Instant noedels met ei, boter en knoflook · Food for Dads

Inhoudsopgave van: Instant noedels met ei, boter en knoflook · Food for Dads


Hallo! Ik ben er weer mee bezig met een recept voor Tiktok ramen. Ik ben er vrij zeker van dat ik verslaafd ben aan Tiktok en alle virale voedselhacks die ze hebben – ik ben HOOKED. Deze Tiktok ramen was te gemakkelijk om niet te proberen. Bovendien had ik alle ingrediënten in de voorraadkast, dus het zorgde voor een snelle en bevredigende lunch. Het was heerlijk!

Tiktok ramen is pittig, licht zoet, vol umami en echt goed. De smaken doen me een beetje denken aan een extra knoflookachtige versie van een van mijn favoriete instantnoedels aller tijden: Indomie Mi Goreng, een kijk op Indonesische gefrituurde noedels.

tiktok ramen |  www.iamafoodblog.com

Ik heb het gevoel dat iedereen zijn eigen favoriete manier heeft om instant ramen te maken. Om eerlijk te zijn, vind ik instant ramen een van de beste uitvindingen die er zijn! De persoon die het heeft uitgevonden, Momofuku Ando, ​​een Taiwanees-Japanse uitvinder, heeft een citaat waar ik dol op ben: Mensen zijn noedelwezens.

Ik ben absoluut een noedelwezen en het enige wat ik wil doen is noedels eten en dat noedelleven leiden.

tiktok ramen |  www.iamafoodblog.com

Wat is Tiktok ramen?

Tiktok ramen is waar je instant ramen-noedels gebruikt, het kruidenpakket weggooit en je eigen saus maakt. In tegenstelling tot soep-y ramen, is Tiktok ramen een soeploze ramen, een soort doolhof of sesamnoedels. Ramen-noedels worden in een knoflookboter-soja-bruine suikersaus gegooid, gekookt met een ei en afgewerkt met een snufje van alles wat bagelkruiden zijn.

Lees ook:  Hoe Birria Ramen te maken (Instant Pot-vriendelijk maar niet vereist)

Smaakt Tiktok ramen lekker?

In één woord: JA! Tiktok ramen is zoet en hartig met toegevoegde rijkdom van de boter en het ei, en slechts een vleugje kruiden. Super verslavend.

tiktok ramen |  www.iamafoodblog.com

Hoe maak je Tiktok ramen

  1. Kook je instant ramen. Maak het niet te gaar – papperige noedels zijn een aanfluiting. Instant ramen moeten een al dente bite hebben. Doe de noedels in kokend water, stel een timer in, gebruik een paar eetstokjes om ze los te maken, en als de tijd om is, giet je ze meteen af ​​en zet je ze opzij. Pro tip: als je een echte noedelliefhebber bent, kook de noedels dan iets korter dan de aanbevolen kooktijd, ze zullen iets meer koken terwijl je ze in de saus gooit. Zo heb je perfect al dente noedels.
  2. Maak de saus. Verwarm in een pan de boter op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak tot ze zacht is. Roer de geplette rode peper erdoor, dan de bruine suiker en sojasaus.
  3. Toss. Voeg de uitgelekte noedels toe aan de pan, zet het vuur hoger en schep om.
  4. Kook het ei. Duw de noedels opzij en voeg een ei toe aan de pan en roer tot ze net gaar zijn.
  5. Dienen. Doe de noedels in een kom en werk af met gesneden lente-uitjes en alles bagelkruiden. Warm genieten!
Lees ook:  Garlicky Brown Butter Parmezaanse Noedels · Food for Dads

ei en noedels in pan |  www.iamafoodblog.com

Tiktok ramen ingrediënten

instant ramen – kies je favoriete merk instant ramen. De smaak maakt niet uit, want je gaat het kruidenpakket niet gebruiken. Onze favoriete noedels zijn Nong Shim Shin Ramyun vanwege de dikte van de noedels.

  • boter – er wordt gewoon een beetje boter gesmolten om wat knoflook te koken.
  • knoflook – je hebt ongeveer 1 theelepel gehakte of gehakte knoflook nodig. Of, als je een knoflookliefhebber bent, gebruik dan zoveel teentjes als je aankan.
  • bruine suiker – de bruine suiker voegt een beetje karamelzoetheid en kleur toe. Als je geen bruine suiker hebt, kun je gewone suiker of zelfs honing gebruiken.
  • sojasaus – gebruik je favoriete sojasaus – wij houden van Yamasa of Kikkoman.
  • gemalen rode pepervlokken – je kunt zoveel chilivlokken toevoegen als je wilt of ze allemaal samen weglaten, afhankelijk van je kruidentolerantie.
  • ei – gooi er een ei op want ramen zonder ei zijn niet eens ramen.
  • alles bagelkruiden – laat het alles bagelkruiden regenen!

tiktok ramen saus |  www.iamafoodblog.com

Waarom alles bagelkruiden?

Alles bagelkruiden is LEVEN. En als je erover nadenkt, is alles in bagelspecerijen in wezen furikake, wat Japanse rijstkruiden is. Furikake is een smaakmaker die bestaat uit geroosterde sesamzaadjes en zeewier en wordt gegeten op rijst en noedels. In Japan hebben ze zelfs furikake-chips. Het is logisch dat Tiktok ramen alles van bagelkruiden gebruikt om ramen aan te kleden, ze hebben tenslotte sesamzaadjes gemeen.

Lees ook:  Vegetarisch Budae Jjigae Recept · Food for Dads

alles bagelkruiden |  www.iamafoodblog.com

Hoe maak je zelfgemaakte alles bagelkruiden

Als je niet alles van bagelkruiden hebt, is het supereenvoudig om je eigen te mixen.

Meng in een kleine kom door elkaar:
1,5 el geroosterde sesamzaadjes
1 eetlepel elk maanzaad, gehakte knoflook en gehakte ui
1 theelepel grof of schilferig zout
Strooi het over alles!

Als je op zoek bent naar andere snelle en gemakkelijke noedels, probeer dan deze

Gelukkig noedels!

tiktok ramen |  www.iamafoodblog.com

tiktok ramen |  www.iamafoodblog.com


Tiktok Ramen

Tiktok ramen is instant noedels geroerbakt met boter, knoflook, ei en sojasaus. Het is pittig, zoet, vol umami en echt goed.

Serveert 1

Voorbereidingstijd 1 min

Kooktijd 5 minuten

Totale tijd 6 minuten

  • 1 pakket instant ramen Koreaans merk heeft de voorkeur
  • 1 eetlepel boter
  • 1 theelepel knoflook fijngehakt
  • 1/4 theelepel rode pepervlokken of naar smaak
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 ei licht geslagen
  • 1 theelepel alles bagelkruiden of naar smaak

Kooktijden en geschatte voeding zijn afhankelijk van de door u gekozen instant noedels.

Voedingsfeiten

Tiktok Ramen

Hoeveelheid per portie

calorieën 562
Calorieën van Vet 252

% Dagelijkse waarde*

Vet 28g43%

Verzadigd vet 14,7 g92%

cholesterol 194 mg65%

Natrium 1245mg54%

Potassium 87mg2%

Koolhydraten 62,5 gram21%

Vezel 2.2g9%

Suiker 3.3g4%

Eiwit 15.9g32%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.