Garnalen Taquito Recept · Food for Dads

Inhoudsopgave van: Garnalen Taquito Recept · Food for Dads


Ik denk niet dat ik iemand ken die niet van gefrituurd eten houdt. Er is iets met de knapperigheid van iets dat gefrituurd is, dat het zo bevredigend maakt. Deze garnalentaquito’s hebben zowel een ongelooflijk bevredigende crunch als een lichte frisheid – stel je je favoriete garnalentaco voor, verpakt in een vers gebakken opgerolde tortillachip.

Soms als ik mensen hoor praten over Mexicaans eten dat zwaar of te vullend is, raak ik in de war. De meeste authentieke Mexicaanse gerechten die ik heb gehad, zijn vers, licht en smaakvol. Het kan vullend zijn als je er gekke hoeveelheden van hebt, maar ik vind het nauwelijks te zwaar. Ik hou van Mexicaans eten: de kruiden, de specerijen, de versheid, de smaak!

Dit Rick Bayless garnalen taquito recept is geweldig. Ik vond het op de blog van whiteonricecouple en ik heb het voor altijd als bladwijzer bewaard. Eindelijk, met een overdaad aan verse maïstortilla’s in de koelkast, besloot ik dat ik ze moest maken. Todd en Diane noemen deze garnalentaquito’s geen garnalentaco’s. Hoe ze ook heten, ze zijn heerlijk.

Lees ook:  Pittige Jalapeno Honing Knoflook Kippendijen · Food for Dads

Ik heb wel een kleine stap veranderd – ik heb de tortilla’s niet opgewarmd door ze in hete olie te dompelen. Het doel van het onderdompelen van de tortilla’s in olie is om te voorkomen dat ze barsten of breken tijdens het rollen. Ik begon ze in olie te dopen, maar ze drupten van de olie, wat ik onaantrekkelijk vond. In plaats daarvan heb ik ze, op aanraden van Mike, in een droge pan verwarmd, wat net zo goed werkte.

De taquito’s kwamen veel sneller samen dan ik dacht en frituren was helemaal niet zo’n probleem. Ik ga zeker nog een keer taquito’s maken. Ik denk al aan de massa’s vullingen die ik in andere taquito’s kan doen. Ik ben ook benieuwd of frituren in diezelfde gekke crunch resulteert.

Ik ben knapperig, ik ben gevuld met garnalen: IK BEN GARNALEN TAQUITO!

Garnalen Taquito Recept van whiteonricecouple.com
opbrengst: 12-14 taquito’s

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 jalapeños, fijn gesneden
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 middelgrote tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 pond garnaal, gepeld, ontdarmd en in stukjes van 1/2 “gesneden
  • 3-4 eetlepels koriander, grof gehakt
  • zout en peper naar smaak
  • verse maïstortilla’s
  • druivenpitolie om te frituren, genoeg voor een diepte van 2″ in je koekenpan

Verhit in een grote sauteerpan 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de ui toe, af en toe roerend tot ze doorschijnend zijn, ongeveer 3-4 minuten. Voeg de knoflook, jalapeños en komijn toe en kook nog een minuut. Voeg de tomaten toe en kook, af en toe roerend, tot het is ingedikt tot een dikke saus. Garnalen toevoegen en een minuut meebakken. Roer de koriander erdoor en breng op smaak met zout. Haal van het vuur en laat afkoelen

Terwijl je je taquito’s rolt, verwarm je olie in een gietijzeren koekenpan met hoge zijkanten tot 350-375F.

Rollen:
Verwarm 1 tortilla in een droge pan tot hij zacht en buigzaam is. Schep 2 eetlepels vulling over de bodem van de tortilla. Rol de taquito strak op en spies met een tandenstoker om hem dicht te houden.

Om te bakken:
Bak de taco’s ongeveer anderhalve minuut in de hete olie. Draai om en bak verder tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en geniet met je favoriete topping terwijl het heet is.