Pesto-eieren zullen je leven veranderen.
Als je een fan bent van pesto en eieren, zullen pesto-eieren je leven veranderen. Het is zo eenvoudig dat je het ongelooflijk dom gaat vinden, maar de waarheid is dat soms simpele dingen het beste zijn! Pesto-eieren zijn het beste van twee werelden: Italiaanse smaken en ontbijt.
Tiktok is super enthousiast (sorry niet sorry!) over pesto-eieren
Pesto-eieren komen naar ons via Amy Wilichowski – het is haar favoriete manier om eieren te maken en ze deelde het op Tiktok, waar het nu viraal gaat. Het enige wat je hoeft te doen is een paar lepels pesto te nemen, deze in een hete pan te verhitten en vervolgens de eieren toe te voegen. De eieren bakken in de pijnboompitten, basilicumolie en worden doordrenkt met al die heerlijke pesto-smaken.
Hoe smaken pesto-eieren?
Als je van de smaken van pesto houdt, zul je van deze jongens houden. Je krijgt een enorme verse hit van basilicum, heel veel knoflook, kaasachtige parmezaanse kaas, olijfolie en nootachtige geroosterde pijnboompitten. Alle smaken van pesto worden gecombineerd met de rijkdom en knapperigheid van een gebakken ei. Maak het af met een snufje vlokkig zeezout en chilivlokken en je bent in de ontbijthemel.
Ingrediënten pesto ei
Pesto en eieren: dat is het! Als je het wat spannender wilt maken, rooster je een stuk zuurdesem, smeer je er wat ricotta op, voeg je wat avocado toe, bestrooi je het met het pesto-ei, een scheutje honing en een snufje chilivlokken, en schilferig zeezout.
Waar kun je pesto kopen?
Je vindt pesto bij de supermarkt in het gekoelde gedeelte bij de verse pasta’s. Als uw supermarkt het niet verkoopt, kunt u het thuis maken!
Zo maak je verse pesto:
Jij hebt nodig:
- 1 grote bos basilicum
- 2-3 teentjes knoflook
- 1/3 kop geroosterde pijnboompitten
- 1/2 kopje vers geraspte Parmezaanse kaas
- 1/2 kopje olijfolie
- zout en peper
In een keukenmachine (of je kunt alles met de hand hakken op een snijplank) pulseer je de basilicum, knoflook, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Stroom in 1/2 kopje olijfolie tot de pesto is gemengd. Proef en breng op smaak met peper en zout. Pesto is afgedekt tot 5 dagen houdbaar in de koelkast.
Hoe maak je pesto-eieren?
- Voeg een paar eetlepels pesto toe aan een koekenpan met antiaanbaklaag. Verdeel het erover en laat de olie opwarmen.
- Als de olie heet is, barst en ei (of twee) in de pesto.
- Laat het ei langzaam koken tot het de gewenste gaarheid heeft (zet het vuur niet te hoog, anders verbrandt de pesto).
- Lekker bestrooid met chilivlokken en schilfers zeezout!
Tips
- zet het vuur laag zodat de pesto niet aanbrandt
- in de winkel gekochte pesto werkt, maar als je de tijd hebt, is zelfgemaakte pesto waanzinnig lekker!
- probeer de roerei in plaats van met de zonnige kant naar boven?
Hoe te serveren?
Als je van pesto houdt, probeer dan deze andere recepten met pesto!

Pesto Eieren
Pesto-eieren zullen je leven veranderen.
Serveert 1
Voorbereidingstijd 1 min
Kooktijd 4 minuten
Totale tijd 5 minuten
- 1-2 eetlepel pesto
- 1 groot ei
Voedingsfeiten
Pesto Eieren
Hoeveelheid per portie
calorieën 130
Calorieën van Vet 98
% Dagelijkse waarde*
Vet 10.9g17%
Verzadigd vet 2.6g16%
cholesterol 167 mg56%
Natrium 157 mg7%
Potassium 59mg2%
Koolhydraten 1.3g0%
Vezel 0.3g1%
Suiker 1.3g1%
Eiwit 7g14%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.