Napolitaanse koekjes · Food for Dads

Inhoudsopgave van: Napolitaanse koekjes · Food for Dads


Napolitaanse koekjes! Wat is er beter dan matcha, aardbei en vanillesuiker in één koekje?!

Ik ben geen bakker in hart en nieren. Begrijp me niet verkeerd – ik ben dol op bakken. Zo erg zelfs dat ik vaak alleen maar wil bakken en niet eten. Ik kan zeker recepten volgen en meestal blijken ze uit te komen, maar ik zou heel graag het soort bakker willen zijn dat vol vertrouwen en met succes alle creaties in mijn hoofd kan bakken. Daarom ben ik altijd onder de indruk van de prachtige bakproducten die steeds weer opduiken in mijn Instagram-feed.

Een van de mensen die ik al voor altijd volg en een IRL-vriend van mij waar ik altijd door wordt geïnspireerd, is Amy van Constellation Inspiration. Ik ben dol op de Aziatische wendingen die ze aan klassieke gebakken producten geeft. Ze houdt van gezouten eigeel, wat eigenlijk een van mijn favoriete smaken aller tijden is (zoet of hartig), taaie mochi-dingen, en haar foto’s van koekjes maken me altijd hongerig.

Matcha Aardbeien- en vanillesuikerkoekjes |  www.iamafoodblog.com

Amy kwam onlangs met een prachtig nieuw kookboek genaamd Blooms and Baking dat vol staat met heerlijke gebakken lekkernijen met bloemen, zowel qua smaak als qua presentatie. Ik bladerde erdoorheen, ik wilde alles maken, maar ik zag haar Matcha Strawberry Napolitaanse zachte en taaie suikerkoekjes op insta en ik moest ze gewoon maken, hoewel ik van plan was dat deze post een ode aan haar boek zou zijn. Ze gaf me haar zegen en hier zijn we dan!

Lees ook:  Zachte en taaie peperkoekkoekjes ·

Napolitaanse Koekjes

Hot-take: napolitaans ijs is de beste ijssmaak. Eens of oneens? Ik hield echt van Napolitaans als kind. Ik heb eigenlijk nooit alle drie de smaken samen gegeten, maar ik vond het leuk om de keuze te hebben tussen aardbei, chocolade of vanille. Nu zijn er echter zoveel betere smaken – ik zou nooit voor Napolitaans kiezen. Misschien zou ik dat doen als het een matcha-aardbei-vanille-situatie was bezaaid met deze suikerkoekjes en taaie mochi-stukjes. Dat zou nogal een bom zijn, denk ik.

Matcha Aardbeien- en vanillesuikerkoekjes |  www.iamafoodblog.com

Terug naar deze koekjes, ze zijn een Aziatische kijk op Napolitaans. In plaats van chocolade is er matcha. De aardbei en vanille zijn hetzelfde, maar ik heb een heleboel mensen deze exacte koekjes zien maken met andere variaties zoals zwarte sesam, hojicha en sakura-smaken.

Het geniale van dit recept is de taaie, zachte suikerkoekjesbasis. Hetzelfde recept staat in Amy’s boek, maar met een lavendelkleurige twist. Deze koekjes komen snel samen en het deeg leent zich goed voor smaaktoevoegingen. De sleutel tot het toevoegen van verschillende smaken aan suikerkoekjes is proberen de verhouding tussen natte en droge ingrediënten niet te veel te veranderen. Matcha werkt omdat het een poeder is en de aardbei is te danken aan gevriesdroogd aardbeienpoeder.

Lees ook:  Small Batch BA's Best Chocolate Chip Cookies · Food for Dads

Matcha Aardbeien- en vanillesuikerkoekjes |  www.iamafoodblog.com

Wat zijn gevriesdroogde aardbeien?

Gevriesdroogde aardbeien zijn gewoon aardbeien waarvan het watergehalte is verwijderd. Aardbeien worden snel ingevroren zodat ze hun vorm en celstructuur behouden, waarna het water onder vacuüm verdampt. Gevriesdroogde aardbeien zien eruit als kleine gedroogde stukjes aardbei. Je kunt ze reconstitueren met water of ze gebruiken in gebak. Gevriesdroogd aardbeienpoeder is gewoon gevriesdroogde aardbeien die in een keukenmachine zijn fijngemalen. Je kunt hele stukken of poeder vinden in het gangpad waar ze het gedroogde fruit bewaren.

Hoe voeg ik gevriesdroogde aardbeien toe aan gebakken goederen?

Omdat het water uit gevriesdroogd fruit wordt verwijderd, hebben ze een intensere smaak, waardoor ze perfect zijn om toe te voegen aan gebakken goederen. Je kunt ze toevoegen aan muffins, snelle broden, cakes, koekjes, in wezen alles waar je fruit aan wilt toevoegen zonder de bakverhoudingen te veel te veranderen.

Matcha Aardbeien- en vanillesuikerkoekjes |  www.iamafoodblog.com

Hoe maak ik Matcha Strawberry Vanille Napolitaanse koekjes?

  1. Mix je droge ingrediënten door elkaar.
  2. Klop je boter, suiker, ei en vanille door elkaar.
  3. Meng het bloemmengsel door het botermengsel. Verdeel het deeg over drie kommen. Meng de matcha in de ene en het aardbeienpoeder in de andere.
  4. Vorm het deeg door gelijke porties van elk deeg tot een bal te rollen. Rol in suiker.
  5. Bak en geniet!
Lees ook:  Bacon Oatmeal Raisin Cookie Recept · Food for Dads

Tips voor perfecte Napolitaanse koekjes

  • Verwarm je oven voor. het zorgt voor meer gelijkmatig bakken. Bonuspunten als je een oventhermometer* hebt zorg ervoor dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn
  • Mix je koekjes niet te lang. roer de bloem er alleen door tot er geen strepen meer zijn
  • Als u uw koekjes in batches wilt bakken, bewaar de koekjesdeegballen in de koelkast. als ze te warm worden, verspreiden ze zich zonder die dikke en taaie rimpelingen

Als je van Napolitaanse koekjes houdt, zul je deze ook geweldig vinden:

Veel plezier met het maken van koekjes en gefeliciteerd met Amy! Bekijk haar boek, Blooms and Baking, evenals haar blog Constellation Inspiration.

koekjes en matcha voor altijd,
xoxo steph

Napolitaanse Koekjes: Matcha Aardbei- en Vanillesuiker Koekjes


Napolitaanse Koekjes: Matcha Aardbei- en Vanillesuiker Koekjes

Serveert 12 koekjes

Voorbereidingstijd 20 minuten

Kooktijd 13 minuten

Totale tijd 33 minuten

  • 1 beker ongezouten boter 227g, kamertemperatuur
  • 1.25 kopjes kristalsuiker 250 g, plus meer om te rollen
  • 1 groot ei kamertemperatuur
  • 2 theelepel vanille-extract 10ml
  • 2.25 kopjes bloem voor alle doeleinden 270g
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel natriumcarbonaat
  • 1/2 theelepel zout
  • 3 eetlepel gevriesdroogd aardbeienpoeder
  • 2 eetlepel matcha poeder