Honinggebakken ham · Food for Dads

Inhoudsopgave van: Honinggebakken ham · Food for Dads


Ham is snel favoriet tijdens de feestdagen en het is duidelijk waarom: het is super simpel om te maken, sappig en lekker, en misschien wel het meest indrukwekkende hoofdgerecht. Een glinsterende glanzende ham is iets van ware schoonheid. Maak dit jaar, in plaats van een dure kant-en-klare ham te kopen, in plaats daarvan je eigen verbluffende op char siu geïnspireerde, met honing gebakken ham.

Als je nog nooit je eigen ham hebt geglazuurd of als je alleen maar droge ham hebt gegeten, vraag je je waarschijnlijk af waarom ik ham zo lekker vind. Geloof me als ik zeg dat een perfect geglazuurde ham precies de juiste hoeveelheid zout is, in balans met zoet, met een volle hamsmaak.

Ham is alles in de wereld, tenminste aan de eettafel. Thanksgiving ziet er dit jaar een beetje anders uit, dus misschien maak je geen hele kalkoen, maar wie zegt dat je geen ham voor jezelf kunt maken?! Ham is er in alle soorten en maten, waardoor het perfect is voor een beetje pandemische, met honing gebakken ham voor de feestdagen.

honing gebakken ham |  www.iamafoodblog.com

Wat is honing gebakken ham?

Simpel gezegd, met honing gebakken ham is een ham gebakken met een honingglazuur. Een sappige, volledig gekookte ham wordt geglazuurd met honing en kruiden en doorgebakken tot hij warm en gezellig is en gelakt met zoete honing. Het is het perfecte, makkelijke blikvanger voor elk diner.

In honing gebakken ham is toevallig ook de naam van een super populaire hamleverancier die met honing gebakken ham verkoopt, maar je kunt er thuis gemakkelijk zelf een maken zonder het grote geld uit te geven.

Waarom deze in honing gebakken ham?

Klassieke honinggebakken ham is heerlijk, maar als je de tijd wilt nemen om je eigen ham te glazuren, dan is dit je kans om te schitteren en creatief te worden! Oorspronkelijk was ik van plan om een ​​bruine suiker bourbon abrikozenglazuur te maken, maar Mike maakte een opmerking over hoe hij dacht dat ik de ham ging char siu en dit is de schoonheid die we bedachten!

In honing gebakken char siu ham is een perfecte balans tussen zoetheid en umami dankzij een combinatie van bruine suiker en honing, een scheutje sojasaus, hoisinsaus en een vleugje vijfkruiden. Serieus ZO GOED.

char siu honing gebakken ham |  www.iamafoodblog.com

Voor het geval je meer overtuiging nodig hebt

  • ham is HET GEMAKKELIJKSTE grootformaat vlees dat u ooit zult bereiden. Vergeet kalkoen of rosbief, ham is volledig gaar, dus u hoeft het alleen maar door te warmen en vervolgens te glazuren met verrukkingen
  • u zult genieten van de zoete en rokerige smaken van char siu geglazuurde ham
  • restjes zijn bestovers, einde verhaal
Lees ook:  Het beste recept voor varkenshaas · Food for Dads

Hoe honing gebakken ham te maken:

  1. Koop een ham: Hammen worden volledig gekookt in de winkel, waardoor dit het eenvoudigste vleesgerecht is dat je ooit zult bereiden. Koop een spiraalvormige ham met been, meer daarover hieronder.
  2. Laat de ham uitharden: Haal je ham uit de koelkast en laat hem 2-3 uur op kamertemperatuur komen, zodat je ham gelijkmatig kan opwarmen zonder uit te drogen.
  3. Maak een glazuur: combineer alle ingrediënten voor het glazuur in een pan en breng zachtjes aan de kook.
  4. Bereid je pan voor: voeg 1 kopje water en een rooster toe aan een braadpan. Het water zal de ham stomen, waardoor deze lekker sappig wordt.
  5. Bak de ham: Leg de ham met de snijkant naar beneden en bak in een lage oven, elke 20 minuten beglazing, tot de ham is opgewarmd.
  6. Karameliseren: Breng voor het laatste beetje extra glazuur aan en zet het vuur hoger om te karamelliseren. Laat rusten en geniet!

glazuurham |  www.iamafoodblog.com

Char siu honing gebakken ham ingrediënten

Als je houdt van de zoete en rokerige smaken van Chinese char siu, dan zul je deze op char siu geïnspireerde ham ook geweldig vinden. Je hebt nodig: bruine suiker, honing, hosinsaus, sojasaus, Shaoxing-wijn, vijfkruiden, witte peper, knoflook, gember en een spiraalvormig gesneden bot in ham. Het glazuur is zo verslavend en zit vol umami dat je het extra wilt bewaren (er komt extra bij) om naast de ham te serveren!

Bruine suiker en honing

We gaan voor een combinatie van bruine suiker en honing, zodat de bruine suiker donkere karameltonen kan toevoegen, terwijl de honing lichtgouden tonen toevoegt.

Hoisinsaus

Hoisinsaus is een dikke, zoetbruine Chinese saus die wordt gebruikt in marinades en als dipsaus. Het is super smaakvol: zoet en hartig, pittig en vol umami. Ze verkopen tegenwoordig vrijwel overal hoisin, van Target tot je basissupermarkt.

glazuur voor char siu honing gebakken ham |  www.iamafoodblog.com

Shaoxing-wijn

Dit is het geheime ingrediënt dat al je Chinese eten nodig heeft om te smaken naar Chinees eten in restaurantstijl.
Shaoxing-wijn is een rijstwijn die licht zoet, nootachtig, aards en complex is. Het is optioneel voor dit recept, maar het zal 10 duizend keer beter zijn als je het krijgt. Ze verkopen het online en in Aziatische supermarkten.

vijf kruiden

Als je een hartige char siu wilt, vergeet dan de vijf kruiden niet. Five spice is een Chinese kruidenmix die bestaat uit steranijs, kruidnagel, kaneel, Sichuanpeperkorrels en venkel. Het zit vol met verwarmende kruiden die super doen denken aan klassieke hamkruiden zoals kruidnagel en kaneel.

Lees ook:  Eenvoudig Klassiek Engels Gebraden Recept · Food for Dads

witte peper

Als je geen witte peper hebt, zweet het dan niet, maar als je het wel hebt, gebruik het dan hier. Het is geuriger, delicater en bloemiger. Het voegt peperigheid toe zonder te overweldigen.

Hoe lang honing gebakken ham bakken?

12-15 minuten per pond bij 250 ° F, blaas dan het vuur 5-10 minuten op tot 450 om het glazuur te karamelliseren.

honing gebakken ham |  www.iamafoodblog.com

Ham met been versus ham zonder been?

  • Ham zonder been, zoals de naam al aangeeft, zit er geen bot in. Het bot wordt verwijderd voordat de ham wordt verwerkt, gekookt en verzegeld. Ham zonder been heeft die klassieke hamvorm, maar is niet zo smaakvol of sappig als ham met been.
  • Bot in ham is ham die zijn bot heeft. Het bot maakt de ham lekkerder door smaken te behouden en af ​​te geven en om hem vochtig te houden.

Is ham met been beter dan ham zonder been?

JA! Ham met been heeft meer smaak en is veel sappiger dan beenham.

Over het algemeen worden zowel ham met been als ham zonder been volledig gekookt verkocht. Kijk maar eens naar de verpakking en zorg ervoor dat er staat: volledig gekookt of klaar om te serveren.

Spiraal gesneden versus gewone ham

Als je nog nooit ham hebt gekocht, vraag je je misschien af, wat is spiraalgesneden ham?! Spiraal gesneden ham zijn hammen die in een spiraalvorm zijn gesneden waardoor het super eenvoudig is om het bot te snijden. Ze zijn echt mooi omdat de plakjes mooi uitwaaieren. Spiraalhammen kunnen zowel met been als zonder been zijn. Ga voor bone-in want het is super sappig.

spiraal gesneden ham |  www.iamafoodblog.com

Hoeveel ham per persoon?

Als je een spiraalvormige ham met been koopt, wil je 3/4-1 pond ham per persoon hebben. Ze verkopen spiraalvormige hammen met been in kwartbenen, halve benen en hele benen.

  • Been in kwart ham zijn 3-4 pond en serveren 6-8
  • Bot in halve ham zijn 5-10 pond en serveren 8-22
  • Bot in hele ham zijn 10-17 pond en serveren 22-40

Wat te serveren met in honing gebakken ham?

sperziebonen ovenschotel |  www.iamafoodblog.com

Wat te doen met overgebleven in honing gebakken ham?

Ik ben dol op overgebleven ham! Probeer het in:

honing gebakken ham |  www.iamafoodblog.com

Veel plezier met hammen Ik hoop echt dat je deze ham probeert, want het is echt de beste ham die ik ooit heb gemaakt!

Lees ook:  Super Hartig Koreaans Gegrild Vlees · Food for Dads

plakkerige, sappige ham voor altijd,
xoxo steph

honing gebakken ham recept |  www.iamafoodblog.com


Honing Gebakken Ham

Deze op char siu geïnspireerde, met honing gebakken ham is een perfecte balans tussen zoetheid en umami dankzij een combinatie van bruine suiker en honing, een scheutje sojasaus, hoisinsaus en een vleugje vijfkruiden. Serieus ZO GOED.

Serveert 8

Voorbereidingstijd 5 minuten

Kooktijd 2 uur

Totale tijd 2 uur 5 minuten

  • 1/2 beker bruine suiker stevig verpakt
  • 1/2 beker honing
  • 2 eetlepel hoisin
  • 1 eetlepel sojasaus voorkeur voor laag natriumgehalte
  • 1.5 eetlepel Shaoxing-wijn
  • 1 theelepel vijf kruiden optioneel
  • 1 theelepel witte peper optioneel
  • 4 kruidnagel knoflook licht verbrijzeld
  • 4 plakjes gember
  • 3 pond Spiraal gesneden ham met been bij kamertemperatuur, zie opmerkingen voor schalen
  • Verwarm de oven tot 250 ° F en maak het glazuur: meng de bruine suiker, honing, hoisin, sojasaus, Shaoxing-wijn, vijfkruiden, witte peper, knoflook en gember in een kleine pot en verwarm op medium tot het begint te borrelen . Opzij zetten.

  • Pak een braadslee en plaats er een rooster op. Doe 1 kopje water in de braadslee. Leg de ham op het rooster, met de snijkant naar beneden, en borstel de eerste laag glazuur erop.

  • Bak, met een stuk folie erop, 12-15 minuten per pond ham tot de ham is verwarmd tot 130 ° F. Terwijl de ham aan het bakken is, smeer je het glazuur elke 20 minuten in tot de ham is opgewarmd. Onze ham was 5 lbs en duurde ongeveer 1 uur.

  • Als de binnenkant van de ham is opgewarmd, zet je de oven op 450 ° F en bestrijk je meer glazuur en bak je 5-10 minuten verder, bestrijk je elke 2-3 minuten met glazuur tot het diep gekarameliseerd is. Haal uit de oven, laat 10-15 minuten rusten en geniet!

Hoewel onze recepten-app je ham kan schalen om te passen bij het aantal mensen dat je serveert, zit je waarschijnlijk vast aan het kopen van kwart-, halve of hele hammen, die het volgende dienen:
Been in kwart ham zijn 3-4 pond en serveren 6-8
Bot in halve ham zijn 5-10 pond en serveren 8-22
Bot in hele ham zijn 10-17 pond en serveren 22-40

Voedingsfeiten

Honing Gebakken Ham

Hoeveelheid per portie

calorieën 721
Calorieën van Vet 190

% Dagelijkse waarde*

Vet 21.1g32%

Verzadigd vet 6.2g39%

cholesterol 210mg70%

Natrium 5560mg242%

Potassium 52mg1%

Koolhydraten 59.6g20%

Vezel 0.3g1%

Suiker 45.3g50%

Eiwit 78.5g157%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.