Vegetarisch Budae Jjigae Recept · Food for Dads

Inhoudsopgave van: Vegetarisch Budae Jjigae Recept · Food for Dads


Dit is de perfecte gezellige, stevige en toch lichte maaltijd. Een hoop noedels, ALLE groenten, tofu en een pittige hartige bouillon. Ik ben dol op Koreaanse legerstoofpot en deze vegetarische versie is ZO GOED. Dit is in wezen een vegetarisch budae jjigae recept: heel veel tofu, groenten, een super pittige roodgloeiende bouillon en noedels, want noedels. Het komt zo snel en gemakkelijk samen en ik vind het geweldig dat het in wezen een maaltijd is die uit de koelkast komt.

Dit aten we gisteren tijdens een bingewatch van Jeopardy. Ik weet niet of jullie Jeopardy kijken, maar Mike en ik zijn fans. Ik keek ernaar toen ik een klein meisje was en toen ik erachter kwam dat Mike ook van Jeopardy hield… zwijm. Hoe dan ook, ze deden gewoon dit gekke ding: een all star battle waarbij alle top Jeopardy-winnaars terugkwamen om in teams te strijden in een bracket-competitie. Het was WILD mijn vrienden. Ik ben zo’n nerd, dat weet ik, maar het was zo leuk om met Mike te praten over wie we dachten dat zou winnen, wat de kansen waren, hoe ze het spel zouden spelen, en natuurlijk om te strijden wie de meeste antwoorden wist. Zo leuk.

Lees ook:  Yaki Udon · Food for Dads

Nog leuker omdat we tofu en groenten en noedels hadden terwijl we keken – het was zo pittig en verwarmend. Dit recept kan niet eenvoudiger: gooi alles in een pot. Voeg bouillon (of water) toe en voeg dan de kruidenmix toe. Breng aan de kook en boem, heerlijkheid.

Oh mijn god. Ik hoorde net het nieuws over Alex Trebek. Ik heb er geen woorden voor 🙁 ik hoop dat hij in orde komt.

Pittig Koreaans Ramen Recept met Tofu en Groenten |  www.iamafoodblog.com

Pittig Koreaans Ramen Recept met Tofu en Groenten |  www.iamafoodblog.com

Pittig Koreaans Ramen Recept met Tofu en Groenten |  www.iamafoodblog.com

Pittig Koreaans Ramen Recept met Tofu en Groenten |  www.iamafoodblog.com

Pittig Koreaans Ramen Recept met Tofu en Groenten |  www.iamafoodblog.com

Pittig Koreaans Ramen Recept met Tofu en Groenten
serveert 2


  • 5-6 stuks assorti tofu
  • 1 wortel, in reepjes gesneden
  • 1/2 groene paprika, in plakjes
  • radijs, in plakjes
  • Cherry-tomaten
  • 2 eetlepels Koreaanse chilivlokken
  • 2 eetlepels mirin
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 eetlepel suiker
  • 1/2 eetlepel gochujang
  • vers gemalen zwarte peper
  • 4 kopjes groentebouillon
  • 1 pakje instant ramen
  • gesneden groene uien, om af te maken

Leg de tofu en groenten in een ondiepe pan. Meng in een kleine kom de Koreaanse chilivlokken, mirin, soja, gochujang, suiker, knoflook en peper. Schep in het midden van de pan en giet de groentebouillon erbij. Dek gedeeltelijk af met het deksel en breng op middelhoog vuur gedurende 5 minuten aan de kook.

Verwijder het deksel en voeg de instant noedels toe. Laat sudderen tot de noedels gaar zijn, ongeveer 2-3 minuten. Breng op dit punt de pot naar het midden van de tafel waar iedereen een beetje van alles wat ze lekker vinden kan uitscheppen. Als je een draagbare brander of inductiekookplaat hebt, kun je het hele gerecht aan tafel bereiden en genieten van de stoofpot terwijl het zachtjes suddert.

Opmerking: Voel je vrij om groenten en tofu naar wens aan te passen en toe te voegen!