Gebakken Zalm · Food for Dads

Inhoudsopgave van: Gebakken Zalm · Food for Dads


Het maken van gebakken zalm door langzaam te roosteren in een lage oven zorgt ervoor dat het nooit te gaar wordt, perfect uit elkaar valt en gewoon het beste is.

Als je van sappige, malse, sappige zalm houdt, dan is dit de post voor jou! Langzaam geroosterde zalm in een zoete, hartige, licht pikante saus, afgemaakt met gekarameliseerde limoenen, verse lente-uitjes en geroosterde sesamzaadjes.

Ik heb het gevoel dat iedereen van zalm houdt. Als het goed gekookt is, is het zo smaakvol en bevredigend. Het kieskeurige deel van zalm is dat wanneer het te gaar is, het een droge, kruimelige travestie is. Zalm is een beetje mysterieus, maar het is echt een van de gemakkelijkste, gezondste en lekkerste eiwitten die je ooit zou kunnen leren maken.

gebakken zalm |  www.iamafoodblog.com

Hoe zalm bakken?

  1. Mengen: Meng een smaakvolle zoete en pittige gochujang-honingsaus.
  2. Langzaam gebraden: Smeer de zalm in de saus en bak in een lage oven om malse, sappige, perfect gebakken zalm te garanderen.
  3. Vlok: Gebruik een lepel om de zalm voorzichtig in perfect imperfecte stukjes te vlokken om op een bord of schaal te presenteren.
  4. Genieten van: Werk af met wat lente-uitjes en geroosterde sesamzaadjes en geniet ervan!

langzaam gebakken zalm |  www.iamafoodblog.com

Het lekkerste recept voor gebakken zalm

Deze ovengebakken zalm is pittig, zoet, hartig en zo verslavend. Het gochujang-honingglazuur is GEWELDIG. Als je ooit Koreaanse gebraden kip hebt gehad, lijkt het glazuur erg op die plakkerige, felrode, diep heerlijke saus die je op de pittige vleugels krijgt.

Beste zalm voor gebakken zalm

Ga voor een grotere zalm in plaats van losse filets: een groter stuk vis droogt minder uit in de oven; een groot stuk vis is veel vergevingsgezinder dan kleinere filets. Je kunt kiezen voor skin on of skinless. Ik ging met de huid op omdat de huid een extra laag bescherming biedt tegen overbakken.

Aangezien we de zalm in stukjes gaan vlokken en op een andere schaal presenteren, raad ik aan om de zalm op de huid te laten zodat de zalm een ​​beetje sappiger blijft. Zorg er in ieder geval voor dat je de speldenbotten verwijdert, als die er zijn. Ga met je vingers lichtjes over het oppervlak van de filet, bijna in het midden. Als je speldenbotten voelt, gebruik dan een keukenpincet om ze eruit te trekken.

Lees ook:  Hoe maak je een rond ei ·

zalmfilet |  www.iamafoodblog.com

Wat is gochujang?

Een hartige, zoete, pittige gefermenteerde pasta gemaakt van chilipoeder en kleefrijst. Het voegt zoet en warmte en een heleboel smaak toe aan je favoriete Koreaanse gerechten. We gebruiken het voor Koreaanse gebraden kip, in de oven geroosterde kip en Koreaanse BBQ. Traditioneel komt het in kuipjes, maar tegenwoordig vind je het in knijpflessen in het Aziatische gangpad van letterlijk elke supermarkt (of online, zoals altijd).

gochujang |  www.iamafoodblog.com

Hoe lang zalm bakken?

Langzaam roosteren van zalm op lage temperatuur zorgt ervoor dat uw zalm vochtig en mals is en nooit droog wordt. In plaats van op hoog vuur te koken, wat de neiging heeft om zalm uit te drogen, zal een lage oven uw zalm zachtjes omringen en op temperatuur brengen. Bovendien geeft het de zalm de tijd om de smaken van de marinade op te nemen!

De beste gebakken zalm temp

Langzaam geroosterde zalm werkt het beste bij 275 ° F

gebakken zalm en salade |  www.iamafoodblog.com

Hoe weet je of zalm gaar is?

De beste en gemakkelijkste manier om te zien of zalm gaar is, is door er voorzichtig op te drukken met de achterkant van een lepel. Als hij goed gaar is, zal hij uit elkaar vallen. Perfect gebakken zalm is zacht, nauwelijks ondoorzichtig en sappig. Overgekookte zalm zal ook schilferen, maar hij zal droog, lichter van kleur en taai zijn.

Wilde zalm versus gekweekte zalm

Wilde zalm zal altijd minder vet zijn dan gekweekte zalm omdat ze moeten werken om hun voedsel te vinden. Omdat wilde zalm minder vet bevat, is het het beste om ze op een lagere temperatuur te koken, zodat ze zijdezacht, stevig en sappig blijven. Als je precies wilt zijn, gebruik dan een instant-read-thermometer.

Lees ook:  Airfryer Oreos · Food for Dads

gebakken zalm |  www.iamafoodblog.com

Op welke interne temperatuur moet ik zalm koken?

Streef voor wilde zalm naar een interne temperatuur van 120 ° F
Streef voor gekweekte zalm naar een interne temperatuur van 125 ° F

Opmerking: de FDA beveelt 145 ° F aan.

gebakken zalm |  www.iamafoodblog.com

Hoe zalm te serveren?

Onze favoriete manier om zalm te serveren is niet in individueel geportioneerde filets. In plaats daarvan wordt een hele kant van zalm in de oven gebakken en vervolgens voorzichtig in grote, perfect onvolmaakte stukken op een schaal gesneden. We waren geïnspireerd door een Bon Appétit-recept en de zalm zag er zo mooi uit op het bord dat we nooit meer terug zijn gegaan. Zalm op deze manier presenteren is leuk omdat jij (of gasten, als we ooit in een tijd zijn waarin je weer gasten kunt hebben) op maat kunt bepalen hoeveel zalm je wilt eten.

Een andere bonus van het koken van een kant van zalm en het vlokken ervan is dat het koken van een groter stuk zalm ervoor zorgt dat het niet uitdroogt tijdens het koken omdat het meer massa heeft. En als je zalm serveert die niet in de schotel zit waarin je hem hebt gebakken, kun je zalm kopen met de huid (de schil beschermt de vis tegen overkoken) en hem gemakkelijk zonder de schil serveren.

harissa zalm |  www.iamafoodblog.com

Boven: Harissa Zalm

Hier zijn enkele van mijn andere favoriete smaken van ovengebakken zalm

Knoflooktomaat met tros cherrytomaatjes: gooi 2 pinten cherrytomaatjes met 1/3 kopje extra vierge olijfolie en 4-6 teentjes gehakte knoflook. Bak zoals hieronder aangegeven.

Harissa: meng 1/3 kopje extra vergine olijfolie, 1/4 kopje harissapasta, 1 teentje gehakte knoflook. Bak zoals hieronder aangegeven.

Miso gebakken zalm: meng 2 el neutrale olie, 2 el misopasta, 1 el sake, 1 el mirin en 1 el sojasaus. Bak zoals hieronder aangegeven.

recept gebakken zalm |  www.iamafoodblog.com

Wat te serveren met zalm:

Chinese Komkommer Avocado Salade |  www.iamafoodblog.com

recept gebakken zalm |  www.iamafoodblog.com


Gebakken Zalm Recept

Perfect zachte en malse langzaam geroosterde zalm in een zoete, hartige, licht pikante honing gochujang saus.

Serveert 4

Voorbereidingstijd 5 minuten

Kooktijd 35 minuten

Totale tijd 40 minuten

  • Tempereer de zalm. Laat de zalm 20-30 minuten op kamertemperatuur rusten terwijl je de oven voorverwarmt en de marinade en garnering bereidt.

  • Verwarm de oven tot 275 ° F. Klop de olie, gochujang, honing, sojasaus, sesamolie, knoflook en gember in een kom.

  • Verdeel de helft van de gochujang-mix over de bodem van een grote ovenschaal. Dep de zalm lichtjes droog en breng op smaak met zout en peper aan beide kanten en leg ze vervolgens in de ovenschaal (met de huid naar beneden als je zalm een ​​vel heeft). Verdeel de resterende gochujang-mix erover. Leg de limoenen erop en zet 30 minuten in de oven (zie opmerkingen).

  • Als de 30 minuten voorbij zijn, haal je de zalm uit de oven en neem je een lepel en probeer je de zalm in vlokken te krijgen om te zien of hij schilfert en gaar is, nauwelijks ondoorzichtig en zacht. Zet indien nodig nog 5 minuten terug in de oven.

  • Schil de zalm in stukjes van 2-3 inch van onregelmatige grootte. Schik de zalm en limoen op een schaal, schep de eventueel overgebleven saus erop. Werk af met lente-uitjes en geroosterde sesamzaadjes en serveer direct.

Afhankelijk van de dikte van je zalm en hoe gaar je hem lekker vindt, kan het tot 45 minuten in de oven duren. 30 minuten moet een filet van 2,5 cm tot rood koken, 45 min moet een filet van 1,5 cm tot medium koken.

Voedingsfeiten

Gebakken Zalm Recept

Hoeveelheid per portie

calorieën 390
Calorieën van Vet 176

% Dagelijkse waarde*

Vet 19,6g30%

Verzadigd vet 2,5 g16%

cholesterol 75mg25%

Natrium 639mg28%

Potassium 685mg20%

Koolhydraten 21g7%

Vezel 0.9g4%

Suiker 19,8g22%

Eiwit 34.2g68%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.