Gyoza helemaal opnieuw perfect elke keer · Food for Dads

Inhoudsopgave van: Gyoza helemaal opnieuw perfect elke keer · Food for Dads


Is er iets perfecters dan gyoza? Een malse, smaakvolle, sappige gehaktbal gewikkeld in een noedeljasje is de beste hap ter wereld.

Ik hou van gyoza. Ze zijn een van mijn favoriete troostmaaltijden en elke keer dat we in Tokio landen, is onze eerste maaltijd onvermijdelijk bij Gyoza no Fukuho, een keten die bekend staat om hun yaki gyoza (gefrituurde gyoza). De gyoza zijn knapperig maar niet overdreven vettig, extreem smaakvol en knoflookachtig. Ze geven me het gevoel dat alles goed is met de wereld.

Gyoza is een van die voedingsmiddelen die zowel high-end als low-end kan zijn. Chef-koks met een Michelin-ster vind je op gyoza en je vindt het ook bij gemakswinkels in kleine plastic bakjes. Ze spreken iedereen aan: knapperige bodems, malse toppen en sappige binnenkanten. Mike en ik houden zo veel van gyoza dat we een jaar lang op een toegewijde gyoza-jacht gingen in Tokio. Ik mis mijn Tokyo gyoza eetdagen.

Beste Tokyo Gyoza: Gyoza no Fukuho |  www.iamafoodblog.com

Wat zijn gyoza?

Gyoza zijn Japanse dumplings. Ze zijn gebaseerd op Chinese potstickers of jiaozi, aangepast en volledig verwerkt in de Japanse keuken. Gyoza is gehakt vulling verpakt in een stuk dun uitgerold deeg. Ze kunnen worden gefrituurd, gekookt, gestoomd en gebakken. Gyoza zijn super populair en veelzijdig, je kunt ze eten voor ontbijt, lunch, diner, een late night snack, noem maar op, en gyoza zal er voor je zijn. Ze zijn de perfecte bite. Gyoza wordt meestal geserveerd met sojasaus, azijn en Japanse chili-olie of rayu.

Je kunt gyoza vinden in de meeste Japanse restaurants, vooral izakaya- of ramenwinkels. In Japan hebben ze restaurants die alleen gyoza serveren. Ze worden ingevroren in zakken bij de supermarkten en er zijn gastronomische winkels die rechtstreeks naar uw huis worden verzonden, zodat u gyoza van restaurantspecialiteiten kunt maken in het comfort van uw eigen huis. Helaas verzenden ze niet wereldwijd, dus het beste is om ze helemaal opnieuw thuis te maken. Besteed wat tijd aan het maken van een batch of zes, bevries de extra’s. De volgende keer dat je honger hebt, kun je je overvloed aan vindingrijkheid opeten.

gyoza |  www.iamafoodblog.com

Gyoza versus potstickers

Potsickers, of jiaozi of Chinese dumplings zijn in wezen hetzelfde gerecht met enkele essentiële verschillen. Japanse gyoza zijn meestal een klein beetje kleiner dan potstickers en hebben een dunnere huid. Ze zijn ook anders gekruid, met name zwaarder voor de knoflook.

Hoe maak je gyoza

  1. Mengen. Maak eerst de vulling door alles te mengen tot een homogene pasta. De klassieke vulling is varkensvlees, kool, nira (Chinese bieslook) of lente-uitjes, gember, knoflook, sojasaus, sake en geroosterde sesamolie.
  2. Wrap. Doe een eetlepel vulling in het midden van een ronde gyozawikkel, bevochtig de randen en plooi en druk de randen samen.
  3. Bak. Verhit een beetje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag, bruin de bodems, voeg een beetje water toe en dek de pan af om te stomen. Als al het water is verdampt, til je het deksel op, laat je de bodems een beetje krokant worden en klaar is Kees.
  4. Eten. Geniet van warm en krokant met sojasaus, rijstazijn en chili-olie om te dippen!
Lees ook:  Beef Teriyaki ·

gyoza |  www.iamafoodblog.com

Wrappers

Je kunt er helemaal voor gaan en gyoza-wikkels helemaal opnieuw maken, maar de meeste mensen kopen voor gemak en gemak in de winkel gekochte gyoza-wikkels. Je vindt ze, bevroren of in de koelkast, bij de meeste Japanse of Aziatische supermarkten. Ze zijn dunner dan Chinese wikkels voor potstickers, maar dat zijn de enige die je kunt vinden, ze vormen een goed alternatief. Het merk dat we leuk vinden heet Myojo.

gyoza-wikkels |  www.iamafoodblog.com

Hoe maak je de vulling?

De sleutel tot een goede gyoza is een sappige, goed gekruide vulling. Je hebt een mix van gehakt en groenten nodig, zodat de binnenkant zacht en sappig is.

  1. Voorbereiding: Groene kool is de groente bij uitstek voor gyoza. Kool voegt extra vocht, smaak en textuur toe die het varkensvlees complimenteert. Hak de kool zeer fijn, zout hem en knijp hem uit om overtollig vocht te verwijderen. De andere groente die je meestal zult vinden, is nira, ook wel Chinese bieslook genoemd. Ze zien eruit als groene uien, maar dan plat. Je kunt ze vinden in de Aziatische supermarkt, maar als je ze niet kunt bemachtigen, zijn lente-uitjes voldoende.
  2. Mengen: Als de kool klaar is, meng je het vlees. Roer een beetje maizena met water door elkaar en meng dit door het gemalen varkensvlees. Maïszetmeel en water maken de binnenkant super mals. Het is het geheim van extra sappige, malse dumplings! Als je de water-maïzena mix erdoor roert, komt alles samen tot een homogene pasta, en dat is precies wat je wilt. Als het varkensvlees mooi glad is, meng je de uitgeperste kool en groene uien erdoor.
  3. Seizoen: Gember, knoflook, sake, sojasaus, geroosterde sesamolie en zout zijn je vrienden. Roer ze er allemaal door en je vulling is klaar om te gaan.

gyoza vulling |  www.iamafoodblog.com

Hoe vouw je gyoza

Er zijn oneindig veel manieren om gyoza te vouwen. Mijn tip aan jou is: maak je geen zorgen! Als je eerste partij dumplings net is omgevouwen en samengedrukt, is het helemaal goed! Het doel is om zelfgemaakte gyoza te maken, niet om je druk te maken over verschillende knoedelplooien.

maan stijl gyoza |  www.iamafoodblog.com

Lees ook:  Ananas Guacamole Recept · Food for Dads

Als je de klassieke plooien wilt, kun je dit als volgt doen:

1. Pak een wikkel in uw niet-dominante hand en plaats deze op uw vingers. Dompel de vingers van je andere hand in een beetje water en bevochtig de buitenranden van de knoedelwikkel.

hoe gyoza te vouwen |  www.iamafoodblog.com

2. Plaats een eetlepel van vulling in het midden van de wikkel.

hoe gyoza te vouwen |  www.iamafoodblog.com

3. Knijp een hoek samen van de knoedelwikkel en pers.

hoe gyoza te vouwen |  www.iamafoodblog.com

4. Pak een kant van de wikkel en plooi het naar de hoek die u zojuist hebt verzegeld.

hoe gyoza te vouwen |  www.iamafoodblog.com

5. Ga verder met plooien totdat je de andere hoek van de knoedel bereikt.

hoe gyoza te vouwen |  www.iamafoodblog.com

6. Wanneer je het einde bereikt, druk de plooien samen om ervoor te zorgen dat de afdichtingen luchtdicht zijn.

hoe gyoza te vouwen |  www.iamafoodblog.com

7. En dat is het! Nu nog een stapel maken. Maak je geen zorgen, het is leuk en snel als je het eenmaal onder de knie hebt.

hoe gyoza te vouwen |  www.iamafoodblog.com

Hoe gyoza te koken

Krokante bodem dumplings zijn de beste, heb ik gelijk? Het textuurcontrast tussen superkrokante gouden bodems en mals gestoomde toppen is het beste. Om knapperige bodems te krijgen:

  1. Bak ze in de pan in een beetje olie op middelhoog vuur gedurende 2-3 minuten,
  2. Voeg een beetje water toe en dek af om te stomen tot 4-5 minuten.
  3. Til het deksel op en kook tot de bodems goudbruin en knapperig zijn en de binnenkant zacht en gaar is.

gyoza bakken |  www.iamafoodblog.com

Knoedelrokken

Als je fancy gyoza met een rok over je hele instagram hebt gezien, dan is dit hoe je het maakt. Rokken zijn een kanten, knapperige pannenkoekachtige laag die alle dumplings met elkaar verbindt tijdens het koken. Een brij van water en bloem wordt in de pan gegoten terwijl de dumplings koken en krokant worden. Als het water uit de pan verdampt, ontstaat er een dunne krokante rok.

Hoe maak je een knoedelrok

  1. Verwarm een ​​beetje olie in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog tot middelhoog vuur.
  2. Voeg je gyoza toe, laat een beetje ruimte ertussen.
  3. Fris de bodems op, 2-3 minuten.
  4. Klop 2 theelepels bloem met 1/3 kopje water en voeg toe aan de pan. Bedek de pan met een deksel en stoom 3-4 minuten.
  5. Verwijder het deksel en blijf koken tot de bloembrij begint te verdampen en goudbruin krokant wordt.
  6. Draai om op een bord en bewonder je extra knapperige knoedelrok.

knoedelrok |  www.iamafoodblog.com

Hoe te bevriezen?

Als je slim bent, maak je een driedubbele batch en vries je de extra’s in om weg te geheimen voor een regenachtige dag. Om ze in te vriezen, leg je de ongekookte, gevormde knoedels in een enkele laag op een bakplaat en vries je ze in tot ze stevig zijn. Overbrengen in diepvrieszakken. Koken van bevroren.

Lees ook:  Pretzels · Food for Dads

Hoe te serveren?

Gyoza-sets zijn onverslaanbaar: gyoza met soep, rijst en salade.

gyoza |  www.iamafoodblog.com

Je kunt er ook een enorm Japans feest van maken

Gyoza vijf ooit!

-Steph

gyoza recept |  www.iamafoodblog.com


Japans Gyoza Recept

Hoe gyoza helemaal opnieuw te maken als een expert

Serveert 4

Voorbereidingstijd 45 minuten

Kooktijd 15 minuten

Totale tijd 1 hr

  • 1.5 kopjes kool fijn gesneden
  • 1 pond varkensgehakt
  • 1 eetlepel maïszetmeel
  • 1 eetlepel gember fijngehakt
  • 1 eetlepel knoflook fijngehakt
  • 1/2 beker nira bieslook gesneden, ook bekend als chinese bieslook, subgroene uien
  • 1 eetlepel sojasaus Japanse voorkeur
  • 1 eetlepel rijstwijn
  • 1.5 theelepel geroosterde sesamolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 40 gyoza-wikkels
  • Doe de kool met een snufje zout in een grote kom en meng goed. Laat 10 tot 15 minuten rusten, knijp uit en giet zoveel mogelijk extra water af. Meng 2 eetlepels water met de theelepel maizena en roer dit door het varkensvlees tot het een pasta vormt. Meng de gember, knoflook, nira/groene uien, sojasaus, sake, sesamolie, zout en uitgeknepen kool tot alles is opgenomen. Voor het beste resultaat pulseert u eventueel in een keukenmachine tot een gladde massa (zoals afgebeeld).

  • Leg 1 eetlepel vulling in het midden van de wikkel. Maak de randen lichtjes vochtig met water, vouw ze dubbel tot een halve maanvorm en knijp de randen dicht. Houd wikkels en gyoza afgedekt met plasticfolie zodat ze niet uitdrogen terwijl je ze maakt.Je kunt de dumplings ook plooien/vouwen: begin met het vel dubbelvouwen en knijpen. Vouw vanuit het midden een kant van de knoedelhuid om/plooi en druk tegen de rug om hem vast te zetten. Herhaal dit totdat je de rand hebt bereikt en plooi dan de andere kant. Zie bericht voor meer details.
  • Verhit in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur een scheutje olie. Leg de gyoza, als hij heet is, in één laag in de pan. Kook tot ze lichtbruin zijn, voeg dan 2-4 eetlepels water toe, dek af en kook 3-4 minuten. Als het water is afgekookt, tilt u het deksel op en kookt u verder tot de bodems bruin en krokant zijn. Geniet van warm, met sojasaus, rijstazijn en Japanse chili-olie.

Geschatte voeding op basis van een opbrengst van 40 gyoza (10 per persoon).

Voedingsfeiten

Japans Gyoza Recept

Hoeveelheid per portie (10 gyoza)

calorieën 379
Calorieën van Vet 112

% Dagelijkse waarde*

Vet 12.4g19%

Verzadigd vet 4,3 g27%

cholesterol 91mg30%

Natrium 734mg32%

Potassium 115mg3%

Koolhydraten 36.4g12%

Vezel 1,3 g5%

Suiker 1.3g1%

Eiwit 27g54%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.