Rabokki · Food for Dads

Inhoudsopgave van: Rabokki · Food for Dads


Soms scroll ik door de rabokki-hashtag op Tiktok om te zien hoe andere mensen hun rabokki maken.

Onvermijdelijk krijg ik honger en vraag Mike of hij het wil delen, zodat ik me niet zo schuldig voel als ik een enorme hoeveelheid koolhydraten eet terwijl de meeste mensen knus in bed liggen. Altijd zo de moeite waard hoor!

Wat is rabokki?

Rabokki is een populair Koreaans straatvoedsel dat ramen en tteokbokki in één gerecht is. Ramen en rijstwafels zijn koolhydraten op koolhydraten en ik ben er voor.

Rabokki |  www.iamafoodblog.com

Ramen + tteokbokki = rabokki!

Soms wordt het ook rapokki genoemd. Het is een zoet en pittig, super hartig heerlijk gerecht, perfect om mee op te warmen en een snelle, bevredigende maaltijd.

De combinatie van instant noedels, Koreaanse rijstwafels en hartige pittig-zoete saus komt ongelooflijk snel samen, dus het is geweldig als je trek hebt in iets pittigs, vullends en heerlijks. Het gaat geweldig met bier en ’s avonds laat rabokki is een van mijn favoriete lekkernijen ’s avonds laat, vooral met kaas. De slurpy noedels, taaie rijstwafels en kruiden zijn een match made in heaven.

Rabokki is razend populair, zowel als streetfood als als een makkelijke maaltijd die je thuis kunt maken. Ze hebben zelfs Costco rabokki!

Hoe maak je rabokki helemaal opnieuw?

  1. Maak de saus. Meng in een kleine kom gochujang, suiker, sojasaus, gehakte knoflook en een beetje gochugaru.
  2. Kook de soep met de rijstwafels. Voeg de saus met de rijstwafels toe aan een pan met water en breng aan de kook.
  3. Kook de ramen. Als de rijstwafels zacht en taai zijn, voeg je de ramen toe en kook je deze. Voeg eventueel wat Koreaanse viskoekjes toe.
  4. Top en serveer! Serveer alles met lente-uitjes en misschien een gekookt ei en wat kaas!

Rabokki |  www.iamafoodblog.com

Hoe maak je instant rabokki

  1. Maak de soep. Open het instant-kruidenpakket en voeg het toe aan een pan met 2 kopjes water en breng aan de kook.
  2. Maak de “rijstwafels”. Week een stuk rijstpapier licht in warm water en rol het stevig op. Snijd het in stukken van 2-3 inch. Herhaal met nog een stuk rijstpapier.
  3. Kook de noedels. Voeg de noedels toe aan de soep en kook 2 minuten. Voeg je zelfgemaakte rijstwafels toe en laat nog 1 minuut sudderen.
  4. Genieten van! Top met geroosterde sesamzaadjes, lente-uitjes en een plakje kaas en geniet ervan!
Lees ook:  Thaise Rode Curry Kip Met Bamboescheuten Recept · Food for Dads

Rabokki-soep |  www.iamafoodblog.com

ingrediënten

  • Instant ramen. Je hebt de noedels uit een instant ramenpakket nodig, maar niet het kruidenpakket. Ik gebruik graag Shin Ramyun-noedels omdat ze dik en taai zijn.
  • Koreaanse tteokbokki rijstwafels. Je kunt Koreaanse rijstwafels vers gemaakt, verpakt in het gekoelde gedeelte of ingevroren in de vriezerpaden bij een Koreaanse supermarkt vinden. Als je de Koreaanse supermarkt niet kunt halen, heb ik een tteokbokki-vervanger voor je!
  • Gochujang. Een pittige Koreaanse saus. Het is hartige, zoete, pittige dikke gefermenteerde pasta gemaakt van chilipoeder en kleefrijst. Het voegt zoet en warmte en een heleboel smaak toe. Traditioneel komt het in kuipjes, maar tegenwoordig vind je het in handige knijpflessen in het Aziatische gangpad van letterlijk elke supermarkt.
  • Gochugaru. Koreaanse chilivlokken. Koreaanse chilivlokken zijn fruitige, zoete, rokerige, in de zon gedroogde felrode vlokken. Ze zijn niet te pittig en hun hitte is zacht en heerlijk. Ik koop altijd grove gochugaru die eruitziet als schilferig zeezout. Ze worden meestal geleverd met het label mild, medium of hot, dus je kunt ze kopen volgens je kruidenvoorkeur. https://amzn.to/3sMzY6e
  • Suiker, knoflook, sojasaus. Een beetje suiker maakt de saus zoet, knoflook voegt een vleugje rauwe kruidigheid toe en de sojasaus voegt umami en zout toe.

gochujang |  www.iamafoodblog.com

Is rabokki pittig?

Het hangt echt af van je kruidentolerantie. Ik zou zeggen dat ze een beetje aan de pittige kant zijn, maar ze zijn ook een tikje zoet. Als je kaas toevoegt, helpt dat ook om het kruid te snijden. Ze zijn pittig op een verslavende manier! Als je van pittig, warm eten houdt, zullen ze niet te pittig voor je zijn en je kunt de saus altijd aanpassen aan je kruidenniveau.

Lees ook:  De meest smeuïge Velveeta Mac en kaas · Food for Dads

Rabokkisaus |  www.iamafoodblog.com

Wat is de beste instant ramen voor rabokki?

Je gaat alleen de ramen gebruiken en niet het kruidenpakket (tenzij je instant rabokki maakt), dus de smaak maakt niet zoveel uit, maar als je de gemakkelijke versie van rabokki gaat maken, raad ik aan ofwel Nong Shim Shin Ramyun Black voor gewone kruiden of Samyang Buldak als je een kruidenfan bent.

Waar Koreaanse rijstwafels kopen

Je kunt tteokbokki-rijstwafels vinden op Koreaanse markten. Ze komen meestal vers gemaakt door de winkel, commercieel vers en verpakt of ingevroren. Als je verse kunt krijgen, zijn ze de beste keuze, maar verpakt en ingevroren zijn ook goed.

tteokbokki rijstwafels |  www.iamafoodblog.com

Koreaanse rijstwafelvervanger

Als je de Koreaanse supermarkt niet kunt halen, heb ik de perfecte rijstcake-hack voor je. Het enige wat je nodig hebt is Vietnamees rijstpapier. Ze verkopen rijstpapier bij de meeste supermarkten in het Aziatische gangpad. Week het rijstpapier, rol het stevig op, wacht een minuutje en snijd het dan in stukken rijstwafels. Niet hetzelfde als tteokbokki maar echt een goede sub!

  1. Doe wat warm water in een ondiepe kom.
  2. Week het rijstpapier licht.
  3. Leg het rijstpapier op een snijplank en rol het stevig op.
  4. Snijd het opgerolde rijstpapier in stukken van 2-3 inch.
  5. Gebruik de rijstrolletjes in je rabokki.

Rabokki |  www.iamafoodblog.com

Rabokki-toppings

Toppings maken de rabokki! Je kunt het simpel houden met alleen ramen en tteokbokki of je kunt alle mix-ins en toppings gebruiken voor een superluxe en vullende rabokki.

  • uien – Voeg wat uien toe aan de mix, ze voegen zoetheid en uienvibes toe.
  • Kool – als je een beetje gezondheid wilt, voeg dan gesneden kool toe als je alles samen laat sudderen. De crunch en zachtheid passen perfect bij de pikante saus.
  • Knoedels – Ga los en voeg wat mandu/Koreaanse dumplings toe voor een extra vullende rabokki.
  • Vis koekjes – voeg gesneden Koreaanse viskoekjes toe terwijl je de ramen en tteokbokki laat sudderen.
  • Lente-ui – een snufje gesneden lente-uitjes voegt frisheid toe.
  • Eieren – zacht of hardgekookte eieren voegen wat eiwit toe en zijn zo lekker in de saus.
  • Kaas – gesmolten kaas is GEWELDIG op rabokki. Ga voor een klassieke Amerikaanse plak of mozzarella, iets super melig voor cheese pulls.
  • Geroosterde sesamzaadjes – voegt een mooie noten toe
  • Zeewier – voegt crunch en zoutheid toe
Lees ook:  Eenvoudig Chow Mein-recept met rundvlees en broccoli · i

Ik hoop dat je ervan geniet! Ik weet wat mijn volgende maaltijd is…
Rabokki voor altijd, xoxo
steph

Rabokki Recept |  www.iamafoodblog.com


Rabokki Recept

Rabokki is instant noedels, rijstwafels en pittig-zoete saus die geweldig is als je trek hebt in iets pittigs, vullends en lekkers.

Serveert 1

Voorbereidingstijd 5 minuten

Kooktijd 5 minuten

Totale tijd 10 minuten

  • 1 eetlepel gochujang
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 kruidnagel knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel gochugaru
  • 8 stukken tteokbokki tteok
  • 1 pakket instant ramen Koreaans merk heeft de voorkeur
EENVOUDIGE VERSIE
1 pakje pittige Koreaanse instant ramen
2 stuks rijstpapier

Voeg in een pot het kruidenpakket toe aan 2 kopjes water. Breng aan de kook op middelhoog vuur.
Terwijl de soep kookt, maak je de rijstwafels. Doe wat warm water in een ondiepe kom en week het rijstpapier lichtjes. Leg het rijstpapier op een snijplank en rol het stevig op. Snijd het opgerolde rijstpapier in stukken van 2-3 inch.
Voeg als het water kookt de rijstpapierrollen en de noedels toe. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep alles in een kom en garneer met geroosterde sesamzaadjes en lente-uitjes. Voeg naar wens extra toppings toe. Genieten van!
Geschatte voeding is exclusief instant noedels naar keuze.

Voedingsfeiten

Rabokki Recept

Hoeveelheid per portie

calorieën 381
Calorieën van Vet 36

% Dagelijkse waarde*

Vet 4g6%

Verzadigd vet 0,01 g0%

cholesterol 0,01 mg0%

Natrium 909mg40%

Potassium 36mg1%

Koolhydraten 82.4g27%

Vezel 3.2g13%

Suiker 26,2g29%

Eiwit 10.7g21%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.