Porchetta Carbonara Recept · Food for Dads

Inhoudsopgave van: Porchetta Carbonara Recept · Food for Dads


Wanneer je veel porchetta in huis hebt, ben je geneigd om creatief te worden. Tot nu toe hebben we sandwiches (heerlijk), taco’s (erg lekker) en carbonara (zelfs beter dan traditioneel?!). Carbonara is een van mijn favoriete pastagerechten, dus het was onvermijdelijk dat onze porchetta in een prachtige glanzende ei- en kaassaus belandde.

Ik hoorde over Carbonara van een oude baas van mij die, nadat hij had ontdekt dat ik van spek en eieren houd, erop stond dat ik Carbonara moest proberen. “Het is alsof je ontbijt voor het avondeten,” vertelde ze me. Alles wat ook maar enigszins lijkt op ontbijt als avondeten en ik ben verkocht.

Carbonara maken draait helemaal om timing. Begin eerst met het koken van de pasta en ga dan aan de slag met het knapperig maken van je varkensvlees. Tegen de tijd dat het varkensvlees knapperig is, zou je klaar moeten zijn om de hete pasta met de “saus” te gooien. Door de hitte van de pasta kookt het ei en smelt de kaas, waardoor het een laagje krijgt en zich aan elke streng pasta vastklampt. Als je nog nooit carbonara hebt gegeten, moet je dat zeker doen: knapperige stukjes varkensvlees en een zijdezachte, rijke saus maken dit een must-have gerecht!

Lees ook:  Krokante Oven Gebakken Honing Knoflook Tofu Bites · Food for Dads

Ik ben porky, ik ben ei-y, ik ben Porchetta Carbonara!

Porchetta Carbonara Recept
serveert 2

  • 1/4 kop gehakte porchetta (gebruik gerust pancetta of spek)
  • 1 groot ei
  • 1/4 kop vers geraspte Parmigiano-Reggiano-kaas
  • versgemalen peper
  • 1/2 eetlepel gehakte platte peterselie, of naar smaak
  • 4 ons van je favoriete lange pasta

Begin met het koken van een pan water en kook je pasta volgens de verpakking. Time het zodat al het andere klaar is tegen de tijd dat de pasta gaar is.

Bak de porchetta in een kleine sauteerpan op middelhoog vuur tot hij aan de randen knapperig begint te worden.

Breek het ei groot genoeg om de pasta erin te doen. Klop het lichtjes met een vork, voeg dan de kaas, een flinke hoeveelheid peper en de gehakte peterselie toe. Meng grondig. Voeg gekookte uitgelekte spaghetti toe aan de kom en gooi snel, zodat de strengen goed bedekt zijn. Voeg de volledige inhoud van de porchetta-pan toe aan de kom, schep nogmaals goed om en geniet in één keer.