De beste zelfgemaakte corned beef brisket · Food for Dads

Inhoudsopgave van: De beste zelfgemaakte corned beef brisket · Food for Dads


Corned beef brisket behoeft geen introductie. Die verslavend malse, scherpe en pittige, hartige gekruide plakjes borst zijn het spul waar sandwichdromen van zijn gemaakt.

Om nog maar te zwijgen van ontbijtdromen, kooldromen en zo ongeveer al het andere dromen. Is er iets dat corned beef niet beter maakt?

Ik maak graag een paar keer per jaar corned beef brisket thuis, ook natuurlijk rond St. Patricks Day. Het is supergemakkelijk en echt de moeite waard, en tegenwoordig heb ik het tot een goed geoliede machine.

corned beef borst | www.iamafoodblog.com

Cornedbeef die je thuis maakt, smaakt veel beter dan in de winkel, en niet alleen omdat je ervoor gewerkt hebt, het is objectief gezien veel lekkerder. Ook al lijkt het een verplichting om te doen, dat is het niet. Het is slechts ongeveer 5 minuten werk, gevolgd door 6 dagen wachten en ontspannen voordat je wordt beloond met zoveel sappige, smaakvolle borst als je ooit zou willen.

Wat is cornedbeef?

Corned beef is een gezouten rundvlees. Het wordt 5 tot 45 dagen in een pekel met zout en beitsen gepekeld, daarna gekookt of gerookt en gestoomd om het af te maken. Het wordt corned genoemd omdat dat vroeger de term was voor het grotere korrelige zout dat werd gebruikt om dingen te genezen.

corned beef borst | www.iamafoodblog.com

Waarom thuis corned beef maken?

Niet alleen is zelfgemaakte corned beef brisket heerlijk, als je het zelf maakt, weet je precies wat erin gaat. U kunt de juiste kwaliteit en maat borst kiezen voor uw budget, het kruidenmengsel aanpassen en beslissen of u roze zout toevoegt of niet. Het is ook veel goedkoper per pond dan het kopen van een kant-en-klaar/winkelgekocht borststuk.

borst | www.iamafoodblog.com

Wat is roze zout?

Roze zout is natriumnitriet. Het geeft gezouten vlees zijn kenmerkende roze kleur en draagt ​​bij aan de smaak. Roze zout, niet te verwarren met roze Himalaya zout, is gewoon zout vermengd met natriumnitriet en roze geverfd zodat het niet per ongeluk wordt gegeten.

Moet je het gebruiken? Bij langere kuren voorkomt het botulisme en listeria, maar onze 6-daagse zoutpekel loopt daar geen risico op, dus je zou het vooral toevoegen voor kleur en smaak. Nitrieten zijn gecorreleerd met een iets hoger risico op kanker, maar dat is meestal meer een zorg als je een ongelooflijk grote hoeveelheid gezouten vlees eet. Hoe dan ook, roze zout is volledig optioneel.

Lees ook:  Low Carb Keto-vriendelijke Thaise Red Curry Noodle Soup · Food for Dads

roze zout | www.iamafoodblog.com

Je kunt het zowel op Amazon als lokaal in elke goede gastronomische winkel vinden – het wordt ook instacure #1, praagpoeder 1 of pekelzout genoemd. Mogelijk moet u erom vragen achter de balie.

Waarom dit corned beef recept?

Ik ben dol op dit recept omdat het een eenvoudig recept is dat klein genoeg is voor mensen zonder gigantische keukens. De meeste recepten die ik zie, hebben veel ruimte in je koelkast en grote containers nodig. Deze gebruikt een borst van 2,5-3 lbs (genoeg om 4 te serveren) die precies in een standaard 11-kops ovenschaal past. Maar bovenal is dit recept erg lekker.

corned beef brisket maken | www.iamafoodblog.com

Voor de beste corned beef brisket, verwijder het vet

Omdat we deze corned beef brisket gaan koken, moet je zoveel mogelijk vet van de boven- en onderkant van de brisket verwijderen. Gekookt vet ziet er klonterig en gomachtig uit en voegt niet veel toe aan de smaak. Als je van plan bent om het in plaats daarvan te roken (dwz voor pastrami), zou het een goed idee zijn om het vet erop te laten zitten, maar zo niet, dan moet dat vet eruit.

corned beef borst | www.iamafoodblog.com

Slowcooker/crockpot corned beef

In plaats van in een oven, kun je de corned beef brisket in een crock pot op hoog voor dezelfde hoeveelheid tijd koken, op voorwaarde dat je brisket past. Als u van plan bent dit te doen, controleer dan de pasvorm van uw borst en snij hem indien nodig bij voordat u hem in de pekel laat weken.

corned beef borst | www.iamafoodblog.com

Hoe maak je corned beef?

 1. Maak en koel de pekel. Breng 1 liter water aan de kook en haal het van het vuur. Voeg de beitskruiden toe aan het water en laat intrekken terwijl het afkoelt tot kamertemperatuur.
 2. Trimmen. Als u van plan bent uw cornedbeef te koken, zoals voor corned beef-hasj of reuben-sandwiches, snijd dan het vet van uw borst.
 3. Hoes. Breng uw borst over in een goed passende container met een deksel. Voor een borst van 2,5-3 lb is een ovenschaal met 11 kopjes perfect. Bedek met de pekel die is afgekoeld tot kamertemperatuur, voeg eventueel roze zout toe en dompel de borst volledig onder met koud, helder water. Het kan zijn dat u de borst moet verzwaren met een klein bord.
 4. Genezing. Zet de afgedekte brisket in de koelkast. Draai na 3 dagen de borst om en wacht nog eens 3 dagen.
 5. Koken. Spoel het zout en de kruiden van je borst en kook ze volgens de methode van je voorkeur.
Lees ook:  Hoe maak je Crispy Air Fryer Geroosterde Broccoli · Food for Dads Food for Dads

gekookte corned beef borst | www.iamafoodblog.com

Hoe corned beef te koken?

Cornedbeef koken is supereenvoudig, laat het gewoon 4-5 uur sudderen onder het kookpunt (ongeveer 180º-200ºF). Afhankelijk van je kachel kan dit gemakkelijk of moeilijk zijn. Mijn voorkeur gaat uit naar de oven, die alles op een constante temperatuur houdt.

Het enige dat u hoeft te doen, is uw oven voorverwarmen en een liter water met pekelkruiden koken. Breng de borst over naar een groot ovenbestendig vat zoals een Nederlandse oven. Voeg het met beitskruid doordrenkte water toe, evenals voldoende water om te bedekken. Breng ten slotte 4-5 uur over naar een oven van 200 ° F en je bent klaar!

corned beef borst | www.iamafoodblog.com

Corned beef voor het leven
-Mike

corned beef borst | www.iamafoodblog.com


Corned Beef Recept

Super makkelijk mals, sappig en heerlijk zelfgemaakte corned beef borst die veel beter smaakt dan in de winkel gekocht.

Serveert 12

Voorbereidingstijd 15 minuten

Kooktijd 5 uur

Uithardingstijd 6 NS

Totale tijd 6 NS 5 uur 15 minuten

 • Een uur voordat je begint met het bereiden van je vlees, maak je de pekel: breng 2 liter water aan de kook en haal het van het vuur. roer de suiker en het zout erdoor tot ze zijn opgelost, ongeveer 1 minuut, en voeg dan de beitskruiden toe. Laten afkoelen.

 • Snijd eventuele grote vetkappen van uw borst (optioneel) en plaats ze vervolgens in een goed passende bak met een deksel.

 • Roer het roze zout door de pekel, indien gebruikt. Voeg de afgekoelde pekel toe tot deze bedekt is. Je zou niet alle pekel nodig moeten hebben – gooi de rest weg. Als je iets meer dan 2qt nodig hebt, bedek dan zo nodig met koud water, of maak een nieuwe batch pekel als dat veel is.

 • Weeg de borst indien nodig af met een bord. Sluit af en bewaar 3 dagen in de koelkast. Geef de borst na 3 dagen een draai en bewaar nog eens 3 dagen.

 • Om te koken: Verwarm na 6 dagen uw oven voor op 200ºF. Zoek een ovenvaste pan (zoals een Dutch Oven) die groot genoeg is voor je borst en vul deze voor de helft met water. Zet het op hoog vuur. Haal de borst voorzichtig uit de container en spoel hem goed af. Voeg borst en de resterende 3 eetlepels beitskruiden toe en wacht tot de pot kookt, breng dan over naar de oven en laat 4 uur sudderen.

 • Haal de borst uit het kookvocht en snijd hem in plakjes. Bewaar het borststuk met het kookvocht en verwarm het samen opnieuw om het maximale vocht vast te houden, vermijd koken. Brisket is 3-5 dagen houdbaar in de koelkast.

Voedingsfeiten

Corned Beef Recept

Hoeveelheid per portie (3,5 oz)

calorieën 251
Calorieën van Vet 171

% Dagelijkse waarde*

Vet 19g29%

Verzadigd vet 6g38%

cholesterol 98mg33%

Natrium 973mg42%

Potassium 145mg4%

Koolhydraten 0,5g0%

Vezel 0.01g0%

Suiker 0,01g0%

Eiwit 18g36%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.