manier om die combinatie van zachte, soepele binnenkant en knapperige, rokerige randen te bereiken, is door het varkensvlees in een enkele laag te leggen en op 500ºF te braden tot het gaar is. Vergeet niet om ook je ananas te roosteren (op een aparte bakplaat).
Lees ook:  15 geweldige en gemakkelijke Cinco de Mayo-recepten · Food for Dads

gehakt al pastoor |  www.iamafoodblog.com

Hoe maak je taco’s al pastor

  1. Bereid je toppings voor. Snijd je uien in blokjes, hak je koriander fijn, snijd je jalapenos in plakjes en verdeel je salsa’s.
  2. Hak het op. Hak je varkensvlees grof, zodat de meeste stukken ongeveer 1/2 “x 1/2” zijn.
  3. Fris je al pastoor op. Frituren is optioneel, maar intensiveert de smaken echt, om nog maar te zwijgen van het lekker en gloeiend heet maken.
  4. Bereid je tortilla’s voor. Als je bloemtortilla’s gebruikt, moet je ze nu koken. Als maïs, bedek 10-12 per keer met een vochtige papieren handdoek en magnetron gedurende 30 seconden (of gebruik een tortilla-warmer zoals wij).
  5. Bouw en geniet! Top met geroosterde ananas en alle andere toppings waar je van houdt.

taco's al pastor recept |  www.iamafoodblog.com

Kruidenniveau

Als je Mexicaans eet, is dit geen pittig gerecht, maar als je niet gewend bent aan kruiden (dat wil zeggen, zwarte peper is net op het randje van pittig voor jou), dan wil je misschien een chipotle chili of twee weglaten van de kan. Als je echt een hekel hebt aan kruiden, wil je ook de guajillo’s ontpitten. We gebruiken ze voor de rooksmaak in dit recept, dus je kunt alle zaden naar wens verwijderen. De grotere paprika’s zijn gemakkelijker te ontpitten. Als ze eenmaal zacht zijn, draai je ze gewoon ondersteboven en verwijder je de stengel, en 80-90% van hen zou er meteen uit moeten vallen.

Lees ook:  Vis Taco Recept · Food for Dads

al pastoor |  www.iamafoodblog.com

Wat te serveren met taco’s al pastor

taco's al pastor recept |  www.iamafoodblog.com


Al Pastor Recept

Rokerige, zoete en supergemakkelijke krokante geroosterde varkenstaco’s gegarneerd met geroosterde ananas.

Serveert 8

Voorbereidingstijd 30 minuten

Kooktijd 20 minuten

Marineertijd 30 minuten

Totale tijd 1 hr 20 minuten

  • 8 gedroogde guajillo pepers
  • 2 pond varkensschouder/kont gesneden in ~ 1/4 “plakken, zonder been
  • 8 kruidnagel knoflook gepeld
  • 7 oz chipotle pepers in adobo 1 kan
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepel achiote pasta 1.75oz/half pakket
  • 13.5 oz ananas stukjes fruit en sap gescheiden, 1 kan
  • maïs- of bloemtortilla’s opgewarmd, indien nodig
  • Week de guajillo’s in een kleine kom gevuld met heet kraanwater gedurende 15 minuten. Je kunt de stengels en zaden vooraf verwijderen, of wachten tot de paprika’s zacht en buigzaam zijn, ze bij de punt, ondersteboven, boven de gootsteen houden en de stengels afsnijden. De zaden moeten er zo uit vallen.

  • Kruid intussen het varkensvlees royaal met zout.

  • Voeg guajillos, knoflook, chipotle in adobo, suiker, achiote-pasta en 1/2 kopje ananassap toe aan een blender en mix tot een gladde marinade.

  • Marineer het varkensvlees minimaal 30 minuten en maximaal 24 uur in de koelkast.

  • Verwarm je oven voor op 500 ° F. Leg het varkensvlees in een enkele laag op een andere bakplaat. Rooster het varkensvlees tot de randen en hoeken beginnen te verkolen, ongeveer 20 minuten.

  • Terwijl je wacht tot je varkensvlees klaar is, leg je de uitgelekte stukjes ananas in een enkele laag op een met folie beklede bakplaat. Verwijder het varkensvlees en rooster de ananas tot ze verkoold zijn, nog eens 15 minuten.

  • Snijd vlees, bak het en maak taco’s.

Maakt ongeveer 16 taco’s (2oz per taco). Serveert 8 in combinatie met ander eten, of 4 voor taco-avonden. Geschatte voeding omvat geen tortilla’s, toppings of sauzen (indien aanwezig).

Voedingsfeiten

Al Pastor Recept

Hoeveelheid per portie (2 oz)

calorieën 180
Calorieën van Vet 93

% Dagelijkse waarde*

Vet 10.3g16%

Verzadigd vet 3,3 g21%

cholesterol 51mg17%

Natrium 237mg10%

Potassium 212mg6%

Koolhydraten 5.1g2%

Vezel 1.6g7%

Suiker 3.1g3%

Eiwit 15.4g31%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.