Pepermunt Bark Cookies · Food for Dads

Inhoudsopgave van: Pepermunt Bark Cookies · Food for Dads


recepten voor koekjes met pepermuntschors - www.iamafoodblog.com

Ik weet het, ik weet het, ik klaagde over het Thomas Keller chocoladekoekdeeg in mijn post op Corgi-Os, maar de waarheid is dat zijn chocoladekoekjes echt, Echt Goed. Fris, diep chocoladeachtig en oh zo verslavend. Dus, aangezien ik toevallig wat deeg over had in de koelkast, heb ik het opgerold, gesneden, gedoopt in naar pepermunt geurende witte chocolade en gestrooid op geplette snoeprietjes. Want: pepermuntschorskoekjes.

recepten voor koekjes met pepermuntschors - www.iamafoodblog.com

Pepermuntschors is voor mij al mijn favoriete smaken van Kerstmis, verpakt in één gevaarlijk pakket. Vorig jaar kocht Mike een stel minirepen voor me – ik wilde het gigantische blik niet omdat er dan nare dingen zouden gebeuren – en ik at ze allemaal op voor de tweede week van december. Meer recentelijk, voordat we Vancouver verlieten, zag ik pinten Haagen Dazs van pepermuntschors in beperkte oplage. Ik heb er een gekocht en binnen een minuut was hij weg. Ik vond het zo lekker dat we een tweede pint kochten, die geduldig achter in de vriezer staat te wachten op onze terugkeer.

recepten voor koekjes met pepermuntschors - www.iamafoodblog.com

Over pepermunt/candy cane-ijs gesproken, Mike en ik gingen naar Shake Shack, hier in Tokyo (ik had trek in gekreukte friet, oordeel niet) en de custard van de dag was candy cane! Behalve toen ik het bestelde, was het niet omdat ik blijkbaar niet echt weet hoe ik Japans moet lezen. Het was kerstkoekje! En het was heerlijk, volgens Mike sowieso want ik ben verkouden en kan niks proeven. Ik weet het, je denkt, als je verkouden bent, wat doe je dan met het eten van krassende frietjes en ijskoude vla als je het niet eens kunt proeven? Troost, vrienden, het is troost eten. Trouwens, we hadden kip ramen voor lunch (kon dat ook niet proeven) dus, weet je, het balanceert uit, toch?

recepten voor koekjes met pepermuntschors - www.iamafoodblog.com

Hoe dan ook, als ik kon proeven, zou ik een heleboel van deze koekjes wegbranden, maar aangezien ik ze weken geleden heb gemaakt, in Vancouver, en aangezien ik niet kan proeven, zal ik hier zijn, Kerstmis wensend voor mijn gevoel voor smaak terug komen…

recepten voor koekjes met pepermuntschors - www.iamafoodblog.com

pepermuntschors, gekreukte friet en ijs,
xoxo steph

Pepermunt Bark Cookie Recept
maakt 24 koekjes


  • 1 3/4 kopjes + 1 1/2 eetlepels (259 gram) bloem voor alle doeleinden
  • 1 kop + 1 1/2 eetlepels (87 gram) cacaopoeder
  • 3/8 theelepel (1,6 gram) bakpoeder
  • 8 ons (227 gram) ongezouten boter
  • 2 theelepels (6 gram) zout
  • 3/4 kop + 1 eetlepel (161 gram) suiker
  • 1 kop witte chocolade, gehakt
  • 1 karige eetlepel kokosolie
  • 1 theelepel pepermuntextract
  • 1/2 kopje gemalen zuurstokken

recept voor chocoladekoekjes via Serious Eats

Verwarm je oven voor op 325 ° F.

Zeef in een kom de bloem, cacao en bakpoeder. Klop in de kom van een standmixer, met behulp van de peddelbevestiging, de boter op middelhoog tot een gladde massa. Voeg het zout toe en meng. Voeg de suiker toe en klop tot het licht en luchtig is, ongeveer 2 minuten.

Schraap langs de zijkanten van de kom en voeg dan de helft van het bloemmengsel toe, meng op laag tot het deeg net samenkomt, ongeveer 15 seconden. Herhaal met het resterende bloemmengsel.

Gebruik je handen om het deeg tot een bal te combineren en verdeel in twee ballen. Vorm op een stuk plasticfolie elke bal deeg in een platte rechthoek. Wikkel stevig en koel tot het stevig is, minstens een uur.

Haal beide blokken koekjesdeeg uit de koelkast. Neem een ​​blok en plaats tussen 2 stukken bakpapier. Rol uit tot 1/4 inch dik. Als je deeg op enig moment te zacht is, plaats het dan terug in de koelkast. Dit is een deeg dat echt koud moet zijn om te werken.

Knip rondjes uit en gebruik een offset spatel om op met bakpapier beklede bakplaten te plaatsen. Laat de bakplaten in de koelkast afkoelen terwijl je de oven opwarmt.

Verwarm de oven voor op 325 ° F en bak de koekjes 20-25 minuten, één keer ronddraaiend, houd ze in de gaten zodat ze niet te gaar worden. Omdat het deeg zo donker is, is het misschien moeilijk te zeggen – zoek naar kleine scheurtjes in het oppervlak. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Smelt de chocolade, kokosolie en pepermuntextract in een kom boven een dubbele boiler. Roer tot een gladde massa. Dip de koekjes in de chocolade en laat het overtollige terug in de kom druppelen. Plaats terug op de beklede bakplaat en bestrooi met gemalen snoeprietjes. Laat de chocolade opstijven in de koelkast tot hij stevig is. Genieten van!